Насловна Политика Медојевић Столтенбергу: Мило спрема паравојне формације!

Медојевић Столтенбергу: Мило спрема паравојне формације!

Упозоравам на забрињавајуће јавне наступе предсједника пораженог ДПС Мила Ђукановића који најављује формирање паравојних формација и пријети да ће бити спреман да иницира насиље и изазове оружане сукобе у Црној Гори, поручио је предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић у писму генералном секретару НАТО Јенсу Столтенбергу, саопштено је из ПзП.

Користим ову прилику да Вас упозорим на погоршање безбједносних прилика у Црној Гори, након прве смјене власти на изборима у историји Црне Горе. Као посланик Парламентарне Скупштине НАТО, и дугогодишњи члан Одбора за одбрану и безбједност и предсједник парламентарне странке која се од оснивања залаже за пуноправно чланство Црне Горе у НАТО, цијеним веома важним упозорити на забрињавајуће јавне наступе предсједника пораженог ДПС Мила Ђукановића који најављује формирање паравојних формација и пријети да ће бити спреман да иницира насиље и изазове оружане сукобе у Црној Гори, истакао је Медојевић у писму.

Он је додао да је као члан скупштинског Одбора за одбрану и безбједност , био у прилици да се, како каже, непосредно упозна са обимом, снагом и бројношћу Балканске Конфедерације Организованог Криминала, чије је сједисте, како тврди Медојевић, у Црној Гори и која представља пријетњу безбједности и ширем региону, али и Европи и на глобалном нивоу.

Ова организација стоји иза шверца кокаина, цигарета, оружја и прања новца којим се финансирају најмоћније терористичке организације свијета. Цијеним да сте упознати да су се управо у Црној Гори одвијале трансакције „дрога за оружје“ и да су у међународној акцији ухапшени представници колумбијског ФАРЦ и Ал Каиде. Акцијом безбједносних служби Сједињених Америчких Држава (САД) и царина у Флиладелфији, заплијењен је рекордни износ од 20 тона кокаина намијењен тржишту САД, иза чега стоји ова иста организација из Црне Горе, поручио је Медојевић Столтенбергу.

Предсједник ПзП је написао да „у овом осјетљивом тренутку када почиње транзиција власти и формирање прве демократске Владе у историји Црне Горе, од суштинске је вазности сачувати мир и стабилност, а највећа пријетња је управо ова криминална организација иза које стоји Ђукановић“.

Управо захваљући јасним порукама које је Ђукановић добио са значајних адреса са Запада изборни дан и бројање гласова су прошли мирно и дошло је до тектонских политичких промјена. Побједничке коалиције су већ склопиле споразум који гарантује да це односи са НАТО снажити и унапређивати и ја се надам да ће нова Влада знати да искористи све механизме и капацитете НАТО и добије подршку у демонтажи тоталитарног система и чишћењу земље од организованог криминала и корупције. Радујем се будућој сарадњи и интезивирању односа са НАТО, посебно у вези са реформама сектора одбране и безбједности које нијесу спроведене због недостатка политичке воље, навео је Медојевић.

Он је навео и да су „пред нама озбиљни изазови и неопходно је одмах кренути у реформе које ће резултирати деполитизацијом и професионализацијом војске Црне Горе и јачању њене улоге у одбрани земље“.

Војска и војници и официри су у дугој историји Црне Горе увијек представљали симболе части, патриотизма и националног поноса Црногораца, закључио је Медојевић у писму Столтенбергу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Андрија Мандић поводом писања „Вијести“: Народну слободу нећемо предати у руке тајкунској олоши!

-Као неко ко је Здравка Кривокапића поставио на мјесто носиоца листе коалиције "За будућност Црне Горе" и ко је водио и управљао изборном кампањом...

Ново вријеме: Сат уназад!

Почиње зимско рачунање времена, казаљку на сату померамо један сат уназад. Померањем казаљки на часовнику један сат уназад, са три на два сата, у ноћи...

ДФ обиљежио пет година од демонстрација, Мандић поручио: Свако у Влади да добије што је освојио на изборима!

Влада је и до сада требало да буде формирана по једноставном принципу – да сваком припадне оно што је освојио на изборима и да...

Кривокапић: Побједничке странке у влади, али интерес грађана није инсистирање на неким појединцима!

Ниједна странка побједничке коалиције не искључује се из процеса формирања Владе, саопштио је данас мандатар Здравко Кривокапић. -Али инсистирање на појединцима из тих коалиција није...

Зајебанција „Вијести“ или утјеривање Срба у антисрпске торове: Знају и да Кривокапић неће да буде Цветковић!

Пише: Иван Милошевић Састављање нове владе и нова сазнања "Вијести" о тој работи посљедњих дана постају права зајебанција. Неко се дебело спрда у лице обичним...