Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КЕНАНИ НИЈЕ ЛАКО: Српске заставе, српске пјесме, споменици Србима – губи здрав разум!

Посланица Бошњачке странке Кенана Струјић-Харбић казала је да се клима у Пљевљима промијенила у посљедњих неколико година и да се пита како ће здрав разум опстати у том граду.

-Младим људима је наметнут наратив да не славе свој Дан државности, државе у којој су рођени. Да не славе Дан општине у чувеном антифашистичком граду. У чувеном граду гдје су се поштивале разлике до 2020. године. А сада када отворим свој прозор, знате што видим, видим заставу друге државе. Па ме понекад буде страх да ли сам у неком дистрикту Пљевља у Црној Гори и којој држави заиста припадамо. Некад се питам да ли живим у држави Црној Гори или сусједној Србији или можда сусједном ентитету Репбулици Српској, истакла је Струјић-Харбић.

Она је казала како је у Пљевљима тренутно „силовање здравог разума“.

Преко ноћи се мијењају називи улица од којих имате улице од Павле Булатовића до Николе Пашића. Али немамо улица чувених Пљевљака. Прије неки дан је било откривање неког споменика на Видовдан у Пљевљима, гдје сам управо имала осјећај да живим у Србији, против које немам апсолутно ништа. Ипак, лоше сам се осјећала. Зато што имам осјећај да све разлике о којима смо с поносом причали у мојим Пљевљима, тај дан су избрисане као гумицом. Тај дан су нестале. Јер су били званичници нама сусједне државе, у том откривању споменика. И знате какве су поруке послали? Поруке да је то обиљежена територија, казала је Струјић-Харбић.

Такви људи су, нажалост, каже она, узори младим људима и дјеци у Црној Гори.

Знате што могу млади у Пљевљима да науче а послије као тастатура мајстори да пишу разне квалификације за оне који мисле другачије у Пљевљима и Црној Гори. А што ће боље научити када на челу градске библиотеке налази се особа чији репертоар сљедећи: “Вила са кошара” Невена Миланковића, “Благоје Јововић – српски херој у вучјој јазбини” Марија Јововића, “Улога цркве у ширењу писмености и ратне приче 90-их” са Небојшом Јеврићем, “Српско срце Јоханово”, “Кошмари са Кошара”… Ја вас питам сад, да ли су угрожена права других грађана у Пљевљимас осим Срба, са оваквим фолклором и оваквим репертоаром, казала је Струјић-Харбић.

Она је омбудсману Синиши Бјековићу поручила да треба да дође у Пљевља.

Не сјећам се да сте од 2020. дошли. И да видим и да чујем како ће те се одредити према свим овима аномалијама. Институције о којима ви пишете у извјештајима жмуре, истакла је Струјић-Харбић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

АТЕНТАТ БЕЗ АТЕНТАТОРА ИЛИ УДБА НА СТРАЖИ: Шушка се шушка, Мило нема Душка, а гдје је пушка!

ПАРАСТОС ЖРТВАМА ПОХАРЕ КУЧА: Траже да се уклони споменик Мирку Петровићу, одговоран за страшне злочине у племену који се и даље памте!

АТЕНТАТ, BRAKE NEWS ИЛИ СТАРИ РАЧУНИ: Владао 30 година, довео грађане до просјачког штапа, распродао фабрике и обогатио се, а данас морамо да га чувамо!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

osman8

БОШЊАЧКИ ПУТЕВИ БЕСПУЋА: Брину о Сребреници, злочине Османа Растодера у Плаву и Гусињу ни да помену!

spurnjik

КАКО ТАТА КАЖЕ: Влада Црне Горе забранила рад и емитовање руских медија!

tihomir1

РЕАКЦИЈЕ НА УКИДАЊЕ РУСКИХ МЕДИЈА, ТИХОМИР БУРЗАНОВИЋ (УНЦГ): Људи који воде Владу ЦГ су слијепи послушници америчке амбасаде у Подгорици!

pakao

МОНТЕНЕГРИНИ НА АПАРАТИМА: Над Црном Гором се надвила сјенка (Андрија Мандић и капела) мрачнија од италијанске на Петровдан 1941. године!

Gornje-Zaostro-Krug-17-768x432

ЗАОСТРО КОД БЕРАНА: Голуб Добрашиновић, жив се предати Турцима није хтио, братсва дијелио на људе и нељуде!