Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојкова влада нема снаге да демонтира ДПС режим!

Лидер Покрета за промјене Небојша Медојевић сматра да је Црној Гори неопходна реформска, одговорна, државотворна и демократска алтернатива.

Повјерење које је Јаков Милатовић добио од грађана на изборима, са собом носи огромно бреме одговорности за будући ток политичких процеса у земљи. Да ли је као предсједник државе спреман да испуни очекивања грађана који су га бирали, а који недвосмислено желе демонтажу болесног мафијашког режима Ђукановића, промјене политичког курса или је спреман да буде споредни играч и саучесник ДПС тајкуна, шверцера цигарета и кокаина које заступа Милојко Спајић. То је једино суштинско питање за постђукановићеву политичку елиту, каже Медојевић.

Наглашава да се премијер Милојко Спајић „својим понашањем, противзаконитим и криминалним одлукама као министар финансија препоручио ДПС тајкунима као поуздан партнер који је склон криминалу и корупцији и они ће га свим силама гурати као свог фаворита.“

-Влада Спајића је Влада идеолошког и политичког континуитета са Ђукановићевим режимом и са криминалом и корупцијом. Дил са Ђукановићем постигнут у мају 2020. о ниеговој заштити од кривично правног прогона је сада свима јасан. На сва кључна мјеста у финансијском систему постављени су кадрови Аца Ђукановића коме је апсолутна контрола токова прљавог новца приоритет број један, истиче Медојевић.

Он вјерује да је питање дисконтинуитета са „болесним ДПС мафијашким системом и наслеђем Ђукановића“ у ствари историјско питање опстанка Црне Горе као цивилизоване одрживе заједнице, али да нажалост, ова власт нема капацитет, нити политичку вољу за радикалне реформе и демонтажу ДПС режима.

-Самим тим, одговорност Милатовића је већа. Ово је политички тренутак за окупљање свих искрених реформатора, демократа и државотворних политичких структура. Сви треба да преузмемо одговорност, поручује Медојевић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!