Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КРЕМЉ: Владимир Путин угостио Емира Кустурицу, у плану филмови о руским писцима!

Председник Русије Владимир Путин угостио је у Кремљу филмског редитеља Емира Кустурицу, рекавши да Кустуричин приступ историји може да буде “веома занимљив и продуктиван”. Кустурица је захвалио Путину на „историјској правди“ и рекао да жели да сними „руски триптих“ – три филма инспирисана великим руским писцима.

Желим да вам захвалим за вашу личну историјску правду, коју смо ми Словени одувек имали. Ово што се сада дешава у Украјини је борба за нас. Видели смо шта се десило са Бандером у Хрватској када су протерали 230.000 Срба. Мислим да је ова аналогија веома важна за све, рекао је Кустурица у разговору с Путином.

Додао је да планира да сними „руски триптих“ од три филма по писцима Фјодору Достојевском, Николају Гогољу и Лаву Толстоју.

Имам идеју да направим триптих у новом свету, руски триптих, три филма. Први се зове ‘Инжењер лаких шетњи’ – то је моја савремена верзија Достојевског. Затим моја верзија Гогоља ‘Како се Иван Иванович наљутио на Ивана Никифоровича’ – веома смешна и мислим да је важно да се то сада уради. И трећи филм ‘Козаци’ Лава Николајевича Толстоја, навео је Кустурица.

Он је рекао да планира да заврши каријеру након рада на „руском триптиху“ и филму „Ловор“ по делу Јевгенија Водолазкина.

Путин је назвао занимљивим идеје српског редитеља о снимању филмова у Русији. „Те идеје су веома занимљиве и треба да разговарамо о њима“, додао је.

Уметност одражава реалност живота, а данас је само заборављена прошлост. Ваше обраћање историји, чини ми се, може да буде веома занимљиво и продуктивно, рекао је Путин Кустурици, преноси РИА.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Нека се припреми, нека се припреми…!

ЗАБРАЊЕНЕ КЊИГЕ О ЧЕТНИЦИМА: Комунистима смета истина!

ПОЛАКОТЕ, ВРХ ДПС ПИРАМИДЕ: Ухапшени Катнић и Лазовић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan-erakovic-4

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Не би нам могао нико ништа, да се међу нама није накотило свашта”!

јованд

ТРЕБИЊЕ: Завршен “Дучићев дан”!

дража12

СИНОВИ СЛОБОДЕ: Чувај Дражу јунака!

нкпо

НИКШИЋ НА МЕТИ: Када липе (не) миришу, од четника до жена!

тихомир11

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ: Благоје Јововић, Дражин војник, осветио Србе и пуцао на српског душмнина Анту Павелића(3)!