Насловна Почетна Отворено писмо српског емигранта Андрији Мандићу: Спашавање Српства у 10 тачака!

Отворено писмо српског емигранта Андрији Мандићу: Спашавање Српства у 10 тачака!

Вукман Чејовић, политички емигрант из Црне Горе, који тренутно живи у Њемачкој, упутио је отворено писмо Андрији Мандићу, предсједнику Нове српске демократије. Оно би се могло дефинисати као спашавање Српства у Црној Гори у 10 тачака!

Андрија Мандићу, даћу ти један пријатељски савјет. Многи мисле да си играч Мила Ђукановића и често пута и ја мислим исто. Међутим, чуо сам од једног пријатеља, да си добар човјек. Можда је тај мој пријатељ препоштен и суди по себи, можда сте га љубазношћу преварили, Бог зна о чему се ради. А можда јеси поштен човјек, а ја судим по својој покварености.

У сваком случају у твојој партији има квалитетних људи а ти можда ниси добар тактичар, гријешио си много, па ти људи више не вјерују. Добро, ај да кажемо да си био у дилу са режимом, али више ниси. Ниси једини, вјероватно нема ни једнога ко није био у сличној ситуацији. Човјек гријеши, али човјек се може и покајати, а у Светом Писму пише „небо се радује више једном грешнику који се каје, него стотини праведника, који се не кају“.

Ево што бих ја урадио да сам на твом мјесту, а ти размисли о овим предлозима:

1. Заказао бих сједницу партије  и извинуо се за многе грешке. Признао бих све грешке и замолио чланство за опрост. Препоручио бих и још неколицини твојих другара из Нове да ураде то исто.

2. Због свега тога бих затразио да чланство твоје странке изабере ново предсједништво, па ако те странка опет изабере, пазио добро што радим убудуће, а ако не, дјеловао бих политички са неке друге позиције у странки.

3. Прије него што бих то урадио, направио бих неколико потеза, који би били добри за народ и који би те могли мало рехабилитовати.

4. Ти потези би били следећи. Подигао бих кривичну пријаву против врха полиције и Владе Црне Горе, због ангажовања већег броја криминалаца и плаћеника (добро си рекао да су неки са ратишта у Украјини). За доказе се снађи, њих није тешко пронаћи, ако је човјек иоле сналажљив и ако се дружи са људима, којима је посао да знају да набављају доказе.

Пошто су грађани Црне Горе примијетили већи број страних држављана у униформама црногорске полиције и пошто је велики број криминалаца обучен у њих и пошто је тај сценарио са криминалцима и страним плаћеницима већ виђен на бившим демонстрацијама, организовао бих у име твоје (не ДФ, него твоје) партије демонстрације испред управе полиције и испред скупштине и позвао друге партије да  се прикључе. Направио бих да те демонстрације буду једном недељно, све до нових избора, или смјене Ђукановића. Капираш да су ова догађања изванредна припрема за наредне изборе у држави. Црква ради свој посао, ти ради свој, имаћеш пет дана недељно за демонстрације. 

5. Ово је од екстремне важности, јер је јасно као дан да црногорске усташе једино ангажовањем криминалаца и плаћеника могу да насрну на наш народ и потенцирање тог проблема би довело до максималног неповерења у полицију, која је данас инструмент једне злочиначке и екстремно антисрпске политике, дириговане из иностранства, за чије интересе уништавају ову нашу државу и народ, доводећи грађане Црне Горе на ивицу грађанског рата. Такође би ово изазвало негодовање код већег броја поштених полицајаца, који би убудуће могли бити наши сарадници у обарању злочинаца са власти. Казем „злочинаца“ јер Бог цијени намјере, а намјере ових одозго су злочиначке и једино је Господ Бог направио да народ масовно изађе на улице и показе своју снагу, што је изазвало да су злочинци, барем за сада мало устукнули, али сигурно не из добрих намјера, него ће се за следећи удар много темељитије припремити.

6. Треба затражити од припадника полиције и грађана да анонимно или јавно поднесу доказе за присуство криминалаца и страних плаћеника у редовима полиције и затражити од поштених полицајаца да буду спремни у случају напада на народ да окрену цијеви свог оружја према онима, који им буду издавали наређења, или да са оружјем пређу на нашу страну.

7. Треба се направити један фонд у сарадњи са државом Србијом, који би сваком оном полицајцу који пређе на нашу страну обезбиједио плату и све оно што би изгубио код Ђукановића.

8. Треба их замолити да не напуштају полицију одмах, него да сачекају најпогоднији моменат у којем би могли да дају најбољи допринос борби против овог злочиначког руководства. До тада могу да нам дају поверљиве информације и да рад усташа саботирају на разне начине.

9, Требало би се потрудити да се разним начинима (не мораш то ти радити, има ко би то могао мјесто тебе радити, за тебе је довољно да са изабраним љидима радиш конструктивно ) заврбује што више важних људи из врха полиције и војске, што неће бити тешко, јер ће та сарадња бити подупрта патриотским осјећајима многих од њих, будући да ће радити једну добру ствар. Нормална је ствар да један високи политичар из опозиције има право да се састаје са разним свјетским политичарима и представницима обавештајних служби и да са њима конструктивно сарађује, баш као што то ради господин Ђукановић, који је познат по једном таквом „конструктивном“ аранжману са НАТО пактом, када је тражио да се бомбардује земља чији је он предсједник, што је француског предсједника Ширака шокирало и није могао да вјерује да један предсједник државе тражи да се бомбардује свој народ.

10. Због неучествовању у литијама и молитвама СПЦ, одмах бих прекинуо или кулирао даљу сарадњу са Медојевићем и лицима из „Покрета за промјене“, јер се та странка само гребе уз вас и бламира вас на највећи могући начин. Сарађивао бих једино са Миланом Кнежевићем и његовим зетским партизанским корпусом.

Ето толико, Христос се роди!

Вукман Чејовић, емигрант из Њемачке

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Вучић долази у Црну Гору: Присуствоваће сахрани митрополита и разговарато са Србима!

Предсједник Србије, Александар Вучић долази у Црну Гору на сахрану митрополита Амфилохија. Вучић је то најавио на свом Инстаграм профилу. Он је додао и да ће...

Данас је Лучиндан!

Српска православна црква и њени верници обележавају два празника, посвећена Светом апостолу и јеванђелисти Луки и Светом Петру Цетињском, који су, иако представници две...

Упокојио се митрополит Амфилохије, сахрана у крипти храма у Подгорици 1.новембра!

Драги оци, браћо и сестре, Уочи спомена на упокојење Светог Петра Цетињског и Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца, јутрос у 8.22 часова, након примања Свете...

Амфилохију!

Пише: Иван Милошевић Било је то прије 37 година. На таласима егзистенцијализма, посебно Серена Кјеркегора, са Философског факултета у Београду, стигао сам на Богословски факултет...

Момчило Настасијевић: Траг

ТРАГ Чудно ли ме слободи ово чудније ли веза. Букнем у теби, врео се уливам, језа је ово, ох, језа. И траг путањама твој, па ме пали. А чудно застрепи срце, а...