Насловна Политика Мандић: Неће нам "Вијести" постављати своје Србе!

Мандић: Неће нам „Вијести“ постављати своје Србе!

Предсједник Нове српске демократије, чланице Демократског фронта, окоснице коалиције “За будућност Црне Горе”, Андрија Мандић каже да је опозиција у Црној Гори добила изборе снагом српског народа и да ту чињеницу нико не може да пренебрегне и поништи.

Он је за ТВ „Пинк“ рекао да српски народ има интерес да његови легитимни представници буду заступљени у новој власти, да буду заступљени на основу подршке грађана које су освојили на протеклим изборима.

-Доминантна снага је коалиција “За будућност Црне Горе” која према бројевима има више од двије трећине будуће власти и тешко може пристати да буде уцјењивана од стране било ког субјекта, посебно од субјекта који има неколико посланика, рекао је Мандић.

Он је нагласио да је добро што су избор предсједника парламента Алексе Бечића гласала четири посланика из редова бошњачких и албанских странака, који су раније биле у коалицији са ДПС-ом. Већина коју сада има некадашња опозиција, наводи он, има сада 45 посланика, а коалиција око ДПС-а коју предводи Мило Ђукановић пала је на 34 мандата.

Вјерујем да ће се та разлика наредних дана повећавати у корист побједника на изборима и то ће омогућити да се ми и лакше договоримо, навео је он.

Како каже, неће дозволити да најмањи коалициони партнер одређује српске представнике и вјерује да ће се кроз разговор доћи до закључка да нико не може да кадрира и да нико никоме не одређује представнике.

Ја сам српски политичар из Црне Горе. Немам жељу, а ни организација на чијем сам челу, да дозволимо да било ко у наше име и у име наше организације поставља ‘друге Србе’, рекао је он.

Упитан да ли је тачно да је Дритан Абазовић на састанку код митрополита Амфилохија тражио војску, полицију, Агенцију за националну безбједност и да политички представници Срба не уђу у власт и да је то Амфилохије подржао, Мандић је рекао да Абазовић није тражио већ саопштио да ти ресори не могу да припадну Србима, а да у влади могу да уђу само они Срби за које он мисли да треба да уђу, које би он пробрао.

Имамо екипу окупљених око једног медијског концерна око „Вијести“ који желе да доминантну побједу српског народа претворе у туђу побједу. Неки који би жељели да са четири мандата не утичу само на смјењивање Мила Ђукановић већ ако би могли да смјењују и по Србији и региону са четири мандата, рекао је Мандић.

Он не сматра да ће бити проблема око формирање нове владе у Црној Гори, да неће подржати захтјеве Дритана Абазовића, али да се сваког дана повећава број посланика који прелазе на страну побједника избора.

Мандић наводи да он и Милан Кнежевић и ДФ-а никада ништа нијесу урадили без благослова патријарха српског Иринеја и да је митрополија и епархија будимљанско- никшићка дио СПЦ-а на чијем челу је патријарх.

-Та црква има и свој свети архирејерски Сабор и свети архијерејски Синод. Покушај једног медијског концерна да у Црној Гори постоји нека друга црква, која није дио СПЦ није само на штету цркве, већ на штету укупног српског народа, рекао је Мандић.

Наводи да се морају поштовати правила и да сви морају да схвате да не могу да кадрирају унутар српског националног бића и да бирају српске политичке представнике.

Када то схвате, вјерујем да ћемо доћи у позицију која ће омогућити да имамо брзо успостављену владу, закључио је он.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Па, је ли то могуће: Весна одлази!

Помоћница министра здравља за контролу квалитета здравствене заштите Весна Мирановић поднијеће оставку у наредних неколико дана на ту функцију и напустити тај ресор, сазнаје...

У Загоричу: Пронађене урне и новац из другог вијека!

Археолози Центра за конзервацију и археологију Црне Горе почели су заштитна истраживања код трафостанице у Загоричу, а првог дана наишли су на прилично занимљиво...
video

Срби на поправном: Дошло вријеме за причу о српским жртвама!

-Наша стручна јавност до данас није установила Дан сећања на жртве геноцида почињеног над српским народом, ми тај датум немамо. Немамо ни музеј, ни...

Марифетлуци и вуци: Хоћу Владу из „Street“-а, нећу ДПС хаос!

Пише: Иван Милошевић ДПС као вук у јагњећој кожи смишља како да што више отежа новој власти. Праве разне марифетлуке и спрдају се са грађанима...

Наравно, Хазбија Калач: Муслимани имају избор!

-Када се лични и партијски интереси ставе испред унапређења положаја сопственог народа, онда то изгледа управо како су урадили челници Бошњачке странке, саопштено је...