Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КОНТРАСТАВ, САМИР ХАЏИЋ: Санкције Русији штете грађанима, ЕУ не надокнађује ни цент!

Парадокс је да Црна Гора уводи санкције Русији на штету својих грађана, а да јој они који то траже, ЕУ и САД, не надокнађују штету коју наша економија трпи стбог тога, сматра политички консултатнт Самир Хаџић. Он је у емисији “Јутро” на Прва ТВ казао да креирање спољне политике треба да се врати у парламент. Прије сваког усаглашавања наше спољне политике са политиком ЕУ треба процијенити економску штету коју трпе наши грађани и рачун испоставити Бриселу, каже Хаџић.

Он сматра да треба формирати сектор за економску дипломатију при Министарству вањских послова, те да свако усаглашавање безбједоносне и спољне политике треба да прође парламентарни одбор за економију.

Морамо да вратимо улогу парламенту, као и Одбору за спољну политику, прије креирања и усаглашавања спољне и безбједоносне политике. Да се извиди на који начин ће то економски да утиче на Црну Гору. Не постоји ни једна земља на свијету која је увела санкције другој земљи, а да та прва земља трпи економску штету. То је парадокс. За то нема потребе. Уколико се то тражи онда треба да испоставимо рачун – то кошта толико наше грађене. Уколико се не усагласимо значи значи није у стратешком интересу наших грађана. Док год не будемо тако преговарали са ЕУ нећемо имати бенефите за грађане, хоћемо за политичке елите и процес, али не за грађане, рекао је Хаџић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЛСИФИКАТИ СРПСКЕ ИСТОРИЈЕ: Стефана Првовјенчаног није крунисао папа, него Свети Сава и то руком Јована Крститеља!

ЛИЦЕМЕРЈЕ НА КУБ, АКТИВИРАНА ДПС ФАЛАНГА: Траже да се пусти Катнић и осуђују медијску хајку на бившег СДТ-а!

ПАРТИЈА ПЕНЗИОНЕРА И УДРУЖЕЊЕ “ПРАВДА”: У Бијелом Пољу ДПС-овци ћутали када су примања била 147 евра, данас критикују када су порасла на 450!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

мили5

“БРАЋА”: Српски министар кренуо у Јасеновац да се поклони српским жртвама, па депортован из Хрватске!

Draga-Mastilovic

ДРАГА МАСТИЛОВИЋ: Хитлерове сјенке над Балканом!

рајнке3

ШУШКА СЕ, ШУШКА, РАЈНКЕ ТРАЖИ ОД МИЛОЈКА: Јача борба против “српске пријетње” и Русије, Додик пресрдачно дочекан, Срби могу у владу, али да подрже санкције Москви!

мито

КРУПНЕ ПРИМЈЕДБЕ НА НАЦРТ ЗАКОНА ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Нема политичке воље да се сузбије мито и злоупотреба државних функција!

JEVTO-ERAKOVIC-1000x555

ЈЕВТО ПУЦА ИЗ СВИХ ХАУБИЦА И ЗОВЕ БРИСЕЛ: Андрија и Милан на вјежби са бојевом муницијом, НАТО да интервенише!