Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НА ПРЕДЛОГ “СВИХ СРБА ИЗ ПАРИЗА”: Биста Новака Ђоковића на обали Женевског језера!

Тениски савез Француске је подржао постављање бисте најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића у месту Тонон ле Бен на обали Женевског језера. Иницијативу су покренули Саша Пешић, председник удружења „Сви Срби у Паризу“ и Драгослав Куле Перишић, легенда мотоциклизма. На састанку председника општине Тонон ле Бен Кристофа Армињона и председника Тениског савеза Француске Жила Моретона потврђена је подршка идеји за постављање бисте Новака Ђоковића уз намеру да спортска хала и тениски комплекс понесу име најбољег тенисера свих времена.

Састанку су присуствовали и председник Тениског савеза града Тоном Ле Бен Жерар Бастијен, званичници града Филип Лаот и супруга првог човека француског тениса Вероника Дале Моретон.

Још један велики корак је начињен за постављање прве бисте у Европи са ликом најбољег тенисера свих времена Новака Ђоковића. Подсетимо да је идеја за овај пројекат дошла од председника удружења Сви Срби у Паризу, Саше Пешића, а да је она прихваћена од стране званичника општине Тонон ле Бен захваљујући великом раду и ангажовању прослављеног шампиона у мотоциклизму, Драгослава Кулета Перишића, који је водио преговоре и који последњих година много чини на јачању српско-француских веза. Треба поменути и господина Драгана Котарца без кога зближавање Србије, Срба и водећих људи ове општине, који су иначе прави заљубљеници у Србију, сигурно не би било, наведено је из организације „Сви Срби у Паризу“.

После идеје, иницијативе, заједничког рада, одлуке општине Тонон ле Бен а сада и подршке Тениског савеза Француске, остало је да се свима испуни жеља и да инагурацији бисте присуствује Новак Ђоковић.

-Куле Перишић би требало до краја марта да се састане са Ђоковићевим тимом како би се званично обавестио најбољи тенисер света и договорили детаљи око инагурације.

Додаје се да у тиму који заједнички ради на остварењу овог сјајног пројекта учествују и професор Јован Филиповић, Миљко Живојиновић (син прослављеног глумца Бате Живојиновића) и чувени српски фотограф из Француске Милојко Милановић.

извор: спутњик

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У БАЧКИМ ГЛОЖАНИМА: Обиљежена годишњица смрти Божидара Жугића, краљевог официра из Пљеваља, његово име дуго било заборављено у Црној Гори!

КАРАЂОРЂЕВИЋИ НА ЦЕТИЊУ: Принца Филипа примио митрополит Јоаникије, династија везана за Црну Гору!

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!