Насловна Почетна Мандић и Кнежевић: Нова владу састављају тајкуни и амбасаде, са Кривокапићем незадовољне...

Мандић и Кнежевић: Нова владу састављају тајкуни и амбасаде, са Кривокапићем незадовољне Демократе и СНП!

Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић рекао је да је тој странци најважније да ДПС Мила Ђукановића буде демонтиран и почне да се урушава. Мандић је у емисији „Дневни ред“ телевизије Б92 рекао да је циљ да се „како-тако режим Мила Ђукановића, који је у спрези са криминалом и корупцијом, размонтира“.

Ми сигурно нећемо изневерити народну вољу. Морали смо да прихватимо неке параполитичке иницијативе, то нам не служи на част, али ћемо надаље радити на поштовању демократије, рекао је он.

Мандић је рекао да је по првим принципима Министарство одбране било обећано Демократском фронту, али да по „принципима од петка“ оно припада лидеру Грађанске иницијативе УРА Дритану Абазовићу.

Мандатар је проценио да је он компетентан. Ми смо у разговору с мандатаром рекли да он преузима одговорност за конкретну владу, казао је Мандић.

Додао је да су очекивања ДФ-а била да ће након „обарања режима Мила Ђукановића“ испунити оно што је обећао народу, посебно по питању проблема криминала.

У Црној Гори бесни прави рат, рат кланова и крвне освете, напоменуо је Мандић и казао да нико није хтео да се замери таквим особама осим људи из Демократског фронта.

Мандић је рекао да само један човек осим мандатара Кривокапића има обавезу према грађанима, а то је лидер УРА Дритан Абазовић јер је он изабран на изборима, а остале је на министарска места поставио Кривокапић, те одговарају само њему.

Нама је мандатар Кривокапић рекао да неће да оснива партију, а ми смо му рекли у име ДФ-а да свако ради у складу са законом шта год жели, да оснива или шта хоће. Када је дошао на нашу листу није имао никакву странку која је стајала иза њега, рекао је Мандић.

Он је појаснио да је прво место на изборној листи природно припадало најјачој странци у коалицији, али да је процењено да је боље да то буде Кривокапић.

-Подлегли смо притисцима најмањег коалиционих партнера, али то је друга ствар, казао је Мандић.

Један од лидера ДФ Милан Кнежевић рекао је да је мандатар црногорске владе Здравко Кривокапић тражио рок од 200 дана за функционисање владе по седам принципа.

Морамо да одржимо страначке органе, није проблем ДФ, ми смо сву своју инфраструктуру ставили Кривокапићу у корист његове личности и наше коалиције. Изјаснићемо се на страначким органима, па ћемо у Скупштини известити који је наш став, рекао је Кнежевић.

Кнежевић је рекао да је очекивање грађана то да се будући министар полиције и нова власт обрачуна са криминалом.

Људи очекују да се ухапси 10 до 15 високих функционера ДПС-а, који су буквално приватизовали Црну Гору, опљачкали и изнели део средстава из Црне Горе, казао је Кнежевић.

Кнежевић је додао да је сматрао да би нови председник Владе Црне Горе Здравко Кривокапић прво требало да посети „братску Републику Србију“.

Међутим, Кривокапић је решио да прва посета буде Немачкој. Само нисам сигуран да је Немачка одлучла да његова прва посета буде у Бону односно Берлину, рекао је он.

Додао је да ни лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић није задовољан политичким договором са мандатаром Здравком Кривокапићем. Кнежевић сматра да би Кривокапић требало да се фокусира на побољшање односа са ДФ-ом, али и Социјалистичком народном партијом, као чланицом коалиције “За будућност Црне Горе” чији носилац листе је био Кривокапић, јер, како тврди Кнежевић, ни у СНП-у нису задовољни предлогом мандатара.

Сада је читава ова побједничка коалиција незадовољна начином на који је Кривокапић изложио експертски састав владе, јер он ‘по дифолту’ подразумијева да ти експерти немају никакву одговорност према грађанима већ према мандатару или немају према било коме, вели он.

Мандић је рекао да људи из тајкунских канала желе да управљају Црном Гором иако нису учествовали на изборима.

Битно је како ћемо ми да се поставимо на све то. Ја и ми из Демократског фронта мислимо да треба да се понашамо тако да не потпаднемо под утицај ни Вијести ни страних амбасада. Дошли смо до заључка да нашу владу нажалост не постављају они који су победили на узборима. Можда је боље да се оде у неку амбасаду или код тајкуна па да они саставе списак експерата, рекао је он.

Додао је да је забринут за будућност Црне Горе.

-Параполитичке структуре и страни центри имају вели утицај, следећа борба мора бити да зе демократске стандарде у Црној Гори, казао је Мандић.

Нема члана наших породица који није хапшен, прошли смо Голготу, али не жалимо, рекао је Мандић.

Како је навео, поносан је на то што је промењена власт у Црној Гори „без капи крви“.

Да ли смо желели више – јесмо. Ми смо хтели да већ у првој години да покажемо да у Црној Гори може боље да се живи, ми смо имали планове и предлоге закона, хтели смо политичко отварање Црне Горе, као и све што може да унапреди наш економски и политички живот, али су неке параполитичке структуре биле задовољне чињеницом да је режим оборен, рекао је он.

Додао је и да ће се Демократски фронт у Скупштини борити да се унапреди квалитет живота грађана Црне Горе.

 

Најновији чланци

Полиција: Одлазе Баковић, Лазовић. Томчић…

Предлогом правилника о унутрашњој организацији и систематизацији Управе полиције која ће бити достављена Влади на разматрање и усвајање, према сазнањима "Дневних новина", предвиђено је...

Емир Кустурица неће у САНУ: Не вјерујем у Сорошеву окупацију Косова и Метохије!

Прво: Тешка срца сам донио одлуку да се захвалим Одјељењу језика и књижевности САНУ на кандидатури за чланство у угледној установи и да, ево,...

Ко је овдје луд: Мајка Ивана Вуковића изабрана у судски савјет!

-Кад мајку потпредсједника ДПС-а изаберу у Судски савјет онда то није мијешање политике у судску грану власти, а кад парламентарна већина хоће да спроведе...

Заслужни ДПС умјетници кукају: Што је Мило дао нико не може да узме, ми смо под заштитом УН!

Културни ствараоци, умјетници и остали ДПС стручњаци, већ два мјесеца нијесу примили доживотне накнаде. Према објављеном списку они у добијали мјесечно између 750 и...