Насловна Политика Кафеџије: Пристајемо на све, само нас не затварајте!

Кафеџије: Пристајемо на све, само нас не затварајте!

Угоститељи из више црногорских градова одржали су на Тргу независности у Подгорици протест, незадовољни одлуком НКТ-а да од сјутра буду затворени кафићи и ресторани у Подгорици, Тивту, Будви и Котору. Националном координационом тијелу упутили су захтјев у којем траже да им се дозволи рад до поноћи или да се забрани рад свих услужних дјелатности, осим оних које су нужне за задовољење основних животних потреба. Ако НКТ не прихвати један од та два захтјева, поручују да ће бити принуђени да се не придржавају прописаних мјера.

Угоститељи су поручили да пристају на све мјере, али не и на то да једино њихови објекти буду затворени. Раније је ИЈЗ најавио је да угоститељски објекти у Подгорици, Будви, Улцињу и на Цетињу од поноћи, бити затворени, а та мјера трајаће најмање 14 дана.

У захтјеву НКТ-у предложили су да се рад угоститељских објеката ограничи до поноћи или да се забрани рад свим дјелатностима.

-Обустава рада свих услужних дјелатности, осим оних које су нужне за задовољавање основних животних потреба на територији Црне Горе на одређени период, уз максималне субвенције на зараде запослених, ослобађање од плаћања свих фискалитета како на државном тако и на нивоу локалне самоуправе, као и ослобађање од плаћања струје, воде, одвоза смећа и осталих комуналија, други је предлог угоститеља, наведен у захтјеву НКТ-у.

Сматрају да ће се једино на тај начин доношењем једне од двије наведене одлуке дати допринос очувању туристичке привреде, јер су, како истичу, одлуке које су донешене раније туристичку привреду довеле на руб колапса.

Одговор очекују у најкрaћем року у супротном биће, како кажу, принуђени да се не придржавају прописаних мјера.

Угоститељи су поручили и да ће након сједнице НКТ-а донијети долуку о даљим потезима.

Након њихове одлуке састаћемо се и видјећемо шта ћемо. Очекујемо разумијевање. Вјерујем да ћемо донијети исправну одлуку како за привреду тако за здравство, поручено је са скупа.

Протест на Тргу независности је почео аплаузом за медицинске раднике. Угоститељи поручују да су они савезници у борби са ковидом, а не они који доприносе ширењу заразе.

Направио бих разлику између овог скупа и свих осталих. На овом скупу сви држимо дистанцу без контакта смо и сви држимо маске, поручио је Никола Буздован представник удружења угоститеља.

Сматрају да су угоститељи саставни дио и економског и здравственог система и да је неприхватљиво да буду изопштени.

Затварање угоститељства је Сизифов посао. Имали смо затворену Будву, и сви су ишли у Тиват. Будва пропала Тиват инфициран. Овдје смо да поштујемо сваку рационалну мјеру која ће имати ефекат, јер нема здравства без економије, поручио је Буздован.

Најновији чланци

Бели двор: Солун у Београду!

Солун у Београду“, представљање Солуна као туристичке, пословне, гастрономске, културне, образовне и „city break“ дестинације, одржано је у Белом Двору. Организовала га је Туристичка организација Солуна, под...

Србија памти: Обиљежавање годишњице НАТО злочина у Сомбору!

У Србији ће данас бити обележен Дан сећања на страдале у НАТО агресији 1999. године, а централна манифестација којој ће присуствовати председник Србије Александар...

Беране: Помоћ Дома ученика и студената школама у Ровцима и Будимљу!

Представници Дома ученика и студената Беране уручили су Основној школи Доња Ржаница, подручно одјељење у Ровцима, донацију за уређење унутрашњости ове образовно васпитне установе...

Мило изврнуо џепове, нада се резервама: Од дијаспоре и мањина очекујем 40.000 гласова!

Предсједнички кандидат Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић казао је да ће побиједити у другом кругу избора и да од дијаспоре и мањина очекује...

Андрија Мандић: Не заборављамо невине жртве НАТО-а у Мурину!

Предсједник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић саопштио је данас да "не заборављамо да је прије 24...