Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић изјавио је да Црна Гора не сме да гласа за Резолуцију о Сребреници, ,не само због Србије, Републике Српске и српског народа, већ првенствено због саме себе.
Истог тренутка кад притиснемо ‘yес’, потврдили смо се за геноцидан народ,истакао је Кнежевић у саопштењу за јавност.
Додао је да је у поседу Резолуције 819 Савјета безбједности, која је усвојена на 3.199 сједници, 16. априла 1993. године.
А у којој се СБ позива на Међународни суд правде у Нагоји и привремену меру да влада Савезне Републике Југославије (Србија и Црна Гора ) треба да одмах у складу са својом обавезом из Конвенције о спречавању и кажњавању геноцида од 09. децембра 1946, предузме све мере које су у њеној моћи да спречи вршење злочина геноцида. Управо се предложена Резолуција о Сребреници позива на Резолуцију 819 СБ из априла 1993. у којој се Србији и Црној Гори уводе привремене мере и обавеза спречавања геноцида, саопштио је Кнежевић.
Истиче да је “ноторна неистина да се најављена Резолуција не односи на државе и народе”.
Напротив, баш се односи на Србију и Црну Гору. А то даље значи, након изгласавања ове Резолуције, БиХ може поднијети тужбу против Србије и Црне Горе, у било ком моменту, од тренутка изгласавања до Судњег дана. А то даље значи да Црна Гора постаје држава геноцидне прошлости, и још је за то гласала као да гласа на Евровизији. Не постоји термин индивидуалног геноцида, и сви ови који се убише да нам објасне како се не ради ни о једном народу, имају само један проблем, нека ми објасне зашто је онда назив Резолуција о Сребреници? Зато што се јасно конкретизује место и догађај из рата у ком су били присутни Срби и Бошњаци. Не спомињу се ниједан генерал ни војник именом и презименом. Јер да су споменути, онда би то био злочин појединца. Али пошто је намера да се злочин у Сребреници представи као геноцид, онда нема индивидуализације кривице на којој све време инсистирамо, казао је Кнежевић.
Према његовим ријечима Резолуција 819 из 1993. године Србију и Црну Гору “доводи у контекст геноцида, а позивајући се на њу, Њемачка и Руанда предлажу Резолуцију о Сребреници”.
Зато амандмани Владе Црне Горе личе на последњу жељу осуђеника на мучење и смрт, у којој моли да му прво откину главу, а тек онда руке, уместо како су планирали да прво откину руке, а онда главу, рекао је Кнежевић, који је уз саопштење доставио и Резолуцију 819 СБ “у којој се помиње Црна Гора и честитао свим грађанима добијање геноцидног статуса”.
извор: спутњик
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ВЛАДАЈУЋА ВЕЋИНА ПРЕДЛОЖИЛА: Текст Резолуције о Јасеновцу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!