Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КЛОНИРАЊЕ ИЛИ ПОВРАТАК ОТПИСАНОГ, ДУШКО МАРКОВИЋ: Оснива странку ДПС ветерана са проДПСовским програмом!

Бивши црногорски премијер Душко Марковић објелоданиће у наредних петнаестак дана програм и осниваче дуго најављиване политичке странке, на чијем ће челу бити, након чега слиједи њена регистрација, сазнају “Вијести”.

Марковић је недавно поднио оставку на чланство у Демократској партији социјалиста (ДПС), у којој је до прије три и по године био замјеник предсједника и у чије је име до прошле године обављао високе државне функције.

Финализован је Иницијативни одбор странке, који броји око 50 чланова, и у њему има доктора наука, професора, љекара, инжењера, угледних правника, економиста. Једина за ширу политичку јавност позната имена у новој странци су Душко Марковић и Сања Дамјановић, рекао је извор “Вијести” из Иницијативног одбора.

Дамјановић је научница, бивша министарка науке у Марковићевој Влади, а била је потпредсједница ДПС до подношења оставке у новембру прошле године.

Одбор чине људи који се нијесу бавили политиком или у широј јавности нису препознати као страначки људи. Ријеч је о особама оствареним у својим професијама које желе да дају допринос опоравку политичког и јавног простора, стабилности и свеукупном напретку земље, рекао је саговорник “Вијести”.

Извор није желио да наведе имена још неког од тих људи до конференције за медије, “на којој ће бити представљен програмски манифест и Иницијативни одбор нове странке, која ће бити одржана између 5. и 15. јуна”.

“Вијести” сазнају да још није одлучено, између неколико опција, како ће се Марковићева странка звати, али да ће у називу највјероватније бити придјев “европска”.

Странка ће се програмски темељити на цивилизацијским и европским вриједностима. Грађански карактер друштва је темељни принцип њеног политичког дјеловања. Не само у политичком већ и у јавном простору потребно је више пристојности, културе и уважавања. Треба да елиминишемо реторику подјела на патриоте и издајнике и афирмишемо међусобно разумијевање, да не трагамо за оним што нас раздваја него за оним што ће нас приближити, рекао је извор листа.

Марковић је прошлог новембра у интервјуу Градској телевизији рекао да “размишља о формирању партије”.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

СПРДЊА У ГЛАВНОМ ГРАДУ: Грађани плаћају дугове Милових “лавица”, ДПС и сателити преузели Подгорицу прије избора!

НИШТА НЕОБИЧНО, АЛБАНЦИ НА СТРАНИ ХРВАТА: ЦГ да се извини због Резолуције о Јасеновцу, подсјећањем на усташки злочин не можемо у ЕУ!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!