Насловна Политика Паић: Мило по старом, измишља непријатеље!

Паић: Мило по старом, измишља непријатеље!

Поруке председника Црне Горе Мила Ђукановића против СПЦ видим у кључу хомогенизације његових присталица пред изборе 30. августа, који, по свему судећи, могу да доведу до смене власти. Он се тих избора озбиљно плаши, озбиљно је уздрман и зато тражи непријатеље, јер се хомогенизација најлакше чини када имате спољне непријатеље.

Ово је изјавио дугогодишњи дипломата и председник Српског спољнополитичког круга Милисав Паић у емисији радио Спутњика „Од четвртка до четвртка“.

-Црна Гора покушава да створи неку своју црногорску нацију и цркву кроз отклон према Србима и у негирању заједничких етничких корена. Много горе од стварања црногорске православне цркве, јесу оптужбе Мила Ђукановића на рачун Српске православне цркве – да је она у спрези са Москвом и Београдом и да подрива независност и стабилност Црне Горе, каже он.

С обзиром на чињеницу да су парламентарни избори у Црној Гори већ за месец дана, наш саговорник Ђукановићеве поруке доживљава као део предизборне кампање актуелног председника државе, поготово што Мила, како каже, познаје деценијама уназад.

Председник Српског спољнополитичког круга каже да актуелна црногорска власт може веома мало да понуди својим грађанима. Црна Гора је пред финансијским колапсом, туризам је апсолутно на нули, њихова економија не постоји, задужују се сваким даном све више, а епидемија короне ескалира и према броју становника Црна Гора има око 10 пута више заражених него што их је у Србији. Та ситуација Милу Ђукановићу наравно да не иде никако на руку и стварање теорије завере и неке угрожености споља је, према речима нашег саговорника, неопходна.

-Наравно да Русија и Србија „мењају” цео свет па онда и Црну Гору и да су им они онда „најнормалнији” и најгори непријатељи. Мило помиње и Србе који живе у Црној Гори и каже да они немају никаквог разлога да се сматрају угроженим али изражава наду да ће их бити мање. То значи да он иде на допунске притиске према онима који се декларишу као Срби и мислим да та ситуација не обећава стабилност и добробит Црној Гори, рекао је Паић.

Он наглашава да се понавља сценарио који смо већ могли да видимо и приликом прошлих парламентарних избора када је власт у Црног Гори баш у то време открила наводну српско – руску терористичку групу од десетак људи која је била спремна да обори власт, да „изврши државни удар”. Чак су и навели, подсећа Паић, да је то оружје, са којим су ти наводни терористи хтели да изврше државни удар, било у депоима црногорске војске и полиције.

-Очигледно је да у Црној Гори постоји одређени број врло милитантних црногорских националиста. Уз помоћ њих и њихових притисака Мило Ђукановић обезбеђује сумњиву већину за опстанак на изборима, рекао је наш саговорник.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

„Српска24“ поново у акцији крајем недјеље!

Опозиција је коначно дошла до оптималног уједињења, а српске странке су се окупиле око савеза "За будућност Црне Горе" (ДФ, СНП, Права ЦГ и...

ДПС тумачи на буџету УДБЕ: Шта је митрополит мислио, а није смислио, рекао, а није саопштио!

Пише: Иван Милошевић ДПС-овски портали потрудили су се да на свој начин протумаче политичке поруке из јучерашњег интервјуа митрополита Анфилохија. Непристојно је и безобразно да...

Митрополит Иларион: У Црној Гори се не напада Српска Црква него цјелокупно православље!

-Сви који раде против Цркве директно иду против свог народа, рекао предсједник Одјељења Руске православне цркве за спољне цркве везе Митрополит волоколамски г. Иларион...

Морт и ријека: Открићемо ко је замутио Тару!

Директор Директората за заштиту животне средине у Министарству одрживог развоја и туризма (МОРТ) Ивана Војиновић саопштила је да су од Управе за инспекцијске послове...

Нова српска демократија утврдила изборну листу: У првих 10 шест нових људи, Мандић 81!

Предсједништво Нове српске демократије одржало је данас сједницу на којој је утврдило посланичку листу НСД у оквиру ДФ-а и коалиције За будућност Црне Горе.  Прво...