Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НОВОСАДСКИ СТУДЕНТИ БЛОКИРАЛИ ФИЛОСОФСКИ ФАКУЛТЕТ: Траже смјену Динка Грухоњића, професора који је поносан што носи име усташког зликовца!

СТУДЕНТИ Универзитета у Новом Саду почели су у подне блокаду Филозофски факултет због тога што се управа ове високошколске установе није огласила поводом њиховог захтева да се осуди и отказом санкционише изјава професора Динка Грухоњића које су академци оквалификовали као говор мржње.

Како нам је рекао Дамјан Вукањац, студент проректор, високошколци ће на факултету бити даноноћно, а блокада ће трајати док се управа не огласи поводом Грухоњићевих изјава. Претходно су академци управи Филозофског факултета дали рок да се изјасни о наступима овог професора журналистике, који је истекао јуче, а на факултету су остали неми.

– Пошто се нико није огласио, ми ћемо блокирати Филозофски факултет, данас ћемо се окупити код Фонтане Бајић одакле ћемо кренути ка Филозофском факултету, а очекујемо да нам се придружи неколико стотина грађана – каже Вукањац.

Грухоњић је, иначе, академску јавност узбуркао изјавом на трибини одржаној током фестивала “Ребеду” у Дубровнику, да је поносан што носи име по Динку Шакићу, усташком злочинцу и заповеднику логора Јасеновац и Стара Градишка, у којима су страдале стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома.

Студенти Универзитета у Новом Саду очекују од деканке Филозофског факултета проф. др Иване Живанчевић Секеруш да се огласи и осуди шовинистичке изјаве Динка Грухоњића. Такође, траже и да етичке комисије факултета и Универзитета осуде и класификују Грухоњићеве иступе као говор мржње и то санкционишу отказом. 

извор: новости

 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!