Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Када вређају Србе, то је слобода говора, када им одговоримо онда им угрожавамо права!

Предсједник Општине Никшић Марко Ковачевић у емисији ,,Са Српском у центар” на Српској РТВ је казао да напади на њега не јењавају и да су све жешћи. Општина Никшић биљежи, истиче Ковачевић, фантастичне резултате што је, између осталог, и један од разлога тих учесталих напада.

Много бољи посао радимо Андрија Мандић, предсједник Скупштине Црне Горе и ја него што су то радили наши претходници, истакао је Ковачевић. Додаје да он говори искључиво о пројектима и резултатима.

Тамо гдје српски политичари врше значајне функције тамо су и удари најжешћи и најчешћи и не води се рачуна о томе шта су резултати. И Општина Никшић као и Скупштина Црне Горе има одличне резултате. Срби и српски политичари могу ову земљу да учине бољом, каже Ковачевић.

Скупштина Црне Горе је откочила у кратком времену, колико је Андрија Мандић њен предсједник, бројне процесе и створила предуслове да Црна Гора рапидно напредује ка ЕУ. Општина Никшић такође, када је у питању инфраструктура, новоотворена радна мјеста и укупни амбијент је напредовао у претходне три године. Када вријеђају нас лично, наш народ, Српску православну цркву тада кажу то је слобода говора, а ако им одговоримо онда им угрожавамо права, истакао је Ковачевић. Јасно је да желе да немамо једнака права, сматра предсједник Општине Никшић.

Када је ријеч о Општини Никшић, Ковачевић наглашава да су им грађани на првом мјесту без обзира на политичку, националну или вјерску припадност.

Треба да помажемо једни другима без обзира ко врши рад и надам се да ће то остати иза нас као једна врста легата, рекао је Ковачевић.

Одлазак у Прокупље на годишњицу НАТО бомбардовања Ковачевић сматра моралном обавезом.

То је болна ствар за читав наш народ и негдје видим напредак када је Црна Гора у питању у третирању те агресије, једноставно се сви обазиру на тај догађај и констатутују да цивили и војска која је бранила земљу нијесу требали да страдају, каже Ковачевић и каже да је и то једна врста борбе да се „то сјећање очува“.

„Жртве не смију бити заборављене“, поручује Ковачевић.

Коментаришући дешавања у Будви Марко Ковачевић каже да је дискутабило распуштање парламента са ДПС-ом.

Да се то десило у Никшићу ја то не бих урадио никад – да са ДПС-ом будем тј. гласам, категоричан је Ковачевић и додаје да му је драго да представници НСД нијесу гласали са ДПС-ом и тако „сачували изборну вољу грађана“.

О покушају смјене предсједника Скупштине Црне Горе Ковачевић каже да су исту рецептуру примјењивали и на локалном и државном нивоу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

У “СРПСКОЈ КУЋИ” ПОВОДОМ ДАНА СЈЕЋАЊА НА СРПСКЕ ЖРТВЕ САОПШТЕНО: До сада пописано 650.580 настрадалих у Другом свјетском рату!

УН И У ЛИЦЕ, АЛЕКСАНДАР ВУЧИЋ: Албанци спроводе правно и физичко насиље над Србима!

НАКОН ВАШИНГТОНА: Четнички филм “Хероји Халијарда” вечерас се приказује у Москви!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!

мАКЕДОНИЈА2

ИВАН СТОИЉКОВИЋ: У Македонији Албанци владају и народ не питају!