Насловна Политика Мило са Цетиња кличе: Побједићемо и без избора!

Мило са Цетиња кличе: Побједићемо и без избора!

Предсједник ДПС-а Мило Ђукановић, у оквиру кампање за предстојеће парламентарне изборе посјетио је Одбор ДПС Пријестонице Цетиње, одакле је поручио да је ДПС пред још једном убједљивом побједом

Ђукановић је на Цетињу одржао низ састанака и активности у којима су учествовали и координатор ДПС-а за Цетиње и члан Предсједништва др Иван Вуковић, предсједник Одбора ДПС Пријестонице Милош Ражнатовић, градоначелник Пријестонице Александар Кашћелан, кандидати за посланике Ана Николић, Момчило Мартиновић, Оскар Хутер и остали представници Одбора Пријестонице и угледни грађани Цетиња.

Ђукановић је изразио задовољство јучерашњом цјелодневном посјетом Цетињу, којем, како је казао традиционално припада посебно мјесто у црногорској историји истакавши и симболику чињенице да се свега пар дана прије одржавања парламентарних избора, управо у Пријестоници обиљежава 110 година од проглашења Краљевине Црне Горе, што је још један доказ вишевјековне традиције црногорске државности.

Наглашавајући посебну улогу Цетиња и његових житеља у очувању државотворног бића Црне Горе у одбрани традиционалних вриједности, похвалио је резултате које је локална управа остварила у претходном периоду, одговорно користећи заслужену позицију Цетиња у црногорском државном систему, кроз имплементацију Закона о Пријестоници, донијетог управо већинском подршком ДПС-а, који је омогућио издашнија издавања за капиталне и развојне пројекте, чији је ефекат видљив на сваком кораку.

Представљајући програмска опређељења ДПС-а за предстојеће парламентарне изборе, истакао је три основна принципа политичке понуде која бираче опређељују да своју подршку дају управо овој партији.

Као први навео је дугорочну посвећеност очувању мира и стабилности, како на унутрашњем плану, тако и у односима са сусједима, чиме је Црна Гора стекла посебно уважавање у међународној заједници као једина држава на Балкану која је очувала мултиетничку демократију у турбулентним периодима за нама.

Други је, како је навео постојање јасне визије развоја државе, која се још прије обнове независности опредијелила за тржишну економију засновану на одрживим принципима, за европске и евроатлантске интеграције као пут усвајања вриједности развијеног демократског свијета и побољшање квалитета живота својих грађана по узору на европске стандарде.

Трећи и не мање важан принцип, како је истакао Ђукановић, представља непоколебљива одлучност у спровођену зацртаних циљева на добробит свих грађана Црне Горе, што је и био мотив за одлуку о предизборном слогану.

Ђукановић је увјерен да ће на предстојећим парламентарним изборима, грађани Црне Горе бирати ДПС управо по овим основама, знајући да се тиме гарантује стабилност и конзистентност развоја Црне Горе као демократске државе, која одлучује о својој европској будућности.

У том контексту је истакао да је Демократска партија социјалиста пред још једном убједљивом побједом те да у наредних 15 дана очекује пуну посвећеност свих ђелова партијске инфраструктуре у остварењу тог циља, а посебно грађана Цетиња који су од увијек на здравим државотворним принципима подстицали укупан развој цијеле Црне Горе.

Извор: Порталаналитика

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Па, је ли то могуће: Весна одлази!

Помоћница министра здравља за контролу квалитета здравствене заштите Весна Мирановић поднијеће оставку у наредних неколико дана на ту функцију и напустити тај ресор, сазнаје...

У Загоричу: Пронађене урне и новац из другог вијека!

Археолози Центра за конзервацију и археологију Црне Горе почели су заштитна истраживања код трафостанице у Загоричу, а првог дана наишли су на прилично занимљиво...
video

Срби на поправном: Дошло вријеме за причу о српским жртвама!

-Наша стручна јавност до данас није установила Дан сећања на жртве геноцида почињеног над српским народом, ми тај датум немамо. Немамо ни музеј, ни...

Марифетлуци и вуци: Хоћу Владу из „Street“-а, нећу ДПС хаос!

Пише: Иван Милошевић ДПС као вук у јагњећој кожи смишља како да што више отежа новој власти. Праве разне марифетлуке и спрдају се са грађанима...

Наравно, Хазбија Калач: Муслимани имају избор!

-Када се лични и партијски интереси ставе испред унапређења положаја сопственог народа, онда то изгледа управо како су урадили челници Бошњачке странке, саопштено је...