Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НА ЗАХТЈЕВ РУСИЈЕ: Савјет безбједности УН засиједа поводом годишњица НАТО агресије на Југославију!

Седница Савета безбедности Уједињених нација, посвећена 25. годишњици агресије НАТО-а на Југославију, коју је затражила Русија, биће одржана 25. марта, саопштио је заменик сталног представника Русије при УН Дмитриј Пољански.

-Следећег понедељка, 25. марта, затражили смо да заседа Савет безбедности УН поводом 25. годишњице агресије НАТО-а на Југославију, написао је Пољански на Телеграму.

Према његовим речима, захтев Русије је, како се и очекивало, изазвао бес представника западних земаља, за којих је та тема „крајње неугодна“. Пољански је навео да би стални представници западних земаља у Савету безбедности УН „наравно желели да оставе у историји најважније питање за формирање савременог система међународних политичких односа и не само да га се не сећају него и да на све могуће начине изокрећу објективне чињенице у вези с њим“.

То није само некаква криза у низу других: управо су агресија НАТО-а против Југославије и незаконито отцепљивање Косова од ње фактички сломили међународни систем који је био заснован на поштовању резултата Хелсиншког споразума, нагласио је Пољански.

Он је објаснио да су тада први пут у послератној историји Европе границе независне државе биле нарушене насилним путем.

Управо је та акција постала својеврсна тачка обрачуна у кризи односа Русије, која се није помирила с произвољношћу те врсте, и Запада који је ту произвољност штитио на све начине, нагласио је Пољански.

Он је додао да је Јапан, који председава Савету безбедности УН, седницу заказао за 25. март, у 15.00 сати по њујоршком времену, односно у 20.00 сати по средњоевропском времену.

извор: спутњик

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗБЦГ: Катнић кривицу сваљује на Сашу и Петра!

ПЕНЗИОНЕРИ ПИСАЛИ БИВШЕМ ШЕФУ РЕЖИМА: Дон Мило Корлеоне нас је упропастио као ниједан окупатор!

“ПРЕСИНГ” НА ГРАДСКОЈ ТВ: Тоталитаризам, крвна освета и ДПС патриотизам!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

комуниуби

КОМУНИСТИ ЦРНИ ВРАНИ И ЊИХОВИ ЗЛОЧИНИ: Убили Љубицу Поповић у Лушцу код Берана, њен убица постао народни херој!

gradski trg (5)

ОДБОР ЗА ОДБРАНУ ТРГА У БИЈЕЛОМ ПОЉУ: Неће џамију у центру града!

катнић0

БРАНЕ, АЛИ НЕМА ОДБРАНЕ: Катнић био господар живота и смрти, ДПС га представља као пензионера са хербаријумом!

Tito

РАСКРИНКАВАЊА, ЈОСИП БРОЗ ТИТО: Од лопова до маршала!

скадаркон

СРПСКИ СКАДАР, КОНФЕРЕНЦИЈА: БИХ немогућа држава, Бошњаци да се одрекну тобожњег геноцида у Сребреници, у Мостару ускоро Српска кућа!