Насловна Политика Кнежевић: Мило губи власт, хунта кренула на невину жену од 69 година!

Кнежевић: Мило губи власт, хунта кренула на невину жену од 69 година!

Саопштење Управе полиције да су моја мајка и брат од стрица били упознати са својим правима приликом демолирања наших породичних домова, и да нису имали примједби на поступање полиције, представља класичну замјену теза, и покушај да се брутално малтретирање моје уже породице презентује као јавно криминално жигосање, наводи се у реаговању једног од лидера ДФ-а Милана Кнежевића.

-Истина је сљедећа, кршећи Наредбу о претресу, умјесто у шест сати, како то пише у истој, демолирање моје породичне куће отпочело је око пет сати и 20 минута, тако што су разбили улазна врата, с упереним дугим цијевима у моју мајку без показивања наредбе и присуства свједока. Претрес је толико био детаљан да су истраживали и читуље мог покојног оца и стрица које чувамо као успомену на њих, наводи се у реаговању Кнежевића.

Тврди да је његов рођени брат од стрица, у присуству три ћерке, супруге и мајке, лежао сат времена на поду док су у њега биле уперене дуге цијеви.

Најстарија ћерка која се седам година лијечи од тумора, дан прије упада маскираних крвника примила је хемотерапију, а средњој малољетној ћерци, док је још била у кревету уперили дугу цијев у чело, од чега јој је позлило. А стрину, жену нарушеног здравља од 71. годину су одгурнули у собу и затворили јој врата. Моје братаничне су на крају завршиле у Ургентном центру за шта постоји и медицинска документација. А што се тиче потписаног Записника од стране моје мајке и брата од стрица, ноторна је лаж да их је било ко од присутних инспектора и десетина маскираних фантома питао да ли имају било какве примједбе, већ су им само наредили да морају потписати записник, да би их након тога стрпали у марицу, тврди Кнежевић.

Позвао је судију Миланку Калуђеровић која је саслушавала његову мајку „да презентује јавности записник о саслушању Ратке Кнежевић у којем јасно пише што је изјавила о злочиначком третману кроз који је прошла од стране десетина непознатих лица за која сумњамо да су полицајци“.

А посебно је криминалан дио Наредбе о претресу у којем се мој рођени брат Мирко сумњичи за држање експлозивних направа и оружја. Извршеним претресом, не да нису нашли експлозивне направе и оружје, већ су грубо прекршили Закон и саму Наредбу односећи из куће сабљу коју сам добио на поклон од премијера Дагестана о чему су и медији извјештавали. Какве везе има сабља са експлозивним направама и ватреним оружјем? Уосталом, пошто су нам однијели и ресивер за видео надзор, позивам их да објаве црногорској јавности снимак упада у нашу кућу. На снимку ће се најбоље видјети бројност репресивне хунте и њихове намјере према жени од 69 година за коју су знали да је сама у кући, наводи Кнежевић.

Каже да је брутална лаж „коју су објавили поједини режимски медији да је мој рођени брат Мирко побјегао за Србију“.

Он је у четвртак, у поподневним часовима, на граничном прелазу Добраково, као слободан грађанин евидентиран од стране граничне полиције која га је могла ухапсити по Наредби о претресу и привођењу, а која је донесена два дана раније. Као и што је ноторна лаж да је он организатор и учесник напада на припаднике САЈ – а 29. децембра у Зети, јер постоје на десетине свједока који су били са њим у том тренутку у једном локалу, а за шта и сама Управа полиције посједује снимке изузете са камера поменутог објекта. Сваком у Црној Гори је јасно да сам искључиво ја мета ових срамних напада којима се покушавам испровоцирати од стране Мила Ђукановића, не би ли моја реакција била повод за увођење ванредног стања и забрану молебана и литија. Пошто мене наводно штити посланички имунитет, мој брат Мирко је на противзаконитим мјерама тајног надзора већ неколико мјесеци, не би ли прислушкујући и пратећи њега, дошли до неке моје ‘кривично правне’ радње. Морам их разочарати, једини наш ‘гријех’ је што смо против овог режима, и ако су помислили да ће нас овим противзаконитим насиљем и хапшењима уплашити, грдно су се преварили. А због тога није потребно да нас прислушкују и прате, јер ми јавно саопштавамо оно што им мислимо, закључује се у реаговању Кнежевића.

Он је раније рекао да се након усвајања спорног закона о слободи вероисповести пробудило саборство српског народа. По његовим ријечим то плаши Мила Ђукановића који има синдром одлазећег диктатора.

Службеници црногорске Управе полиције извршили су претресе на седамнаест локација и привели шеснаест особа, а међу њима и мајку Милана Кнежевића. Он истиче да су резултати истраге полиције су парадоксални смешни.

У мојој кући су тражили оружје и експлозивне направе, а запленили су рисивер, два телефона марке ‘алктател’ и поклон сабљу коју сам добио од премијера Дагестана, рекао је Кнежевић.

Додаје да вечерас очекује хапшење брата који би требало да из Београда стигне у Подгорицу.

Верујем да ће га ухапсити како би изазвали реакцију Демократског фронта и како би се завршиле литије и молебани, а све са циљем да их (Мило) Ђукановић забрани и да уђемо у ванредно стање, што Ђукановићу у овом тренутку највише одговара, истиче посланик ДФ-а.

Све што се догађа је, каже, последица „једне ужасне панике Ђукановићеве власти“.

Нове литије ће изазвати још већу реакцију власти. Ђукановић има синдром одлазећег диктатора, сваки нови потез који повлачи вуче га ка провалији изгубљеног диктатора, истиче посланик Демократског фронта.

Према његовим речима, да би дошло до дијалога закон мора да се повуче или да се унесу измене и допуне. Кнежевић каже да након свих хапшења у Црној Гори нема страха, додајући да се од усвајања спорног закона пробудила саобрност српског народа.

Подршка од наше браће у Републици Српској, Србији, дијаспори, Македонији и те како значе јер се шаље једна снажна порука да нисмо сами, закључио је Кнежевић.

Извор: РТС

Најновији чланци

Андрија Мандић: Не заборављамо невине жртве НАТО-а у Мурину!

Предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић саопштио је данас да "не заборављамо да је прије 24...

Србија памти: Обиљежавање годишњице НАТО злочина у Сомбору!

У Србији ће данас бити обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године, а централна манифестација којој ће присуствовати председник Србије Александар...

Беране: Помоћ Дома ученика и студената школама у Ровцима и Будимљу!

Представници Дома ученика и студената Беране уручили су Основној школи Доња Ржаница, подручно одјељење у Ровцима, донацију за уређење унутрашњости ове образовно васпитне установе...

Бели двор: Солун у Београду!

Солун у Београду“, представљање Солуна као туристичке, пословне, гастрономске, културне, образовне и „city break“ дестинације, одржано је у Белом Двору. Организовала га је Туристичка организација Солуна, под...

Порука престолонаследника Александра: СЈЕЋАЊЕ НА ВРИЈЕМЕ КАДА ЈЕ БЕЗУМЉЕ ЗАМЈЕНИЛО РАЗУМ!

 Поводом 24. годишњице почетка НАТО агресије на Југославију 1999. године, Њ.К.В. Престолонаследник Александар послао је поруку којом подсећа да свим невиним жртвама дугујемо да...