Насловна Политика Милачић: Влада 2. децембра, мјеста по дубини најбољима!

Милачић: Влада 2. децембра, мјеста по дубини најбољима!

Предсједник Праве Црне Горе и посланик у Скупштини Марко Милачић казао је за „Дан“ да нема никакве сумње да ће влада бити формирана на сједници 2. децембра, и послао пуну подршку мандатару Здравку Кривокапићу у предстојећем процесу “демонтаже криминалног система и стварања демократског, економски стабилног, релаксираног и здравог друштва”.

Казао је и да у поређењу са три деценије, колико се чекало на промјене, три мјесеца чекања на формирање владе и није много, како се то жели представити у јавности.

-Очекујем да ће влада бити формирана на наредној сједници. Грађани су нам дали тај задатак и мислим да, без обзира на све чему свједочимо претходних дана, нема тога у оквиру нове парламентарне већине који би довео у питање изгласавање прве слободне владе Црне Горе у историји, казао је Милачић.

Како је додао, народ је још једном показао и након 30. августа да је на висини историјског задатка, па огромним притиском не дозвољава и неће дозволити 2. децембра поигравање са њиховом вољом.

-Ово није лак процес и, за разлику од досадашњих малтене једнопартијских влада, имаћемо владу коју ће, сигуран сам, подржати три коалиције које окупљају мноштво различитих политичких партија. Стога уопште није неприродно што је овај процес трајао нешто дуже, али шта је пар мјесеци у односу на три деценије, али и у односу на историју у коју ће сигурно бити уписана прва демократска влада Црне Горе, поручио је Милачић.

Милачић је прокоментарисао и напуштање посланичког клуба Демократски фронт као и шпекулације да са Радничком партијом и Уједињеном Црном Гором прави посебан посланички клуб.

Сматрао сам поштеним да када већ постоје очигледне политичке разлике, једна од њих је и однос према професору Кривокапићу, да наступам у парламенту само испред Праве Црне Горе и, додаћу, народа Црне Горе. Ако већ постоје разлике, које су потпуно легитимне, поштено је и према народу дефинисати их и путем организације у погледу посланичких клубова. Што се тиче формирања посебног посланичког клуба, то се више тиче поменутих политичких субјеката и на њима је да се у складу са својим политичким плановима прво одреде о томе, казао је Милачић.

О подјели мјеста по дубини у новој извршној власти, Милачић је казао да је најбитније од свега да она припадну најбољима.

Мјеста по дубини, ако смо се заиста борили за истинску демократију, треба да буду распоређена најбољима, без обзира на политичку и партијску припадност, тако да ће се Права Црна Гора придржавати једино тог начела и понудиће квалитетан кадар који жели и може да допринесе развоју Црне Горе, а на надлежним органима је да цијене квалитет сваког нашег, али и било чијег, кандидата, закључио је Милачић.

Најновији чланци

video

УНЦГ или новинари о новинарима-Дан новинара: Повратак отписаних!

Дан новинара је за нама, а Српска ТВ је имала толико укуса да моју маленкост и Тихомира Бурзановића, предсједника Удружења новинара ЦГ, позове да...

Шта садржи четврти пакет мјера: За незапослене 100, пензионере 50 евра, туристички ваучери…

Агенција за заштиту конкуренције (АЗК) донијела је јуче рјешење да је нови четврти владин пакет помоћи привреди, вриједан око 163,4 милиона евра, у складу...

Оскрнављењ споменик Србима у Челебићу: Усташе не мирују!

У масовној гробници у селу Челебић налазе се посмртни остаци више од 400 Срба које су усташе заклале, убиле на други начин или су...

Марко-Бато Царевић: Све би их посмјењивао и то без чекања!

Градоначелник Будве Марко Бато Царевић казао је да ће централни догађај у овој години биће локални избори у Никшићу. – То је велики задатак који...

Претпоставке, РС и Црна Гора: Парама грађана Српске финансирана кампања ДПС-а у Црној Гори!

Пише: Небојша Вукановић Мило Ђукановић је на ванредном Деветом Конгресу своје Партије одржаном у Подгорици поново изабран за предсједника Демократске партије социјалиста Црне Горе, али...