Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МЕДИЈСКИ РАТ МЕДИЈСКИХ АНТИСРБА: “Вијести” директно преносе сједницу Савјета РТЦГ – да не меркају фотеље и паре из буџета?

Пише: Иван Милошевић

Не сјећам се да су до сада “Вијести” директно преносили сједницу Савјета РТЦГ. Данас на порталу Вијести јунаци НВО и остали првоборци из Савјета расправљају ли, расправљају… Цамовићка прозива Раонића, Раонић подигао гард и не да фотељу и плату од 4000 евра као да му је од оца остала, Дрљевић мири непомирљиво, остали дремају и једва чекају да иду кући! 

Откуд наједанпут толико интересовање “Вијести” за Савјет РТЦГ-а? Па они су независни, хвале се милионским посјетама и читаоцима, каса им је пуна и то не само од већинског власника, него и већина странака пуни буџет тог медија и коју ону ствар њих толико интересује РТЦГ да директно преноси сједницу Савјета РТЦГ-а? Да се нијесу намерачили на уредничка мјеста у РТЦГ-у, па прате ко им је у Савјету наклоњен, ко је спреман да одради који послић за њих или да уради неку другу ствар? А можда су и заинтересовани за нове медијске законе и нова рјешења, па да осјете атмиосферу у Савјету и да виде да ли има нешто што их може изненадити? 

РТЦГ и “Вијести”, по мом укусу, чеда су исте мајке! И то оне дубоко антисрпске и наслијеђене још из времена ДПС-а. То чедо данас хране и љуљају Раонић и његови пулени из Савјета РТЦГ и у том смислу у јавном сервису све је остало по старом. Чудо је да у томе предњаче бивши новинари и уредници из “Дана”, некадашњег српског и опозиционог листа. Колико пратим, новинари и уредници из “Дана” били су Срби док се нијесу дочепали фотеља у РТЦГ, а када су их се дохватии не пуштају их ни по цијену живота и посљедица које могу осјетити због непоштовања судских пресуда!

Да ли је РТЦГ постао озбиљна конкуренција “Вијестима”, па би ови други да неутралишу како знају напредак РТЦГ-а или је нешто друго у питању, не знам. Међутим, видим да “Вијести” пажљиво прате РТЦГ и као да тврде пазар и испитују колико ће ко да их кошта, а да спроведе њихове замисли у јавном сервису! Ту намјеру су прикрили тобожњом бригом јавности о томе како се троше државне паре у РТЦГ-у, а као да иза ћошка припремају своје службенике да упадну у РТЦГ, присвоје га и претворе у сестрински јавни антисрпски сервис! 

Нагађам, питам се, можда погрешно закључујем, али никако да докучим зашто “Вијести” директно преносе сједницу Савјета РТЦГ-а? Сигуран сам једино да то није због грађана и жеље јавности да зна шта на сједницама раде Раонић, Дрљевић, Цамовић, Зорић и остали јунаци из Савјета РТЦГ-а? Нешто је друго у питању, шта не знам, али слутим да нећемо много чекати, па ће нам се само открити.

До тада нека Цамовићка прихвати да је Паја имао шта да каже, па уколико је то и рекао преко “нерегистрованог портала”. Очигледно да се преко тих портала може више сазнати шта се ради по Црној Гори, него што нам о томе пише РТЦГ! Ипак много се више очекује од јавног сервиса који годишње потроши 17 милиона евра и то на такав начин да све најважније информације и афере објави неко други, а не РТЦГ. У том погледу регистровани РТЦГ навелико претекну нерегистровани портали. Шта би тек радили да имају 17 милиона? 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!