Насловна Колумне Новак Ђоковић: Вјера у немогуће!

Новак Ђоковић: Вјера у немогуће!

Новак је победио још једном! И то како! Освојио је рекордну, осму титулу у Мелбурну, упркос томе што је губио са 2-1, што га је нервирао судија и што је са друге стране мреже имао млађег и изузетно талентованог Доминика Тима. И није само освојио титулу на свом омиљеном турниру већ се победом вратио на трон. Поново је први на АТП листи.

Иако Новака пратим и волим тенис, нећу ипак овде да „отимам хлеб“ колегама из Спортске редакције. Једноставно имам потребу да напишем пар речи о томе колико Новак инспирише и радује ову нацију, а идеја ми је синула на сасвим неочекиваном месту.

Сат времена по завршетку меча, седела сам у фризерском салону у којем је десетак жена причало о Нолету. Муштерије фризеркама препричавају сцене из Мелбурна. Смешим се и размишљам да ли постоји још нешто око чега можемо без много муке да се сложимо и што нас толико радује.

Сећам се свог првог „сусрета“ са тим невероватним човеком. Било је то пре више од десет година када је тек почео да осваја турнире и места у нашим срцима. Пратила сам, као новинар, обележавање неке важне годишњице (не могу тачно да се сетим шта је било у питању). На скупу су били председник, премијер, министри, али оног тренутка кад се појавио Новак, сви су постали небитни.

Камере, микрофони, новинари, али и сами званичници окренули су се к њему. Наравно, и ја сам била једна од њих. Нисам више размишљала о послу већ сам се са гомилом гурала да добијем аутограм.

И, на моју велику срећу, добила сам га. Потпис на листу откинутом из новинарског нотеса с поносом чувам и данас. Нисам од тада имала прилику да га видим уживо, ни приватно, ни професионално, али надам се да оно није био наш једини сусрет и да ће једног дана бити мој саговорник у студију Радио Београда 1.

Док се то не деси, имам пар порука, и за њега, и за нас!

Њему желим да буде здрав и успешан и да се не мења – да на увреде узвраћа осмехом и победом, да га звиждуци са трибина само додатно инспиришу и да на љубомору одговара високо уздигнутим палцем кад противник направи сјајан потез. Желим му да и даље остане недодирљив за наше поделе, мржње и несугласице.

И да, желим да што више времена проводи са породицом и да, као и до сада, не одговара на прозивке због избора сарадника, начина исхране или стила живота. Зашто би нешто у свом животу мењао човек који је толико успешан?!

Нама, за разлику од Нолета, желим да се мењамо, да будемо сличнији њему.

Кад ово кажем, не мислим буквално јер такав се ретко рађа. Мислим на то да будемо вреднији, истрајнији, храбрији. Желим нам да верујемо више у себе и да се боримо за властити успех, не чекајући да то учини неко други. Да су Новак и његова породица чекали државу, клубове, спонзоре, не бисмо се вероватно данас радовали његовим титулама.

Зато, верујте у немогуће и не одустајте од својих циљева колико год они у овом тренутку деловали недостижно. Желим нам још и да нас што више ствари, људи и догађаја спаја као што нас данас уједињује Новак.

И за крај, најчешћа данашња објава са друштвених мрежа! ТОООО БРЕЕЕЕ НОЛЕЕЕЕЕЕ!!!!

Извор: РТС (аутор Ђурђица Драгаш)

Најновији чланци

Милан Кнежевић: Коњи, магарци и сијено!

Посланик у Скупштини и један од лидера Демократског фронта, Милан Кнежевић је путем свог Тwиттер налога коментарисао вијест да је вијеће Вишег суда у...

Подршка гуслара каолицији „За будућност Никшића“

Легендарни гуслар Бошко Вујачић и један од најбољих гуслара млађе генерације, Марко Шћепановић, дали су снжну подршку коалицији "За будућност Никшића" и Марку Ковачевићу....

Виши суд; Миго, нека ти је срећно 97.000 евра!

Вијеће Вишег суда у Подгорици, донијело је рјешење којим се обустваља кривични поступак против бившег градоначелника Подгорице Славољуба Стијеповића, који је у афери „Коверта“...

Представљамо: Нови (46) број „Гласа Холмије“

Према ријечима главног и одговорног уредника Горана Киковића из штампе је изашао нови број часописа за књижевност,историју и културу ''Глас Холмије'',који излази на српском...

Ко се то брука и ко се то не стиди: Вијенац и тробојна трака у јарку цетињског комунизма!

Пише: Иван Милошевић Јучерашњи жупски инцидент учинио ми се као дио предизборне кампање и могао се ставити у тај шешир и кренути даље. Међутим, овај...