Насловна Политика Милан Кнежевић (ДФ): Мрак пада и новинаре хапсе када Влада твитује

Милан Кнежевић (ДФ): Мрак пада и новинаре хапсе када Влада твитује

Рођеним очима сам видио Ракочевића испред Цркве Светог Марка. Кад год се претходних дана Влада оглашавала да нешто демантује и прогласи неистином, тад је највише лагала и у ствари потврђивала да се плаши од истине. И ко год би ових дана саопштио истину, били то посланици Демократског фронта (ДФ) или независни новинари, одмах би по налогу заробљеног тужилаштва били хапшени. Зато кад год Влада упали Твитер, свима у Црној Гори мркне. Тако су јуче безуспјешно покушали да ме убиједе како не треба да вјерујем својим очима које су испред Цркве Светог Марка у Београду видјеле Вука Ракочевића, већ треба да вјерујем њиховом Твитеру – саопштио је посланик и један од лидера ДФ-а, Милан Кнежевић.

Кнежевић тврди да су га партијске колеге обавијестиле да је Ракочевић маскиран шалом и капом био присутан на скупу подршке Српској православној цркви (СПЦ) у Црној Гори у организацији Студентског клуба Правног факултета испред Цркве Светог Марка.

У страху да не буде примијећен, послије извјесног времена упутио се до Бирчанинове улице или тачније ресторана Мали Париз. Иако веома добро зна да му у Београду не пријети никаква опасност, све вријеме се узнемирено освртао, јер је изгледа добио поруку да га је Милан Кнежевић прозвао на скупу. Уочавајући нелагоду зато што је препознат, конзул Ракочевић је несвјесно открио методологију службеника црногорске амбасаде у ʼопсервирањуʼ скупова подршке СПЦ у Црној Гори који се организују у Београду. Уз црногорског конзула сличне скупове опсервира и извјесни Ненад Пејовић, службеник у амбасади. Након тога Ракочевић и Пејовић сачињавају извјештаје и достављају их амбасадору Тарзану Милошевићу који их отправља надлежнима у централи Министарства вањских послова у Подгорици – саопштио је Кнежевић.

Он каже да дозвољава могућност да је Ракочевић испред Цркве Светог Марка био да искаже подршку СПЦ у Црној Гори.

Уосталом, то су објавили и поједини црногорски медији, посебно потенцирајући његова ходочашћа у Хиландар и Високе Дечане. И збиља је логично да један Морачанин чији су преци учествовали у зидању манастира Мораче – лавре Немањића, буде на скупу подршке светородном духовном насљеђу првог српског архиепископа Светог Саве. Зато му се овим путем јавно извињавам што сам помислио да је по налогу АНБ-а дошао да шпијунира грађане присутне на скупу. Ето, сад читава црногорска јавност, посебно она режимска, која ме напада да сам радикалан и искључив, треба да ме похвали како сам спреман да признам грешку кад погријешим, јер како кажу стари Зећани: ʼХомер некад задријема – закључио је Кнежевић.

Амбасада Црне Горе у Србији јуче је демантовала Кнежевићеве тврдње да је конзул Црне Горе Вук Ракочевић присуствовао скупу у Београду.

Најновији чланци

Удружење медицинских сестара: Принцеза Катарина члан почасног одбора!

Њ.К.В, Престолонаследник Александар и Принцеза Катарина присуствовали су данас свечаном отварању 7. Националног конгреса са међународним учешћем медицинских сестара и медицинских техничара под називом...

ЊЕМАЧКИ АМБАСАДОР: Не раздвајам се од Спајића!

У најбољем интересу Црне Горе и њених грађана је да мандатар Милојко Спајић што прије оформи кредибилну, проевропску и пратлантску владу коју ће чинити...

ЈАСНО И КИШНИМ ГЛИСТАМА: Црна Гора колонија!

Пише: Иван Милошевић Уколико некоме није било јасно, ваљда је и њима данас пукло пред очима - Црна Гора је колонија! И то она вулгарног...

СУЛТАНИЈА, ПРЕДСТАВНИЦИ ЧЕТИРИ МАЊИНСКА САВЈЕТА СЛОЖНИ: Бошњаци окупирали Фонд за мањине, својима додијелили 1,4 милиона, осталима 40.000 евра!

Представници четири национална савјета организовали су конференцију за медије у Подгорици, а повод је жеља представника националних савјета четири мањинске заједнице Срба, Албанаца, Хрвата...