Насловна Политика Милан Кнежевић: Газили су слику оца, мајка тада упутила низ клетви полицајцима,...

Милан Кнежевић: Газили су слику оца, мајка тада упутила низ клетви полицајцима, па завршила у затвору!

Милан Кнежевић, један од лидера опозиционог Демократског фронта и посланик у црногорском парламенту, објаснио је у каквој атмосфери је ухапшена његова мајка Ратка Кнежевић приликом упада маскираних полицајаца у њихову породичну кућу јуче ујутру.

Моја мајка је наводно ухапшена јер је у тренутуку док је двадесетак маскираних полицајаца са фантомкама на главама, рушило нашу породичну кућу, и у тренутку кад су породичну фотографију мог покојног оца бацили на земљу и почели да је газе, упутила им неколико клетви. Они су се осетили угрожено од клетви 70-годишње жене, професорице у пензији, која је 40 година радила у просвети. Толико су били уплашени да су сви подигли кривичну пријаву против моје мајке и са лисицама на рукама је одвели у Центар безбедности, а потом и спустили у такозвану бетоњерку, објаснио је Кнежевић.

Он је додао да је његова мајка Ратка Кнежевић у овом тренутку добро и да се осећа поносно.

Као и код десетине и десетине хиљада грађана, и њен је највећи грех то што се налазила на литијама и молебанима у Подгорици и Зети, као и остали ухапшени грађани који су одведени у 5 сати ујутру као најокорелији криминалци, закључио је Кнежевић.

Посланик Демократског фронта Милан Кнежевић на конференцији за ноивинар изјавио је да је полиција чекала да он и његов брат Мирко отпутују за Београд како би претресли њихову породичну кућу. Он је на конференцији за новинаре казао да је судија за истраге Основног суда у Подгорици Миладин Пејовић 28. јануара издао налог за претрес породичне куће Кнежевића.

ри дана су знали да постоји наредба и могли су да је претресу када смо кући брат и ја. Чекали су да одемо у Београд и организовали акцију на жену од 69 година, рекао је Кнежевић.

Он је казао да је његов брат Мирко у Београду и да долази сјутра вече у Подгорицу, те да претресом њихове породичне куће нијесу нађене бомбе и експлозив за шта су осмњичени.

Ово је била демонстрација силе репресивног апарата. Мој брат је под мјерама надзора већ неколико мјесеци како би могли да легализују прислушкивање мене и осталих посланика ДФ-а. Прислушкују нас не би ли нашли мотив за неко кривично дјело. Овај режим покушава да угуши литије и молебане које попримају епске размјере, навео је Кнежевић.

Казао је да је полиција у 5.20 ујутро упала у породичну кућу не дозволивши његовој мајци да им отвори врата.

-Брутално су упали у кућу уперили цијеви у жену од 69. година. То им је било мало него су демолирајући кућу поломили фотографију мог покојног оца што је моју мајку додатно револтирало, казао је Кнежевић.

Рекао је да је „полицији то било мало па су жени од 69 година ставили лисице на руке и спустили је у чувену бетоњерку“.

Посланик ДФ-а је казао и да је полиција током претреса његове породичне куће пронашла два телефона стара 15 година, одузела сабљу коју је добио на поклон и ресивер са видео надзором.

-Ресивер су узели вјероватно да обришу видео снимке, рекао је Кнежевић.

Поручио је да тај опозициони савез неће одговорити истом мјером на режимску акцију хапшење у Зети и неће дати повод Милу Ђукановићу да уведе ванредно стање у држави и забрани литије и „молебане који попримају епске размјере“.

Он је на конференцији за новинаре рекао да неће одговорити на провокације како би Ђукановић оно што прича на својим наступима на сједницама општинских одбора ДПС-а могао да потврди и забрани молебане илитије и продужи своју 30-годишњу владавину.

-Моја мајка је ишла на литије и молебане па ако Ђукановић мисли да ћемо да одговоримо агресивно, грдно се преварио. Одговор ће му бити народ на првом народном молебану са заставама СПЦ, Богородице и Исуса Христа и са нашим митрополитом Амфилохијем да мирно искажемо наш бунт против закона, против хапшења широм Црне Горе, рекао је Кнежевић.

Он је додао да им значи подршка из Србије и поруке предсједника Александра Вучића али не очекују од било кога да шаље тенкове.

У полицији имају другачије разлоге зашто су привели Ратку Кнежевић

Р.К. је јуче лишена слободе због ометања и омаловажавања полицијских службеника приликом спровођена службене радње, односно због почињеног прекршаја из чл. 11 Закона о јавном реду и миру. Она је приведена и саслушана у службеним просторијама сходно стандардима као и сва друга лица која су починила прекршај и по скраћеном поступку спроведена у надлежни суд за прекршаје, саопштено је из Управе полиције.

Један од лидера ДФ-а Небојша Медојевић саопштио је да су обавијестили међународне партнере због, како тврди, намјера власти да се забрани демократија, друштвене мреже и „проблематичног понашања Ђукановића које се мора медицински испитати“.

Упад у породичну кућу посланика Милана Кнежевића је грубо кршење Устава и института имунитета посланика. Полиција не може вршити претрес породичне куће прије скидања имунитета посланика. О звјерском разваљивању куће и поступању посебно одабраних полицајаца лојалних мафијашком режиму, не треба рећи ни ријеч све говори снимак. Ови припадници параполицијских структура су посебно дриловани и задојени мржњом према ДФ, новинарима, и спремни су да изврше сваки задатак у очувању ове однародјење антихришћанске и лоповске власти, поручује Медојевић.

Он додаје да не треба бити правник, па закључити да је хапшење посланика у скупштини, претрес куће посланика, хапшење посланика без скидања имунитета напад на Устав и државу Црну Гору.

Фашизам гази нашом отаџбином и света дужност сваког правог Црногорца да дигне свој глас и стане на страну слободољубивих и правдољубивих људи у одбрани нашег духовног и државног идентитета. Данас је једина опасност по државу овај однарођени лоповски режим који силом и терором понижава, дискриминише и угрожава мир, слободу и достајанство свакој породици и сваком појединцу који није дио секте. Посебна одговорност је на полицијским службеницима. Знате и сами да су ова срамна поступања полиције противуставна и незаконита и да ћете у слободној Црној Гори одговарати за своје поступке. То што сте извршавали нечија наредјења неће бити никакав алиби за тешка кршења закона и људских права и слобода. Историја је пуна таквих примјера. Неколицина из врха режима и полиције можда и успију да са опљачканим милионима побјегну из земље, али ћете ви морати да живите овде, скупа са народом кога сте терорисали. А наш народ све памти! У памет се полицајци! Можда ви мислите да је Црна Гора само ваша, али мало је и наша! Мислите о томе!, рекао је Медојевић. 

Извор: Вијести, ТВ Прва

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Данас је Света Петка!

Српска православна црква и верници данас славе празник посвећен Преподобној мати Параскеви – у народу познат као Света Петка. Ова славна и у нашем...

Донације: Помогните рад портала „СРПСКА24“!

Портал "Српска24" ради са скромним средствима. Народски речено - крпи се! Пошто порталу предстоји обнова годишњих интернет и осталих претплата позивам читаоце који сматрају...

Леле и куку: Иван Брајовић имао десет савјетника!

Захтјев једног броја бивших посланика Скупштине Црне Горе 26. сазива за остваривање права на накнаду годину дана након престанка функци је биће на дневном...

Митрополит Амфилохије: Успињање и силазак са Ловћена!

"Здравље високопреосвећеног митрополита се побољшава из дана у дан. Још је на нижим дозама кисеоника. Имајући у виду његове године, предстоји дужи опоравак због...

Беране, конференција СНО: Урадили и више од планираног!

У Беранама одржана је конференција за новинаре Српског историјско-културног друштва ,"Никола Васојевић" - Беране, на којој су говорили: Вулко Шћекић, потпредседник друштва,Горан Киковић, предсједник...