Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Лидер Демократске народне партије Милан Кнежевић изјавио је да Црна Гора не сме да гласа за Резолуцију о Сребреници, ,не само због Србије, Републике Српске и српског народа, већ првенствено због саме себе.
Истог тренутка кад притиснемо ‘yес’, потврдили смо се за геноцидан народ,истакао је Кнежевић у саопштењу за јавност.
Додао је да је у поседу Резолуције 819 Савјета безбједности, која је усвојена на 3.199 сједници, 16. априла 1993. године.
А у којој се СБ позива на Међународни суд правде у Нагоји и привремену меру да влада Савезне Републике Југославије (Србија и Црна Гора ) треба да одмах у складу са својом обавезом из Конвенције о спречавању и кажњавању геноцида од 09. децембра 1946, предузме све мере које су у њеној моћи да спречи вршење злочина геноцида. Управо се предложена Резолуција о Сребреници позива на Резолуцију 819 СБ из априла 1993. у којој се Србији и Црној Гори уводе привремене мере и обавеза спречавања геноцида, саопштио је Кнежевић.
Истиче да је “ноторна неистина да се најављена Резолуција не односи на државе и народе”.
Напротив, баш се односи на Србију и Црну Гору. А то даље значи, након изгласавања ове Резолуције, БиХ може поднијети тужбу против Србије и Црне Горе, у било ком моменту, од тренутка изгласавања до Судњег дана. А то даље значи да Црна Гора постаје држава геноцидне прошлости, и још је за то гласала као да гласа на Евровизији. Не постоји термин индивидуалног геноцида, и сви ови који се убише да нам објасне како се не ради ни о једном народу, имају само један проблем, нека ми објасне зашто је онда назив Резолуција о Сребреници? Зато што се јасно конкретизује место и догађај из рата у ком су били присутни Срби и Бошњаци. Не спомињу се ниједан генерал ни војник именом и презименом. Јер да су споменути, онда би то био злочин појединца. Али пошто је намера да се злочин у Сребреници представи као геноцид, онда нема индивидуализације кривице на којој све време инсистирамо, казао је Кнежевић.
Према његовим ријечима Резолуција 819 из 1993. године Србију и Црну Гору “доводи у контекст геноцида, а позивајући се на њу, Њемачка и Руанда предлажу Резолуцију о Сребреници”.
Зато амандмани Владе Црне Горе личе на последњу жељу осуђеника на мучење и смрт, у којој моли да му прво откину главу, а тек онда руке, уместо како су планирали да прво откину руке, а онда главу, рекао је Кнежевић, који је уз саопштење доставио и Резолуцију 819 СБ “у којој се помиње Црна Гора и честитао свим грађанима добијање геноцидног статуса”.
извор: спутњик
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НИШТА НЕОБИЧНО, АЛБАНЦИ НА СТРАНИ ХРВАТА: ЦГ да се извини због Резолуције о Јасеновцу, подсјећањем на усташки злочин не можемо у ЕУ!

АНДРИЈА МАНДИЋ: Ниједан добронамјеран човјек није могао да наслути да ће се 2024. године модерна Хрватска поистовјећивати са НДХ-ом!

ХРВАТСКА НА КРИЛИМА ПАВЕЛИЋА, СРБИ НЕПОЖЕЉНИ: Мандић и Кнежевић не могу у лијепу њихову!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!