Насловна Почетна Крсто Радовић: Уколико на нас крену пајсерима, узвратићемо жестоко!

Крсто Радовић: Уколико на нас крену пајсерима, узвратићемо жестоко!

Предсједник Скупштине општине Будва, Крсто Радовић, тврди да је ДПС имао намјеру да преотме власт на два-три мјесеца како би из општинске касе “отели оно што је преданим радом стицано у протекле четири године, као и да спроведу све пројекте предсједника ДПС-а и његових пријатеља”.

ктуелна политичка ситуација у Будви узрокована је највећим дијелом опструкцијама од стране ДПС-а који не може да се помири са чињеницом да су изгубили и да никад више неће чинити власт. Ипак, њихова нервоза и не чуди с обзиром на то да ДПС биљежи драстичан пад рејтинга, па се сада политичком корупцијом покушава надомјестити оно што је погрешном стратегијом изгубљено.Стиче се утисак да стратегија ДПС-а није срачуната на грађане и интересе града, већ је искључиво на пљачку и пуњење приватних џепова. Њима су, рекло би се, грађани, посљедња рупа на свирали, каже Радовић за “Вијести”.

Но, и поред притисака, уцјена, куповине… како је додао, грађани су ДПС послали у опозицију.

Данас им је више него јасно да их на сљедећим слободним изборима чека свођење на ниво статистичке грешке. Оно што ДПС највише боли јесте чињеница да је Будва данас другачија у односу на дан када смо дошли на власт. Боле их наши резултати и наша постигнућа, боли их то што смо успјели да вратимо енормне дугове, да консолидујемо финансије и реализујемо бројне пројекте. Резултати који су постигнути нису дошли случајно. Они су резултат поштеног и домаћинског односа, а само ми знамо колики је труд уложен да би до тога дошло. Стога сам сигуран да све наведено и све учињено изазивају потпуну немоћ код наше политичке конкуренције, нарочито јер су у ДПС-у постали свјесни да у Будви, легалним путем, више не могу доћи на власт, наводи Радовић.

Тврди да се ДПС водио принципом – ако не можеш некога да побиједиш, онда га купи.

То им је некада полазило за руком, па су исто покушали и са Стеваном Џаковићем који је од почетка правио опструкције и изналазио нове фиктивне захтјеве почевши од отворених листа које треба у Скупштини да предложе они који су својим партијским програмом то и предвидјели. Треба свакако узети у обзир да такав модел гласања не може усвојити опозиција и да је у том случају одговорност на ДПС-у, нарочито због тога што је за изгласавање тог предлога неопходна двотрећинска већина у Скупштини Црне Горе. Међутим, Џаковић умјесто да исти тај захтјев испостави онима са којима руши власт у Будви, некако га је експресно заборавио и избацио из главе, а вјероватно му је у томе помогла њихова издашност приликом обављене трговине. У коначном, сваком иоле писменом грађанину јасно је да су приче Џаковића узалудни покушаји прикривања политичке корупције и да је цијело његово дјеловање у СО Будва било инструисано од стране режма, истиче Радовић.

Он тврди да је ДПС на историјском минимуму, као и да није кршио закон током сазивања и одржавања скупштинских засједања.

Предлог за разрјешење поднијет је супротно Закону о локалној самоуправи, односно, одборници ДПС-а нијесу потписали Иницијативу већ су имена одборника само откуцана, иако Закон налаже да се мора обезбиједити прописан број потписа. Када је у питању процедура, испоштовао сам свако слово закона, Пословника и Статута, нарочито у дијелу поштовања рокова. При томе, нијесам дозволио да се прекрши нити једина једина норма. Не можемо рећи да, у дијелу вођења сједнице СО, није било ситних и суштински безначајних кршења Пословника, али је важно истаћи да су и она кренула од стране одборника ДПС-а. Пријећење кривичним пријавама, од стране Општинског одбора ДПС који има рекордан број осуђених функционера као и велики број оних против којих су поднијете кривичне пријаве јесте својеврстан апсурд. Истакао сам и на сједници да је све рађено у складу са процедурама, те да никада нисам имао кривичну пријаву, али ако изданак организоване криминалне групе поднесе кривичну пријаву биће ми задовољство да њихове неистините тврдње разобличим на суду, нагласио је Радовић.

Поносан је, како каже, што се прије, за вријеме и након расправе у сали Скупштине и ван ње, није чула нити једна једина ружна ријеч одборника и присталица Демократа: “Васпитање и култура опхођења је наш адут за побједу над примитивизмом и пећинским национализмом”, казао је он.

Упитан да ли очекује од ДПС одржавање паралелне сједнице и которски сценарио, Радовић са сигурношћу тврди “да могућност паралелних сједница уопште не постоји”.

Нарочито јер то не познаје нити један закон у цивилизованим друштвима. Такво нешто се, можда, може наћи у неким афричким племенима, али и то је питање. Паралелна сједница била би класично дивљаштво и правно насиље, а то нећемо дозволити. Ми стојимо на бранику Устава и закона ове државе, тако да пајсер господа могу слободно да забораве на которски сценарио. Нема те силе коју не можемо побиједити и нема тих притисака и опструкција којима не можемо одољети, али од обећања датог свим градјанима Будве и Црне Горе нећемо одустати и то обећање ћемо испунити, у то сам сигуран, казао је он.

Историја политичке корупције – од Митровићке до Џаковића.

Политичка корупција је, нажалост, најопаснија епидемија црногорске политичке сцене. Њен узрок је управо ДПС и њихов принцип – када не можеш да побиједиш онда купиш. Па су тако, у посљедњих неколико година купљени Драго Ђуровић, Дарко Пајовић, Азра Јасавић, Горан Тупоња, Бруна Лончаревић, а у Будви су почели прво са куповином Анита Митровић Милић, која је прешла из СДП-а у ДПС, наставили су са Позитивном Црном Гором када су њени одборници чувени Нико ‘Крпа’, Милан Балевић, као и фамозни Часлав Перовић, који су купљени некретнинама и функцијама, због чега су поднесене кривичне пријаве. А сада имамо и чувеног опозиционара Стевана Џаковића који је због својих личних интереса продао душу ђаволу. Све до сада је ДПС-у полазило за руком да на тај начин прекраја изборну вољу грађана, али смо пронашли лијек за вирус звани политичка корупција тако да им то више нигдје не може проћи. Дакле, ми смо не само сачували Будву, већ и утицали на извјесно оздрављење црногорске политике, а то се нарочито односи на господу из ДПС-а. Како нијесу успјели да прођу политичку дератизацију, сачекали смо их знањем, политичким умијећем, искуством и васпитањем, а против тог рецепта нијесу имали никакве шансе. Након регуларног дијела, поражени су и у продужецима, казао је Радовић.

Ако крену на нас, нека се спреме на жесток одговор

Радовић каже да “уколико господа из ДПС-а крену на њих својим методама: пајсерима, мотикама, лопатама и парама, нека се припреме на жесток одговор”.

Ми нећемо ћутати и гледати, а ни вапити за правним љековима судова који су под директном контролом ДПС-а, а чему у прилог свједочи и ситуација из Котора. Тога се играти нећемо. Бранићемо право и правду и сачувати и нашу Будву и нашу Црну Гору. Упозоравам министарку Сузану Прибиловић да престане са злоупотребом министарске функције, јер смо јој већ два пута показали да ми нијесмо ни Маровић, ни Гуги комерц, не би добро било по њен назови ауторитет да то учинимо и трећи пут, јер ће то сигурно бити политички кобно и пу њу, али и по ДПС, закључио је Радовић.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Донације: Помогните рад портала „СРПСКА24“!

Портал "Српска24" ради са скромним средствима. Народски речено - крпи се! Пошто порталу предстоји обнова годишњих интернет и осталих претплата позивам читаоце који сматрају...

Гренел: И Албанци за Трампа!

Специјални представник Беле куће за дијалог Београда и Приштине Ричард Гренел објавио је на Инстаграму да је у Детроиту разговарао са пословним и верским...

Кривокапић: Договорена влада!

-На данашњем састанку лидера побједничких коалиција потврђен је наш ранији договор о избору експертске владе коју ће подржати три коалиције које су побиједиле на...

Упокојио се митрополит Амфилохије, сахрана у крипти храма у Подгорици 1.новембра!

Драги оци, браћо и сестре, Уочи спомена на упокојење Светог Петра Цетињског и Светог Петра Другог Ловћенског Тајновидца, јутрос у 8.22 часова, након примања Свете...
video

Хит октобра портала „СРПСКА24“: НЕ ДАМ!

https://www.facebook.com/vukovlad1389/videos/3367425983365584/ https://youtu.be/g_CZSQ8r3qc