Насловна Политика Сједница СО Будва без кворума: ДФ сумња да ДПС са сателитима из...

Сједница СО Будва без кворума: ДФ сумња да ДПС са сателитима из учионице мерка фотеље!

Сједница СО Будва, на којој је требало да се расправља о Декларацији за поништење Закона о слободи вјероисповијести није одржана ни данас због недостатка кворума. Сједници, под шатором, је присуствовало 15 одборника.

Данас је требало да СО Будва, расправља и о иницијативи Црногорске, ДПС-а, СД-а и независног одборника Стевана Џаковића о разрјешењу предсједника Општине Будва Марка Царевића, као и предсједника парламента Крста Радовића.

Сједница о Закону о слободи вјероисповијести заказана по хитном поступку, ни почетком фебруара ове године, није одржана због недостатка кворума. Сједници тада нису присуствовали одборници ДПС-а, Црногорске, Грађанског покрета УРА и СД-а.

О даљем наставку сједнице, предсједник СО Будва Крсто Радовић, како је казао, накнадно ће обавијестити јавност.

Поводом данашње сједнице огласио се ДФ. Представници ДФ-а тврде да ДПС заједно са Црногорском и независним одборником Стеваном Џаковићем, има план да брутално кршећи закон, статут и пословник одржи паралелну квази сједницу у Будви и на тај начин покуша да смијени актуелну власт, саопштено је из ДФ-а Будва.

-Овај незаконити сценарио планиран је да се реализује, ни мање више него у средњој школи, злоупотребљавајући на тај начин чак и образовне установе у политичке сврхе. Умјесто да отворе школе за ђаке и ученике, они планирају да ђачку учионицу претворе у политичко склониште, како би скривајући свој стид и криминални чин, на њима својствен начин, далеко од очију јавности, приграбили за себе општинске функције и фотеље и наставили стопама својих претходника да пљачкају новац грађана Будве, истиче се у саопштењу.

Очито да подносиоци предлога за разрјешење предсједника општине и предсједника скупштине, додаје ДФ немају храбрости да се суоче са аргументима који их чекају на заказаној сједници која ће се, поштујући препоруке Министарства здравља и НКТ, одржати у шатору испред општинске зграде.

Danas sjednica ispod šatora

Видимо да иста господа изражавају ројалску аверзију према шатору као нечему што је ретроградно а нисмо примијетили да су критиковали када су из Клиничког центра поставили шатор због епидемије корона вирусом. Једина легитимна и легална сједница коју је могуће одржати у складу са законом и позитивним прописима јесте сједница коју је заказао предсједник скупштине за дан 29.05.2020. године. Иста је заказана у прописаном року од 15 дана од дана подношења иницијативе, а утврђени термин одржавања у потпуности је у складу са Законом о локалној самоуправи и Статутом Општине Будва који прописује да се о предлогу за разрјешење одлучује у року од 30 дана од дана подношења иницијативе, наводи у ДФ-у.

Не постоји нити један законити основ да дружина ДПС и њихових прелетачевића закажу и одрже сједницу мимо заказане сједнице, па је јасно да ће исти прибјећи бруталном кршењу закона како би им то касније било легализовано кроз судске инстанце које су под политичког контролом актуелне власти на централном нивоу.
Додају да препознају намјеру да се насилно реализује Которски сценарио и да се не бирајући средства преузме власт уз помоћ државних органа, у првом реду полиције.

Свако окупљање одборника мимо заказане сједнице не представља сједницу скупштине већ правни и политички нонсенс и у том смислу има једнаку правну тежину као окупљање више лица у кафићу да уз кафицу проћаскају и продискутују о политичкој сцени, наводи ДФ.

​Демократски фронт неће дозволити реализацију замишљеног сценарија јер нема те рупе у којој ће се ДПС и њени сателити сакрити у Будви а да их ми не пронађемо и не истјерамо из ње, у циљу заштите изборне воље грађана Будве који су их 2016 године послали у политичку прошлост, гдје треба и да остану.

Упозоравамо све надлежне државне органе да не смију да се мијешају у овај процес и да морају да поштују легално и легитимно успостављену власт у Будви и њене иституције и да је једино мјесто гдје може да се расправља о овим питањима већ заказана сједница која ће се одржати у складу са законом, кажу у ДФ.

Блокада свих рачуна Општине Будва, додаје ДФ, на 29.3 милиона евра најбоље доказује да се ради о удруженом подухвату државних органа, у првом реду Министарства финансија и Привредног суда,који заједно са одборницима ДПС и одборницима политичке корупције желе да пониште све позитивне ефекте власти која се обрачунала са организованим криминалом и корупцијом.

За непуне четири године успјели смо да вратимо преко 30 милиона дуга, чија је укупна висина још увијек непозната, али не пристајемо да платимо 29,3 милиона корупције за изградњу постројења за пречишћавање отпадних вода WТЕ и повезаним лицима у врху власти јер ће тај новац завршити на офф схцоре рачунима твораца и ученика црногорске неолибералне економије која је постала синоним за крађу.​ Покушај да се, не бирајући средства, промијени власт у Будви показује да је ДПС свјестан чињенице да се налази на историјском минимуму и да ће на следећим изборима бити поништен убједљивије него 2016. године. Овом приликом им јасно поручујемо да ми нећемо дозволити прекрајање изборне воље и насилно успостављање власти без избора већ ћемо свим расположивим, законским и демократским средствима бранити вољу грађана Будве, закључено је у саопштењу ДФ-а.

Најновији чланци

video

УНЦГ или новинари о новинарима-Дан новинара: Повратак отписаних!

Дан новинара је за нама, а Српска ТВ је имала толико укуса да моју маленкост и Тихомира Бурзановића, предсједника Удружења новинара ЦГ, позове да...

Шта садржи четврти пакет мјера: За незапослене 100, пензионере 50 евра, туристички ваучери…

Агенција за заштиту конкуренције (АЗК) донијела је јуче рјешење да је нови четврти владин пакет помоћи привреди, вриједан око 163,4 милиона евра, у складу...

Оскрнављењ споменик Србима у Челебићу: Усташе не мирују!

У масовној гробници у селу Челебић налазе се посмртни остаци више од 400 Срба које су усташе заклале, убиле на други начин или су...

Марко-Бато Царевић: Све би их посмјењивао и то без чекања!

Градоначелник Будве Марко Бато Царевић казао је да ће централни догађај у овој години биће локални избори у Никшићу. – То је велики задатак који...

Претпоставке, РС и Црна Гора: Парама грађана Српске финансирана кампања ДПС-а у Црној Гори!

Пише: Небојша Вукановић Мило Ђукановић је на ванредном Деветом Конгресу своје Партије одржаном у Подгорици поново изабран за предсједника Демократске партије социјалиста Црне Горе, али...