Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ОД КОТОРА ДО АМЕРИКЕ: Српски кетман!

Пише: Иван Милошевић

Срби у Црној Гори су најебали 100 одсто! То ми је пукло пред очима када сам јутрос видио Спајића у Котору и Јакова у Америци! И један и други шире руке ка ЕУ и Америци и поручују: Само реците, летјећемо као меци! Истина, не шире они руке на те стране од данас, од када су прије четири године стигли у Црну Гору, тијело им је овдје, док им је срце и мозак у Вашингтону и Бриселу! Коме то није јасно, онда му ништа није јасно и боље је да се мане политичке анализе и дијализе! 

Због тога, мислим да ће Јаков и Милојко дићи руку за оно што тата Брисел и Вашингтон каже! То се односи на Сребреницу, Јасеновац и остала српска стратишта! Па и да знају да ће одмах након тога остати без премијерске и предсједничке фотеље, гласаће како им ТАТЕ кажу. Ионако имају ваљану завјетрину и гдје да се склоне и добију утјеху, уколико остану без власти у Црној Гори. Као што ни раније нијесу живјели у Црној Гори и нијесу дијелили њену судбину, шта их спречава да опет то ураде и негдје на сигурном беру плодове своје погубне антисрпске владавине! 

Ко натјера Србе да гласају за Милојка и Јакова ваљало би да негдје и некад ваљано одговори и извини се за завођење Срба за Голеш планину? Ко доведе Здравка, Милојка и Јакова, ваљало би да се коначно открије и извини се за четворогодишње српске муке, разочерања и залудност борбе против бившег режима? 

Јаков и Милојко ће наставити да раде како им ТАТЕ кажу, па и да хљеба нећемо јест. Срби треба да буду задовољни уколико им након Јакова и Милојка остану мрвице, па да их крцкају још деценију или двије. А послије тога куд који, мили моји, јер ће друмови пожељети Срба, али Срба бити неће! Или барем не у том броју и снази да ће се нешто питати и о својим гаћама! 

И како даље? Не знам, а можда и нећу да знам. Обичном Србину остаје да сагради свој идеолошки кутак негдје у своме стану и глави и да ту чува Српство и све оно што тај појам подразумијева. И како је кренуло биће пожељно да јавно не испољава своја национална опредјељења, већ да јавни дио свога живота прилагоди кетману, мимикрији, односно прилагођава се околностима и крије своја права осјећања и опредјељења. 

И да би се припремио за то вријеме, препоручујем Србима да купе књигу Чеслава Милоша “Заробљени ум” и да на вријеме савладају вјештине кетмана! Требаће нам!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСКРИНКАВАЊЕ “ЦДМ”-А И МОНТЕНЕГРИНА: За Милове колумнисте Срби “крвожедни”, а све плаћа Минстарство за медије!

СТАРИ БРОД: Обиљежене 82 године од злочина усташа Јуре Францетића над Србима!

ПУНИ СЕ ЧАША ЖУЧИ, ТИК-ТАК: ДНП суспендовао подршку Милојку до краја јуна, траже усвајање резолуције о Јасеновцу, двојно држављанство, да српски буде службени језик, враћање тробојке…!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srpskezemlje

СРПСКЕ ЗЕМЉЕ

danisrpska

“ДАНИ РУСИЈЕ У СРПСКОЈ”: Резолуцију о Сребреници предлажу они који починили најстрашније злочине у историји!

pupovac

ПОГОРШАН ПОЛОЖАЈ СРБА У ХРВАТСКОЈ: Нова влада без српских представника!

milojko

СРПСКИ ПОЛИТИЧКИ АНТИФЕНОМЕН: Гласаш за власт, која потом све ради против Срба!

sahovic

ИСТОРИЈА И ЦРНА ГОРА: Нова сазнања о убиству Бошка Бошковића 1924. године, спорни списи генерала Јауковића!