Насловна Почетна Несаломљиви и безобразни ДПС: У мјесецу короне запошљавају 200 бирократа, именовали и...

Несаломљиви и безобразни ДПС: У мјесецу короне запошљавају 200 бирократа, именовали и савјетника у скупштини!

Административни одбор именовао је данас Анђелу Мићановић, дипломираног политиколога за савјетника потпредсједника Скупштине Бранимира Гвозденовића. Представници опозиције имали су примједбе због запошљавања у условима пандемије.

Непримјерено је да док Национално координационо тијело (НКТ), које је склепано како је склепано, уводи мјере да већина становника не може да извршава радну обавезу, ДПС се бави запошљавањем савјетника у Скупштини, као да је `Швабо у Панчеву’ и то мора сад да се заврши. Имам информације од грађана да се врши велики број запошљавања и да се овакав амбијент користи у политичке сврхе, казао је посланик ДФ-а, Милун Зоговић.

Марта Шћепановић (ДПС) рекла је да Мићановић има импонзатну биографију и да такав кадар треба задржати у Црној Гори. Зоговић је питао којим капацитетом ради Скупштина, колико службеника долази на посао.

Ово је изругивање са свим грађанима који не могу да обављају своју редовну радну обавезу. Чуди ме да је нијесте ставили на челу Института за јавно здравље, с обзиром на способности које помињете, казао је Зоговић.

Милутин Ђукановић (ДФ) је, подсјећајући на ангажман Мићановић у ЦЕДЕМ-у, навео да се често дешава да кадар из НВО иде у Владу и Скупштину.

-Постаје иританто да одређене НВО постају расадник Владиних кадрова. НВО се финансирају из иностранства, баве се политиком а онда њихови постају кадрови владе, рекао је Ђукановић.

Рашко Коњевић (СДП) је подсјетио да је на снази забрана запошљавања у јавном сектору.

-Од 2. марта до 3. априла на сајту Завода за запошљавање за научно-наставни кадар расписано је 135 огласа. Не да ово вријеђа здрав разум, него се крши и прокламована политика Владе. Само желим да укажем како власт прича, а како се понаша, казао је Коњевић.

Он је додао и да је на сајту Управе за кадрове објављено 80 огласа, од чега 30 за Пореску управу.

Ово је 200 огласа у јавном сектору, што је укупни годишњи трошак 1,5 милиона евра, навео је Коњевић подсјећајући колико је мала помоћ опредијељена за пензионере и раднике због кризе.

Извор: Вијести

Најновији чланци

Милан Кнежевић: Ново тужилаштво ће морати да отвори Милове рачуне, утврди чија је вила на Горици и како ДПС пере паре!

Милан Кнежевић, посланик ДФ-а, сматра да су новим законима о тужилаштву отворена врата за правду. -Ону правду које смо толико били жељни, а сви смо...

Након више мјесеци: Укинут полицијски час!

Усљед повољног тренда епидемиолошке ситуације у Црној Гори, од 12. маја до четвртка, 20. маја, важиће нове, либерализоване мјере, навели су из Министарства здравља. -...

Додик: Залажемо се за спровођење Дејтонског споразума

Српски члан и предсједавајући Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је данас да се Република Српска залаже за спровођење Дејтонског мировног споразума чијим Анексом четири...

Желидраг Никчевић: Хандке, Лепосавић, Сребреница!

Зашто Гугл, врховни командант интернет свезналицâ, тако хитро повезује имена из мог старинског, скромног наслова? Шта смо му скривили, овако епохално небитни, изгубљени у...

Званична посјета: Весна Братић 13. и 14. маја у БЕОГРАДУ!

Министар просвјете, науке, културе и спорта, Весна Братић, 13. и 14. маја боравиће у Београду, гдје ће се састати са потпредсједником Владе Србије и...