Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

Њ.К.В. Престолонаследник Александар, као и много пута до сада, приредио је традиционални ручак у Белом двору у част редовног пролећног заседања Светог Архијерејског Сабора Српске православне цркве. Ово окупљање је традиција коју је Његово Краљевско Височанство започео по повратку Краљевске породице у Србију, поштујући и славећи снажне везе и јединство Цркве и Круне, које у нашој земљи постоје и опстају кроз векове.

Ручку су присуствовали Његова Светост Патријарх српски Г. Порфирије са Њиховим Преосвештенствима бројним Епископима Српске православне цркве, Престолонаследникови синови Њ.К.В. Принц Наследник Филип и Њ.К.В. Принц Александар, као и Њ.Е. Ивица Дачић, Министар унутрашњих послова Србије, др Владимир Рогановић, директор Управе за сарадњу са црквама и верским заједницама Владе Србије, као и чланови саветодавних тела Круне.

Знам да је гнев грех, али морам да признам – љут сам. Љут сам и повређен јер Вашој Светости и Епископима није дозвољен улазак у нашу Свету земљу, на наше Косово и Метохију. Али, после сваког страдања долази спасење, после Голготе долази Васкрс. Зато сам сигуран да ће ова неправда бити исправљенаи да ћете Ви, Ваша Светости заједно са свим Владикама, поново бити са нашим народом на Косову, да му донесете утеху и наду. И да ће основна права Срба коначно бити испоштована. Наш народ заслужује и мора да живи! Црква и Круна су увек биле блиске и заједно радиле за добробит наше ОтаџбинеТо ћемо наставити и у будућности. То су две институције на које ће народ Србије увек моћи да се ослони. Знам да ће наша Црква на челу са Патријархом Порфиријем наставити да води наш народ на путу јединства и слоге. Следећи нашу свету цркву, и ми сви ћемо остати на путу нашег Господа. Хвала вам на подршци коју пружате нашем народу, нашој земљи и мојој породици. Нека Господ благослови ваш труд и услиши ваше молитве, поручио је Њ.КВ Престолонаследник Александар.

Његова Светост Патријарх српски Порфирије захвалио је Његовом Краљевском Височанство на гостопримству и пожелео срећу и благостање Краљевској породици, истакавши да треба да заблагодаримо Богу и пожелимо оно што нам је свима најпотребније, да нам свима пре свега да јединства, јер искушења долазе и пролазе, а у зависности како се ми према њима постављамо, зависиће и наша будућност. Да би разумели тешкоће и суочили се са њима, неопходно је да једни друге разумемо, да знамо да смо једни другима потребни, и да смо једни другима браћа и сестре.“

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БЕРАНЕ: Патријарх Порфирије данас у Ђурђевим ступовима, сјутра служи литургију за мученике из Велике!

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

ЗЛОЧИНИ, ЛОГОР ЗА ДЈЕЦУ У ПЛАВУ: Имена 31-ог дјетета убијеног у казамату Османа Растодера!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!

kolač

САРАЈЕВО У РАЉАМА СРБОФОБИЈЕ: И пошиљку колача из Београда сматрали би агресијом на БИХ!

mato-frankovich

МАТО ФРАНКОВИЋ, ГРАДОНАЧЕЛНИК ДУБРОВНИКА: “Бог и Хрвати за дом спремни”!

Vojvoda-Mirko-Petrovic-1

СПРДЊА У ПОДГОРИЦИ: Пет Милатовићевих одборника и ДПС траже изборе!