Насловна Политика Кривокапић: Дајте да градимо Црну Гору, четнике оставимо историји!

Кривокапић: Дајте да градимо Црну Гору, четнике оставимо историји!

Носилац изборне листе „За будућност Црне Горе“ Здравко Кривокапић потврдио је за „Побједу“ да је снимак, на којем се види да је био у кући Милете Павићевића на Драчу када је дочекан српски националиста и осуђени терориста Никола Каваја, аутентичан, али да је он тамо био случајно.

Не могу да порекнем, био сам у тој кући. То је аутентичан снимак. Случајно сам се тамо нашао. Кад сам ушао унутра, видио сам симболе који су били ту, ја нити припадам четничком, нити партизанском покрету. Не могу да схватим било какве поруке тога типа које се импутирају мени ових дана. Мислим да је то било 1996. године, не могу да се сјетим датума. За мене је то био неважан догађај у животу, рекао је Кривокапић.

Казао је да зна ко је био Никола Каваја, али да не прихвата ниједан облик тероризма.

Знам да је Каваја био амерички грађанин, симбол неког борца против комунизма, али ниједан тероризам не прихватам. Сваки ми је стран, немам пиштољ, ни пушку и не волим оружје. Да ли сам негдје некада био, апсолутно је тачно да јесам, а зашто се сада то протежира, то је само да би ми углед свели на мјеру која треба да одговори неким политичким ставовима. Све друго су приче које немају основа. Ако носим браду, не значи да сам четник. Не знам како ме неко може поистовјетити са тим, ми живимо у 2020. години, о чему ми разговарамо, ко се бави тим данас? Ако некоме нешто значи, нека каже гдје сам био четник, када сам четовао, са ким. То је једина кућа у коју сам ушао и рекао да никад више у њу нећу крочити, рекао је Кривокапић.

Рекао је да не ради ни за кога, нити против некога.

Можда ће ми пронаћи да сам радио за Кинезе, да сам сарађивао са овим или оним. Сарађивао сам са свима и немам тај проблем. Не могу да схватим Црну Гору данас, 2020. да неко прича о томе да ли је професор Кривокапић четник. Зашто ми лијепе етикете, казао је Кривокапић.

Упитао је зашто је „тај снимак сада толико значајан“.

Да ли то говори о Здравку Кривокапићу или некоме друго. Дајте да градимо Црну Гору, не бавимо се тиме ко је гдје био, са ким се срео, казао је Кривокапић.

Рекао је да не жели да осуђује ни четнички, нити било који покрет, већ да их стави у контекст историје.

Нека то ураде историчари, казао је Кривокапић.

Према његовим ријечима, ниједан покрет није таквог карактера да је идеалан и да га треба идеалистички прихватити.

Сваки је имао лијепе и ружне ствари, треба историји то препустити, да нас политичари не свађају ко је био на којој страни. Да ли је 1941. година била таква каква јесте, била је, хајде да извучемо најбољу поруку за све нас, а не да се свађамо око тих питања. Да ли је био референдум 2006, јесте, хајде да се не дијелимо ко је био за, а ко против. Научимо како сви да допринесемо да будемо бољи, оставимо поруке свађања и подјеле, казао је Кривокапић.

На снимку из куће Павићевића, за који Кривокапић каже да је аутентичан, виде се слике Радована Караџића, али о њему Кривокапић није желио да говори, већ то, како је рекао, жели да остави историји.

Четнички војвода Милета Павићевић дан раније потврдио је Побједи да је снимак на којем се види дочек Каваје у његовој кући у Драчу аутентичан.

У питању је снимак из 1999. године из моје куће, од прије више од 20 година, рекао је Павићевић.

Видео снимак, на којем се види како како се четнички војвода Павићевић и Каваја рукују изнад главе Кривокапића, већ 11 година виралан је на Јутјубу.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Андрија Мандић поводом писања „Вијести“: Народну слободу нећемо предати у руке тајкунској олоши!

-Као неко ко је Здравка Кривокапића поставио на мјесто носиоца листе коалиције "За будућност Црне Горе" и ко је водио и управљао изборном кампањом...

Ново вријеме: Сат уназад!

Почиње зимско рачунање времена, казаљку на сату померамо један сат уназад. Померањем казаљки на часовнику један сат уназад, са три на два сата, у ноћи...

ДФ обиљежио пет година од демонстрација, Мандић поручио: Свако у Влади да добије што је освојио на изборима!

Влада је и до сада требало да буде формирана по једноставном принципу – да сваком припадне оно што је освојио на изборима и да...

Кривокапић: Побједничке странке у влади, али интерес грађана није инсистирање на неким појединцима!

Ниједна странка побједничке коалиције не искључује се из процеса формирања Владе, саопштио је данас мандатар Здравко Кривокапић. -Али инсистирање на појединцима из тих коалиција није...

Зајебанција „Вијести“ или утјеривање Срба у антисрпске торове: Знају и да Кривокапић неће да буде Цветковић!

Пише: Иван Милошевић Састављање нове владе и нова сазнања "Вијести" о тој работи посљедњих дана постају права зајебанција. Неко се дебело спрда у лице обичним...