Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛИЦА МИТРОВИЋ: Надлежни да се позабаве плажама на Светом Стефану!

Пред међународним трибуналом је “мини полувријеме” у случају арбитражног поступка у којем ће се даље одлучити о судбини Светог Стефана малог али поносног паштровског рибарског насеља, средњовјековног утврђења које је вјековима одолијевало најездама освајача. У том “мини полувремену” „НВО Група грађана БУ2“ апелује на надлежне органе да се позабаве компанијом Адриатиц Пропертиес и безбједношћу купалишта нарочито на Светом Стефану.

Како наводи предсједница „НВО Група грађана БУ2 “ Милица Митровић, најалармантнија ситуација јесте на Светом Стефаном гдје је купалиште необиљежено бовама и нема спасиоца, а ни хигијена није на завидном нивоу.

Град-хотел “Свети Стефан” нашао се у изборним програмима готово свих политичких актера недавно завршених локланих избора, и готово свака партија, коалиција или група грађана обећала је отварање Светог Стефана. Са друге стране у скоријој прошлости имали смо кашњење у плаћању закупнине, која је у једном тренутку премашила милион еура, што је довело и до блокаде рада ХТП “Милочер” и “Свети Стефан хотели”. Осим тога алармантно стање је и на самом купалишту гдје је прекршено још једно у низу прекршених уговорних обавеза закупца плаже на Светом Стефану. Као егзактан примјер наводимо необиљежавање бовама морску страну плаже а која осим што означава територијалну границу, штити купаче од уласка пловила у купалишну зону. Такође, на плажама не постоји спасиоц а ни хигијена (на читавом купалишту постоји само једна канта за отпатке) није на завидном нивоу. Приучене скипере који неконтролисаном брзином крстаре уз саму плажу овог пута јавно молимо за макар мало моралне одговорности а надлежне службе да реагују и стану овим проблемима на пут, чиме ћемо и доказати да смо безбједна и одговорна туристичка дестинација, закључила је Митровић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МАНАСТИР ТУМАНЕ ПОСЈЕЋУЈУ ЉУДИ ИЗ ЦИЈЕЛОГ СВИЈЕТА: У недјељу пресвлачење моштију Светог Зосима!

БЕЛИ ДВОР: Умјетничка збирка богатија за портрет краља Петра Другог сликара Васе Поморишца!

ЦЕТИЊСКА БОГОСЛОВИЈА: Матуру положилo седам богослова!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

glas65

ШТАМПА: Нови број “Гласа Холмије”!

milo-stoltenberg

ДПС ВЕЉЕСИЛА, МОНТЕНЕГРИНИ И ТУРЦИ СЛОЖНИ: Мило замјеник Столтенберга!

puskin1

КОД СПОМЕНИКA ПУШКИНУ У ПОДГОРИЦИ: Обиљежено 225 година од рођена великог пјесника!

babunski

СТАРИ ЧЕТНИЦИ: Војвода Петко Илић из Старог Нагоричина!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

ПРАВОСЛАВЉЕ У УКРАЈИНИ: Мученици вјере својих предака!