Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КОСМЕТ СРПСКА ГОЛГОТА: Српским младићима Албанци пријетили ножем!

Српска листа је данас у саопштењу поручила да је напад на српску децу у Лапљем селу последица вишегодишње репресије и антисрпске политике режима Аљбина Куртија, који и сам чини све да угњетава српски народ и протера га са простора Косова.

Нема дана да српски народ не доживи неки облик насиља и малтретирања на Косову и Метохији, истиче Српска листа, додајући да је догађај од синоћ, испред Средњошколског центра у Лапљем селу, надомак Грачанице, када су групу српских младића пресрела су два Албанца и претила хладним оружјем, само последњи у низу.

Наводе да само пуком срећом и присебношћу двојице српских младића, у нападу нико није повређен.

Ипак, упозоравају да су Срби на простору централног Косова забринути због овог догађаја, посебно због тога што су у питању деца.

-Више смо него сигурни да је овај напад последица, сада већ вишегодишње репресије и антисрпске политике режима Аљбина Куртија у Приштини који и сам чини све да угњетава српски народ и протера га са ових простора, поручује Српска листа.

Наводе и да је, имајући у виду стање у друштву, кључна улога по питању заштите српског народа и безбедности у рукама међународне заједнице и њених представника који су у обавези да гарантују мир и безбедност свим грађанима.

-Нема места причи о другом или трећем нивоу одговора ако је више него јасно да косовске институције нису заитересоване да раде свој посао и заштите права српског народа. Шта више, често су и део притиска на наше грађане, а њихови припадници виновници инцидената у коме страдају наши сународници јужно и северно од Ибра. Сетимо се да ничим изазван напад и упуцавање Милоша и Стефана Стојановића је још увек без одговорних иза решетака, додаје се у саопштењу Српске листе.

Извор: Косово Онлajн

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ И УДРУЖЕЊЕ КЊИЖЕВНИКА: Осуђујемо покушај смјене Јанка Јелића, није култура све што се назива културом!

ГОРАН КИКОВИЋ СА РУСКИМ АМБАСАДОРОМ: Васојевићи вјерни завјету Светог Петра Цетињског!

СРБИН ГАЗИ: Новак Ђоковић у полуфиналу Монте Карла!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

висеград

СРПСКА: Андрићград жариште културе!

romanovi-naslovna-750x430

У БУДВИ: Филм о Николају Другом Романовом!

медо8

У ЦЕНТАР, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Не може се против ДПС мафије борити са њиховим полицајцима, тужиоцима и судијама, нити по законима које су они усвајали да се заштите!

будва

БУДВА: Око Нове окупљена широка коалиција, сигурни у побједу!

скадар

ИЗ СТАРЕ ШТАМПЕ, ЕПИСКОП САВА ДЕЧАНАЦ: Скадар блистава круна српскога југа!