Насловна Политика Никшић: Сви ковид пацијенти збринути, систем функционише

Никшић: Сви ковид пацијенти збринути, систем функционише

Директор Клиничког центра Црне Горе др Јевто Ераковић и представници Кризног медицинског штаба др Нермин Абдић и др Хасиб Лукач обишли су касно синоћ медицинске установе у Никшићу и саопштили након обиласка да су ријешени проблеми изазвани наглим великим приливом Ковид-19 позитивних пацијената, да здравствени систем Црне Горе функционише у пуном капацитету, али да грађани морају да поштују епидемиолошке мјере и тако смање ширење вируса.

Увјерили смо се у сјајну организацију никшићке болнице, у стручност доктора и средњег медицинског кадра и видјели смо да су сви пацијенти који су данас захтијевали хоспитализацију и хоспиталозовани, и још је остало слободних мјеста. Здравствени систем Црне Горе је вечерас још једном показао да може да функционише на прави начин и да ће сваки евентуални будући прилив пацијената у никшићку болницу бити растерећен смјештањем пацијената у друге здравствене установе. Међутим, ово је велико упозорење и аларм за све грађане Никшића који колико од сјутра морају да промијене обрасце понашања. Никшић је у опасној ситуацији и само одговорношћу грађана Никшића можемо избјећи теже посљедице, казао је др Ераковић након обиласка болнице поновивши још једном апел грађанима да се придржавају прописаних мјера.

Директор Опште болнице Никшић др Илија Ашанин казао је да је јучерашњи дан показао да сви морамо да придамо пажњу поштовању епидемиолошких мјера.

Болница је одговорила ситуацији у којој се нашла, сви су смјештени хоспитализовани и све се добро осјећају. Апелујем да се поштују мјере, казао је др Ашанин. Посебно је упозорио да је већина јучерашњих пацијената изузетно млада.

Др Душка Милатовић, начелница Инфективног одјељења Опште болнице Никшић је изјавила да је јучерашњи дан у Никшићу био веома буран, да је много људи долазило на прегледе, али да су на крају сви збринути.

Моја сугестија грађанима је да обрате пажњу на мјере НКТ-а, на своје понашање у смислу да буду мање у прилици да се заразе коронавирусом. Морамо сви скупа да радимо на томе да се смањи број и да се људи излијече, казала је др Милатовић.

Тим љекара обишао је и Специјалну болницу за плућне болести Брезовик у коју је јуче смјештен дио пацијената у којој има још слободних мјеста за евентуалне нове Ковид-19 пацијенте.

Др Јевто Ераковић је саопштио да је Клинички центар Црне Горе одлучио да одмах уступи један мобилни дигитално рендген апарат никшићкој болници како би сви пацијенти којима је потребно снимање плућа могли да буду на вријеме третирани.

Извор: РТЦГ

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Новак у финалу Рима!

Новак Ђоковић пласирао се у финале мастерса у Риму, пошто је у полуфиналу савладао Норвежанима Каспера Руда са 2:0 (7:5, 6:3) у сетовима. Новак није...

Пожар у Матешеву: Настрадала букова шума

Шумски пожар у Матешеву, код Колашина, изазван непажњом, угашен је брзом интервенцијом ватрогасаца. Командир Службе заштите и спашавања Колашин, Жељко Дармановић, казао је да...

Интеграције и разинтеграције: Политички се ангажовале комите из Никшића!

Симболичним полагањем цвијећа, код Споменика црногорским комитама 1916. - 1929. и црвене руже код Споменика Љубу Чупићу, симболу антифашистичке борбе из Другог свјетског рата,...

Медојевић Столтенбергу: Мило спрема паравојне формације!

-Упозоравам на забрињавајуће јавне наступе предсједника пораженог ДПС Мила Ђукановића који најављује формирање паравојних формација и пријети да ће бити спреман да иницира насиље...

Из српског угла: Четри и десет џаба да нема 27!

Пише: Иван Милошевић Многи ме критикују што већину ствари у политици посматрам из српског угла. Кажу да због тога штошта не видим, доносим погрешне оцјене...