Насловна Политика Медојевић: Нова влада континуитета!

Медојевић: Нова влада континуитета!

Небојша Медојеић на фејсбуку је објаснио како види нову владу на чијем ће челу бити Здравко Кривокапић.

Након разговора са мандатаром Здравком Кривокапићем и коначним јавним објављивањем концепта Владе постало је јасно следеће:

1. Влада ће бити аутократска и недемократска јер ће Министри за свој рад одговарати само Мандатару, али не и БИРАЧИМА, јер за њих нико није гласао. Они свој политички “легитимитет” црпе из личне воље једног човјека који их је поставио својом вољом и личним избором. Министри не морају да воде рачун о изборним обећањима, страначким програмима, идеологији због чега су грађани учествовали на изборима и бирали између више понуђених опција.

Мандатар нас је обавјестио да партије неће имати могућност неслагања са неким његовим предлогом за Министра и да ће бити принцип “узми или остави”. Влада неће бити ни инклузивна, нити резултат договора, већ приватна одлука једног човјека.

2. Ово ће бити Влада континуитета. Мандатар је јасно рекао да он није за “ЗАМЈЕНУ” . То значи да он није за демонтажу система и корјените реформе, већ за “ПРОМЈЕНУ” што је еуфемизам за козметицке промјене постојећег система.

Умјесто Владе снажног изворног политичког легитимитета, јасне и одлуч политичке воље за демонтажу болесног Ђукановићевог режима, који представља мутацију комунистичке диктатуре и мафијашке приватне државе, корјенитих политичких реформи, неопходних за консолидацију демократије (забрана ДПС, отварања досијеа УДБЕ и лустрација) добићемо аутократску приватну Владу, која ће одговарати онима који су је формирали.

И овде је Мандатар у праву.

ДФ ЈЕ ЗА КОМПЛЕТНУ ЗАМЈЕНУ БОЛЕСНОГ СИСТЕМА ИНФИЦИРАНИГ КОРУПЦИЈОМ И КРИМИНАЛОМ И ИЗГРАДЊУ НОВОГ СИСТЕМА ЗАСНОВАНОГ НА ДЕМОКРАТИЈИ И ПОШТОВАЊУ ЉУДСКИХ ПРАВА.

Ми нијесмо за лагано шминкање тешко обољелих болесника. Канцер у метастази се не може лијечити аспирином и витамином Ц. Потребне су радикалне реформе, и дубоки и широки хируршки резови. До у здраво.

Однос мандатара Кривокапица према моделу транзиције власти, као кључном питању будућности земље је погрешан, идеолошки превазиђен, и ОПАСАН. Народ тражи радикалан раскид са бившим режимом. Кривокапић нуди лагане промјене. А пацијент на самрти.

Можда Кривокапиц себе доживљава као Исуса Христа, а своју Владу као 12 апостола. Постоји само један проблем. Са њом ће управљати 4 јахача апокалипсе, а не градјани .

Било како било, без радикалних политичких реформи нема демократије. Без демократије нема владавине права. Без владавине права нема ефикасне економије. Без ефикасне економије нема просперитета и нормалног живота грађана. Нема прескакања корака. Све је повезано у један сложени друствено политички процес који се зове ТРАНЗИЦИЈА.

Нажалост, Влада “12 апостола” не може то да испоручи бирачима. Биће то додатно изгубљено вријеме и наставак лутања и тумарања по тамним ходницима транзиције у којима се крећемо од пада Берлинског зида.

Најважније је да се освјетли свачија улога у овој историјској превари бирача и народа.

Најновији чланци

video

УНЦГ или новинари о новинарима-Дан новинара: Повратак отписаних!

Дан новинара је за нама, а Српска ТВ је имала толико укуса да моју маленкост и Тихомира Бурзановића, предсједника Удружења новинара ЦГ, позове да...

Шта садржи четврти пакет мјера: За незапослене 100, пензионере 50 евра, туристички ваучери…

Агенција за заштиту конкуренције (АЗК) донијела је јуче рјешење да је нови четврти владин пакет помоћи привреди, вриједан око 163,4 милиона евра, у складу...

Оскрнављењ споменик Србима у Челебићу: Усташе не мирују!

У масовној гробници у селу Челебић налазе се посмртни остаци више од 400 Срба које су усташе заклале, убиле на други начин или су...

Марко-Бато Царевић: Све би их посмјењивао и то без чекања!

Градоначелник Будве Марко Бато Царевић казао је да ће централни догађај у овој години биће локални избори у Никшићу. – То је велики задатак који...

Претпоставке, РС и Црна Гора: Парама грађана Српске финансирана кампања ДПС-а у Црној Гори!

Пише: Небојша Вукановић Мило Ђукановић је на ванредном Деветом Конгресу своје Партије одржаном у Подгорици поново изабран за предсједника Демократске партије социјалиста Црне Горе, али...