Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИНИСТАРСТВО ИНОСТРАНИХ ПОСЛОВА РУСИЈЕ: Забрана руских медија непријатељски акт, одговорићемо!

Министарство иностраних послова (МИП) Русије нагласило је да сматрају непријатељским актом нескривене цензуре одлуку да се у Црној Гори уведе потпуна забрана емитовања програма за 20 руских медијских оператера.

Реаговање МИП Русије објављено је на њиховом званичном сајту.

-Црногорска Агенција за електронске медије наложила је надлежним агенцијама у земљи и локалним телекомуникационим компанијама да уведу потпуну забрану емитовања програма за 20 руских медијских оператера, укључујући Први канал, Росију 1, РТ, Спутњик, НТВ, РЕН ТВ и друге медијске куће које послују у Црној Гори. тој земљи најкасније до 10. јула. Одлука подразумијева забрану сателитског и кабловског емитовања, као и других начина дистрибуције њиховог садржаја, укључујући и онлајн. У међувремену, овај потез није ништа друго до покушај да се ретроактивно правно формализује ситуација која је настала почетком 2022. године, када су црногорске власти, без упозорења, замашним потезом блокирале све руске емитере у земљи и све их уклониле са информационог простора. Овога пута као званични изговор за увођење дугогодишње забране наведено је приступање Подгорице раније наметнутим ограничењима ЕУ за руске медије, наведено је у саопштењу МИП Русије.

Овај најновији испад црногорске владе, како су казали, сматрају непријатељским актом нескривене цензуре.

-Који је, с једне стране, дао привид законитости грубим кршењима медијских слобода, а с друге стране, да се задобије наклоност Брисела ЕУ у нади да ће остварити цијењени напредак на европском путу. Спремни су да наставе своју политику подривања демократских темеља сопственог друштва и државе и да својим грађанима ускрате право на приступ информацијама са једином сврхом прилагођавања русофобичној трансатлантској агенди. Ове непријатељске акције неће остати без асиметричног одговора, предочили су из МИП Русије.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПЕТРОВДАН 1941, ПРОГЛАШЕЊЕ НЕЗАВИСНЕ ЦРНЕ ГОРЕ ПОД ИТАЛИЈОМ: ДАН КОЈИ ЈЕ УЈЕДИНИО НАРОД У ОТПОРУ ОКУПАТОРУ!

МАРИН ЛЕ ПЕН: Француска у ћорсокаку!

СРБИ У СВИЈЕТУ: Најстарија српска организација у Америци (СНО) обиљежила 110 година постојања – СРПСТВО увијек и свуда!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!