Насловна Почетна Милан Кнежевић: Чернобиљ и Хирошима у режији Весне Мирановић!

Милан Кнежевић: Чернобиљ и Хирошима у режији Весне Мирановић!

Константно оптуживати грађане да су криви због пандемије коронавируса и пријетити им новим Чернобиљом и Хирошимом, представља класично малтретирање и пребацивање одговорности на народ, каже предсједник Демократске народне партије и један од лидера ДФ-а Милан Кнежевић.

Кнежевић је почео издржавање кућног притвора у трајању од четири мјесеца, због вербалног деликта у Скупштини Црне Горе, на сједници када је њему и Небојши Медојевићу скинут имунитет 2017. године.

Са Кнежевићем смо разговарали о принудној изолацији, пандемији коронавируса, понашању Владе Црне Горе, као и казни коју је добила његова мајка Ратка Кнежевић, проглашена кривом што су полицајци прије свитања упали и демолирали њихову кућу у Зети.

Почели сте са издржавањем казне кућног притвора за вербални деликт. За третман лидера ДФ-а нема разлике ни у вријеме пандемије? Како проводите вријеме у принудној излолацији?

Као већ „робијаш“ са искуством не могу се претјерано жалити јер је читава Црна Гора такође у кућном притвору. Готово да нема разлике ни у казни: мени је противуставно и противзаконито пресудила бивша Српкиња из Фоче, извјесна Жељка Чанчар Јововић, а Црној Гори такође противуставно и противзаконито, пресудио је Милутин Симовић, бивши експерт за вађење кртоле прије кише. Само се надам да ово неформално ванредно стање неће потрајати док не почне млада кртола да се вади, јер нам је прошле године један други стручњак савјетовао да садимо лук. А како је кренуло, у Црној Гори ће најприје на врби родити грожђе.

Скупштина и посланици су стављени ад акта у ситуацији са Корона вирусом, док Влада и експерти доносе одлуке супротне Уставу и закону. Грађанима се пријети упадом полиције у куће. Имају ли грађани разлог за забринутост и због чега?

Уколико се настави са конференцијама за штампу одређених индивидуа из НКТ плашим се да ћемо умјесто респиратора, маски, рукавица, постељине, пешкира, гумених лутака које смо тражили од НАТО-а, а за које смо добили негативан одговор, убрзано почети да градимо болнице за душевне болеснике. Константно оптуживати грађане да су криви због пандемије коронавируса и пријетити им новим Чернобиљом и Хирошимом, представља класично малтретирање и пребацивање одговорности на народ. Уз то, извјесна госпођа Мирановић, једна од ударних шехидкињи ДПС-а, која се разумије у епидемиологију таман као моја покојна баба у филозофију апсурда код Камија, печобразно нам запријети да ће нам полиција наредних дана упадати по домовима, без налога за претрес, без два свједока, и да ће нас по хитном поступку попут Гестапоа одводити у непознатом правцу. Још нам позва и комшије да почну са шпијунажом уколико примијете да неком из димњака вије дим после поноћи, јер у тој кући укућани без социјалне дистанце сигурно играју Не љути се човјече. И наравно, на крају госпођа Мирановић славодобитно закључи да су све ове мјере у складу са Уставом, и да су заражени и они који немају никаквих симптома, штавише они су и најсумњивији. Шта мислите како се грађани осјећају кад чују овако “стручну” дијагнозу? Она на овај начин шири панику и страх јер судећи по њеној анализи испада да су сви грађани потенцијално инфицирани. И они који имају, и они који немају никаквих симптома. Како је то могуће? По њеној логици онда овај вирус није ни дошао у Црну Гору, него је све вријеме био овдје. Али оно што је сигурно извјесно јесте да је Скупштина на респиратору и да јој се боре за живот. Зато и нема засиједања, а ја с великом психозом чекам нову конференцију за медије кад ће госпођа Мирановић саопштити да је Скупштина Црне Горе преминула јер је прекршила самоизолацију, и заразила саму себе инсистирајући на Уставу и засиједању, а не на мјерама НКТ-а.

Зашто Влада не уводи ванредно стање?

Ванредно стање је неформално уведено, и нас сад навикавају на неуставне уредбе, мјере, закључке, по принципу, ко год се побуни биће одговоран за све досад заражене грађане. Овакво стање ће се наставити и кад се прогласи крај пандемије, и ми ћемо континуирано живјети у психози (не)видљивих непријатеља и државних удара који вријебају да униште тековине НКТ демократије. Још нам чланови предсједништва ДПС- а који се налазе у НКТ- у поручују да нам читав свијет честита на предузетим мјерама против короне, иако смо по броју инфицираних лидер у региону. Ако би се увело ванредно стање онда би Мило Ђукановић морао и формално да стане на чело одбране, а тек тад би видјели праве размјере здравствено економског хаоса који нас је задесио. Овако је Ђукановићу најлагоднија ситуација, управља Црном Гором из сјенке и то по моделу: операција успјела пацијент је умро.

Какве политичке, економске и дрyштвене последице ситуације са вирусом ће услиједити у ЦГ?

Ми у овом тренутку не располажемо с информацијом на који начин се троше прикупљена средства, по ком моделу се дијеле, ко их дијели, ко добија помоћ…Низ непознаница које додатно појачавају сумњу у злоупотребе и државну неспособност. Једино знамо да је предсједник Привредне коморе Властимир Голубовић члан Предсједништва ДПС-а, да је директор ИЈЗ истакнути члан ДПС-а, да је већ поменута госпођа Мирановић кадар ДПС-а, и многи други ДПС-овци који ових дана управљају нашим животима. Али зато одајем велико признање свим здравственим радницима који се голоруки и препуштени сами себи, боре против ове глобалне пошасти. Они су истински хероји који су дуго времена били на социјалној маргини, и изгледа је било потребно да нам се догоди пандемија да би их се сјетили.

Како коментаришете решење којим је Ваша мајка Ратка Кнежевић проглашена кривом након упада полицајаца и демолирање породичне куће?

Не знам да ли ће се моја мајка жалити на пресуду, али ја ћу сигурно изјавити жалбу, јер је Суд за прекршаје био превише благ према мојој мајци. Да подсјетим, ја сам кажњен са четири мјесеца кућног притвора јер сам по пресуди Жељке Јововић рекао Мишку Вуковићу да је „олош“ а Луиђу Шкрељи од милоште званом Љубо да је женски полни орган и да ће кривати и на другу ногу. А моја мајка је кажњена са 500 еура или шездесет дана затвора јер је наводно инспекторима и фантомисаним полицајцима рекла да су Милови криминалци. И сад јавно питам, иако ми је мајка, је ли поштено да она буде кажњена са само 500 евра казне, а ја са четири мјесеца кућног притвора. Ваљда већи углед у овој држави имају Милови криминалци него нека олош и женски полни орган у лику Луиђа Шкреље од милоште званог Љубо? Наравно да није поштено, и што се мене тиче, ћераћу се с мајком до Стразбура, и нећу се смирити док и њу наше часно правосуђе не пошаље у затвор. Али нису сви тужиоци и судије исте. Случај синова Зорана Лазовића и предсједника Привредне коморе који су пред милионским телевизијским аудиторијумом линчовали двојицу навијача Црвене Звезде , а нису ни дисциплински кажњени, може се тумачити као охрабрење тужилаштва и судова да се усаврши и промовише физичко насиље режимских јуниора.

Извор: ИН4С

Најновији чланци

Позадина захтјева за смјену Царевића: Бато ставио тачку на пљачку, Демократе стазама ДПС-а!

Позадина зхтјева за смјеном Бата Царевића, предсједника Општине Будва, налазе се у ДПС правилима по којима се будвански финансијски колач дијелио међу странкама на...

Анализе, црногорски диктатор: Уморан и сам у ектремизму и шовинизму!

Пише: Дејан Ђуровић Актуелни догађаји око устоличења митрополита Јоаникија у потпуности су оголили постојање читаве парадржаве која већ годину дана несметано функционише и на чије...
video

Њемачки посланик: Подржавамо криминалну банду на Косову!

Армин - Паулус Хемпел посланик из њемачке десничарске партије АфД, изазвао је праву буру у Бундестагу говорећи о Косову и саопштавајући да су Албанци...

Рогови у врећи, Демократе и УРА: „Експертска“ политика од четири одсто камен у врату Црне Горе!

Момо Копривица, потпредсједник Демократске Црне Горе, и Милош Конатар, потпредсједник Грађанског покрета УРА, гостовали су у емисији "Начисто" на ТВ Вијести и расправљали о томе да ли...

Тако то раде Срби: Док се на КИМ може само пјешке у Београду промовисана књига Куртијеве супруге!

Док траје напетост на административним прелазима Јариње и Брњак, због одлуке приштинског премијера, у Београду промовисана књига Куртијеве супруге. Реч је о књизи "Идеја слободе...