Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ОДВРАТНИ ДПС, ИВАН ВУКОВИЋ: Важнији му Хрвати од Срба!

Посланик Демократске партије социјалиста Иван Вуковић казао је да очекују да ће Влада утицати да се из скупштинске процедуре повуче предлог Резолуције о Јасеновцу. Влада, казао је, не смије украсти европску будућност грађана Црне Горе.

-Због трулих политичких компромиса којим премијер Милојко Спајић покушава да пацификује партнере – лидере коалиције “За будућност Црне Горе” Андрију Мандића и Милана Кнежевића и због тога на мјесец дана од добијања ИБАР-а предлаже усвајање резолуције која руши добросусједске односе са једном од држава чланица Европске уније и доводи у питање процес европске интеграције, рекао је Вуковић на конференцији за медије.

Вуковић је додао да је Црна Гора једина земља кандидат која има реалну шансу да у наредних неколико година постане чланица Европске уније. Он је подсјетио да је Скупштина Србије два пута одбила да подржи сличну резолуцију о Јасеновцу, која се данас, како каже, сервира Црној Гори због трулих политичких компромиса.

Чему служи то? Јасно је да ово служи томе да се намирују рачуни унутар владајуће коалиције, а на штету државних интереса и европске перпективе Црне Горе, тј. служи томе да Спајић и Покрет Европа сад сачувају политичку подршку да остану на власти у Црној Гори. Служи томе да експоненти званичне политике у Београду, унутар владајуће већине, оправдају то што и даље подржавају Владу Црне Горе и након најаве да ће наша држава у Генералној скупштини УН подржати Резолуцију о геноциду у Сребреници, коју су они претходно окарактерисали као анти-српски документ, нагласио је Вуковић.

Резолуција о Јасеновцу, како каже, служи и да се испровоцира још оштрија реакција Хрватске и стопира пут Црне Горе ка ЕУ.

И да се тако потврди оно што је Вучић казао у Котору, а то је да ниједна држава Западног Балкана неће ући у ЕУ прије Украјине. Немојте да имамо дилему ово томе служи, казао је Вуковић и поручио да од Владе очекује да утиче да се предлог резолуције повуче.

-Са пуним правом захтијевамо и очекујемо да ће Влада утицати на то да се овај приједлог повуче из процедуре, закључио је Вуковић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА: Први пут обиљежена годишњица оснивања Фочанске бригаде ЈВуО, јунаци који су бранили Србе!

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

ТРАГИКОМЕДИЈА ИЛИ ШПИЈУНИ СУ МЕЂУ НАМА, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Шверцери цигарета под пратњом АНБ-а и уз помоћ појединих свештеника састављали владу у Острогу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

glas65

ШТАМПА: Нови број “Гласа Холмије”!

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!

pio

ПЕС ДРУГА ВИОЛИНА ДПС-А: На чело Фонда ПИО довели активисту бившег режима из Бијелог Поља!