Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: ДПС-у не одговарају подаци са пописа, одуговлаче и неће да прихвате да је у Црној Гори више бирача него пунољетних становника!

Резултати пописа који је крајем претходне године спроведен у Црној Гори, по свему судећи, нису охрабрујући за оне политичке структуре које су деценијама уназад правиле национални, вјерски и идентитетски инжињеринг у Црној Гори, поручио је предсједник ДНП-а Милан Кнежевић за Спутњик.

Како је истакао, исти људи сада на све начине покушавају да одуговлаче, а можда и да зауставе објављивање резултата пописа.

– Одуговлаче Миловци. Представници Демократске партије социјалиста траже измјену више закона који би Управи за статистику Црне Горе – МОНСТАТ омогућили „повлачење“ података из базе МУП-а. Сматрам да се ради о једном виду класичне опструкције јер не постоји ни један разлог сходно оном споразуму који је потписан са опозицијом да се до сада тај тендер не распише и да не дође до набавке софтверске опреме која би требало да обрађује податке – рекао је Кнежевић и додао да он не разумије о каквом се тачно захтјеву његових колега из ДПС-а ради, али, како каже, претпоставља да им је циљ упаривање података о становништву које има МУП са подацима које је кроз попис добио МОНСТАТ.

Оно што је свима познато јесте да ми у овом тренутку на овај број грађана који живи у Црној Гори имамо још 100.000 Руса, Украјинаца и Турака, а кад се тај број одбије, онда ћемо доћии до тога да у Црној Гори живи отприлике око 530.000 до 535.000 грађана. Затим ћемо доћии до још једног парадоксалног податка да имамо више уписаних грађана у бирачки списак него што имамо свих пунолетних и малолетних грађана – нагалашава Кнежевић.

Кнежевић вјерује да досадашњи прикупљени подаци показују да је разлика у броју оних који се национално изјашњавају као Срби и број оних који се национално изјашњавају као Црногорци смањена у односу на попис из 2011. године.

Врло вјероватно ће се показати да је српски језик већински језик Црне Горе, са преко 51 одсто пописаних. То су кључни разлози због којих и долази до свих силних опструкција у МОНСТАТ-у. Управа за статистику Црне Горе ипак има законску обавезу да објави резултате пописа у наредних шест мјесеци и ти подаци ће бити кључни за будућност Црне Горе. Мислим да је читавој Црној Гори као држави потребно да зна резултате пописа, не само због тога колико има Срба, колико Црногораца или осталих народа, већ и из простог разлога што те статистичке параметре и податке треба да користимо у планирању и развоју државе у наредном периоду од десет година – закључио је Кнежевић.

Подсјетимо, Споразум који је склопљен између власти и опозиције предвиђао је да се на основу тендера изабере компанија за израду софтвера који би пребројао и категоризовао пописано стање нације. Тендер је требало да буде расписан још у јануару, али до тога још увијек није дошло.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!