Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МАРИЈА ЗАХАРОВА: Позивамо аутора Резолуције о Сребреници да повуче документ!

Русија се залаже за повлачење нацрта резолуције о Сребреници који би требало да се разматра пред Генералном скупштином УН, рекла је портпарол руског Министарства спољних послова Марија Захарова.
Позивамо аутора нацрта резолуције да повуче документ – рекла је Захарова на брифингу за новинаре.

Она је истакла да документ има антисрпски набој и да је то очигледно.

У документу нема директне оптужбе на рачун српског народа, али се позива на одлуке Хашког трибунала и Међународног суда правде о Сребреници које се тешко могу назвати праведним према Србима, што су признали и многи учесници протеста који нису имали симпатије за Србе. Те одлуке не уживају подршку у земљама балканског региона и свијета – истакла је Захарова.

Она је указала да је од посебног значаја чињеница да се иницијатива форсира при чему се крше процедуре унутар саме БиХ, те подсјетила да је Република Српска више пута износила свије неслагање.

Захарова је истакла да приједлог да се успостави међународни дан сјећања на жртве “геноцида” у Сребреници представља исполитизовану иницијативу коју форсира амбасадор БиХ у УН Златко Лагумџија уз подршку држава НАТО, преноси “Спутњик”.

– При томе управо је НАТО одговоран за трагичне догађаје у Југославији који су довели до погибије људи различите етничке и вјерске припадности, укључујући и Сребреницу и околину – рекла је Захарова.

Она је нагласила да нацрт ове резолуције не може да обезбиједи национално помирење у БиХ, већ може само да појача несугласице у тој земљи и на Балкану у цјелини.

Захарова је подсјетила да је међународна заједница у Резолуцији Генералне скупштине УН из 2015. године усагласила јединствени датум, 9. децембар, када се одаје почаст свим жртава геноцида ма гдје да се он догодио.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!