Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КОСМЕТ ЈЕ ДУША ЦРНЕ ГОРЕ: Представници братства “Св. Арсеније” и ЦО Даниловград уручили помоћ манастиру Грачаници!

Делегацију братства и Црквене општине предводио је ђакон при Саборном храму Свете Текле у Даниловграду отац Радуле Живаљевић, а делегацију је примила представница Хуманитарне организације „Мајка девет Југовића“ госпођа Ивана Михајловић, која је упознала чланове делегације са тешким положајем нашег народа на светој српској земљи, посебно од тренутка када су власти тзв. државе Косово укинуле употребу динара у платном промету на територији Косова и Метохије, при чему на сваки начин онемогућавају достављање хране потребне за рад народних кухиња. Такође, овом приликом су чланови даниловградске делегације упознати са радом и активностима поменуте организације на обезбјеђењу што нормалнијег живота за српске породице које су остале вјерне завјету Светог кнеза Лазара.

viber_slika_2024-03-19_12-17-23-505

Хуманитарна помоћ која је овом приликом предата сакупљена је на хуманитарном концерту који је одржан дана 23. децембра 2023. године у сали Дома културе у Даниловграду и на ком је узело учешће више дјелатника културе.

Овај догађај није био први случај организованог прикупљања помоћи у Даниловграду за наш народ на Косову и Метохији. Прије десетак година Црквена општина Даниловград је послала један шлепер намирница за потребе народних кухиња Епархије рашко-призренске.

Надамо се да ће се љубав коју вјерни народ Даниловграда и сви људи добре воље и здраве свијести имају о важности завјетне српске земље са које смо сви духовно потекли, бити подстрек на даљи рад у циљу помоћи за опстанак Срба на Косову и Метохији и на омогућавању живота достојног човјека, кроз организовање оваквих концерата, али и других видова сарадње са нашом Црквом на Косову и Метохији, која готово једина бдије над нашим сународницима, духовно их и материјално подржавајући.

извор; митрополија

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ СЛУЖИО ПОМЕН ЈАСЕНОВАЧКИМ ЖРТВАМА: Срби страдали у логорима су свете жртве!

ГЕНОЦИД НАД СРБИМА: Прошло је 79 година од пробоја логораша у Јасеновцу!

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!

ко2

КОНФЕРЕНЦИЈА СРПСКИХ НАЦИОНАЛНИХ ОРГАНИЗАЦИЈА У ПОДГОРИЦИ: Подршка Србији и Српској за очување јединства српскога народа!

Milos-Nikolic-DPS

ШТО ГА БРАНИ, КАДА ГА НЕ ОДБРАНИ, МИЛОШ НИКОЛИЋ КУКА: Свете нам се, прогоне, а ми невини, наше пријаве нико не зарезује!

Скадар - древна тврђава Розафа

ЗАПИС, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ: Скадар – вјечни српски град!

иван1

ИВАН ВУКОВИЋ У ЕКСТАЗИ: Сања Путина, Вучића и Мандића!