Насловна Почетна Невјероватно, бивши режим у акцији: Након 30 година корупције ДПС-а, надлежна агенција...

Невјероватно, бивши режим у акцији: Након 30 година корупције ДПС-а, надлежна агенција спроводи истраге против Кривокапића и Лепосавића!

Агенција за спречавање корупције, сазнаје Побједа, покренула је два поступка за утврђивање могућег угрожавања јавног интереса – један у случају задуживања државе у износу од 750 милиона евра и други због изјаве министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића којом је покушао да направи непримјерен утицај на суд.

Дјелујући проактивно, а на основу надлежности из Закона о спречавању корупције, Агенција за спречавање корупције је 30. децембра 2020. године покренула два поступка за утврђивање могућег угрожавања јавног интереса, потврђено је јуче Побједи из ове институције.

Један поступак, како су навели, везан је за „испитивање чињеница о задуживању државе у износу од 750 милиона евра, тиме што је Министарство финансија Црне Горе 9. децембра 2020. године емитовало државне обвезнице на међународном тржишту“.

Други се тиче медијског иступа министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића 10. децембра 2020. године и потенцијалног угрожавања јавног интереса у вези са доношењем закона о амнестији, саопштено је Побједи из Агенције.

Истичу да је, у складу са чланом 35 став 3 Закона о спречавању корупције, Агенција затражила изјашњења од предсједника Владе Здравка Кривокапића и министра Лепосавића.

Поступајући по захтјеву, министар Лепосавић је доставио одговор 5. јануара 2021, док Агенција још није добила изјашњење премијера Кривокапића, пише у одговору.

Из Агенције су истакли да ће након утврђивања свих релевантних чињеница и околности, у оба предмета донијети мишљење, о чему ће благовремено обавијестити јавност.

Према незваничним сазнањима, Агенцији је јуче поподне, пред крај радног времена, стигло и изјашњење Кривокапића.

Најновији чланци

Широм Црне Горе: Пливање за часним крстом!

За Часним крстом пливало се у Херцег Новом, Беранама и Бијелом Пољу. Први до Часног крста у Беранама допливао је Стефан Пајковић, пишу Беране онлајн. До...

Досљедно комунистички, СНП: Гласаћемо како партија каже!

Посланици Социјалистичке народне партије (СНП) гласаће у парламенту онако како одлуче партијски органи, поручио је лидер те странке Владимир Јоковић, наводећи да у СНП-у...

И то је могуће, Душко Кнежевић открио: О болници у Мељинама разговарао сам са Здравковом кћерком!

Власник болнице у Мељинама Душко Кнежевић вечерас је, током видео укључења у програм РТЦГ, казао је како је о ситуацији у тој установи разговарао...

Црни Здравко, шта је доживио: Дритан поднио захтјев за смјену владе!

Грађански покрет УРА предао је данас Скупштини Црне Горе иницијативу за изгласавање неповјерења Влади Здравка Кривокапића. Из ГПт УРА су саопштили да неће симулирати...

Квазиатеистичка дрека: Треба забранити емисије које промовишу комунизам – примјер доктора богословије Николе Маројевића!

Пише: Иван Милошевић Црном Гором се шири сплин комунизма, разлива се са екрана РТЦГ и "Вијести", захватио је стопостотни дио монтенегринске штампе, освојио срца дукљанских...