Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕМА НАМ СПАСА: Пајино опело над слободом и нормалним животом!

Пише: Иван Милошевић

Паја Велимировић је наша колективна дијагноза! Лудило бившег режима је испливало на површину и открило монструозност владара наших живота и њихову жеђ за моралном и свеобухватном егзекуцијом. Није Паја синоћ открио само режисере кругова пакла који се над Црном Гором развијају деценијама, Паја је открио да нам живот не вриједи ни пет пара и да је у Црној Гори све скупо, а да је људски живот најјефтинија роба. Можете га купити за џабе, продати некоме за сићу, налијепити на њему наљепницу да је попуст скочио на 100 одсто!

Паја нам је, свјесно или несвјесно, пресудио и боље од иједног аналитичара било којег опредјељења и описао је наш живот, наше утопије о слободи и нормалном животу! Пајина прича је толико фантастична да је тешко повјеровати да је лажна! Тешко да се у позоришту могу видјети такве сцене као са наших тротоара и криминалног подземља! Оно што живот изрежира и одигра умјетност не може ни да окрзне. Остане сурова истина да је наш живот био изнад умјетности, изнад критике и људског поимања! Био је склоп монструозних слика из албума монструзних владара наших живота и њихове маште да су недодирљиви и вјечни и да им је унапријед све опроштено. Паја је из наше магле прошлости извукао јунаке наше сахране и дозволио им да одиграју свој посљедњи чин убијања слободе и нормалног живота! 

Нож под грло, дјеца бачена у арену безбожника и крвника, непостојеће оружје које је прогутало косовско језеро, тренирање глумца да убједљиво лаже, конструкција над коснтрукцијама због очувања једне власти, откривање криваца који нијесу криви и упирање у њих прстом као да су највише криви, иако нијесу криви, спрега тајне, јавне полиције са државним тужиоцима – може ли све то да буде лаж! Уколико је и лаж толико је истинита да нема теорије да се у њу не повјерује! 

Паја је синоћ поручио да нијесмо оно што ујутру видимо у огледалу и да је заправо огледало свједок наше сурове маске испод које се крије биједа наше свакодневице и биједа некадашњих владара наших живота. Један од тих владара прије неку ноћ на јавном сервису бранио је европски и грађански пут Црне Горе! Да ли је европски пут нож под грло, јебање српске мајке и Равне Горе и уцјене дјетињим плачом и страдањем! Има ли ко да се стиди у овој Црној Гори или је стид покопан испод седам брда и седам језера и нема шанси да се стид застиди од самога себе и призна да нема стида и да је у овом свијету све могуће, па и оно што се чини тако фантастичним! 

Нијесам примјетио да је синоћ на ДПС порталима приказано Пајино свједочење наше лудости и безбожништва бивших владара наших живота. Још увијек плачу над једном лутком и запомажу над њеном судбином. Не питају се да ли је дим те лутке и приближно јак као нож под грло, јебање српске мајке и Равне Горе у уцјена дјетињим невиним плачем! Надам се да ће данас изаћи из бусије и сјенке својих идеолошких, криминалних вођа и као сваки нормалан човјек затражиће се да се одговорни за Пајово свједочење изведу пред лице правде. Надам се да ће тражити да се утврди ко је крив за Пају и да неће имати разумијевања за оне који кажу да Паја не зна шта прича, да је четник и да ради против Црне Горе! Надам се да ће бити барем 10 одсто критични према бившим, а богами и садашњим, владарима наших живота и да ће барем дио бијеса због спаљивања једне лутке усмјерити на политичке, тужилачке и судске актере Пајине фантастичне приче и тражити да на слободи више не буду они који раде против слободе и провлаче је кроз блато нашег живота! 

Има ли нам уопште спаса и ко смо када нам Паја открива оно што сви знамо, али не желимо да видимо и обрачунамо се са јунацима Пајине фикције која је толико невјероватна да мора бити истинита? Живимо ли уопште или то неко ради умјесто нас и свако јутро црта нам на чело ко смо и шпта смо, а заправо нијесмо? Паја из Зубиног потока довео нас је испред себе самих и више нема назад. Уколико неовлашћене господаре наших живота не одведемо тамо гдје им је мјесто имамо ли уопште права да живимо и називамо се људима? Не могу да вјерујем да ће Пајину причу појести дим једне лутке. Иза Паје је наш живот,  а иза спаљене лутке је један карневал! Или је наш живот поодавно постао карневал и више нико  не зна коју маску носи, али сви знамо да нам нема спаса и да тонемо у блато бивших и садашњих владара наших живота!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!