Насловна Политика Кафане не вјерује НКТ-у: У Никшићу угоститељи пријете да неће поштовати забрану...

Кафане не вјерује НКТ-у: У Никшићу угоститељи пријете да неће поштовати забрану рада!

У Никшићу су данас угоститељи и запослени у том сектору организовали протест, незадовољни одлуком НКТ-а да у том граду, као и у Беранама и Андријевици, кафићи буду затворени наредних 14 дана. Власници локала траже разговоре са надлежним Власници локала траже разговоре са надлежним.

Перо Миљанић, власник је три угоститељска објекта у Никшићу и како каже има 30-ак запослених.

Ми смо за апсолутно поштовање мјера, али су ове мјере донесене једнострано без консултација са нама, сматрамо да преко 200 угоститељских објеката у Никшићу може да ради уз поштовање мјера. Неко нас мора консултовати, иначе ћемо ми донијети одлуку да отворимо локале уз поштовање мјера, које неће утицати на епидемилошко стање, поручио је Миљанић новинарима у Никшићу.

Каже и да у том граду раде теретане, трговински центри, редови су испред банака, док су одлуком НКТ-а, само кафићи затворени.

Ми смо најпогођенији, ми смо за то да се поштују мјере. Није само то 200 објеката, већ су ту и запослени, каже Миљанић и додаје да ће тражити састанка са представницима Општине и НКТ-а. Каже и да су угоститељи за то да инспекција ради свој посао.

Запослена у угоститељству Маша Вујовић поручује да власници локала немају прихода, а да због тога и запослени испаштају. Она је поручила да су сви спремни да поштују мјере.

Ми у хотелу смо сви имали мјере које смо поштовали, казала је Вујовић.

Један од конобара казао је новинарима да његова породица живи од његоворг рада, а додаје и да од државе нијесу добили никакву помоћ.

Новим одлукама у три општине забрањен је излазак из објекта становања од 22 сата до 5 сати ујутру, а наредних 14 дана биће затворени и сви угоститељски објекти. Забрањена су и кућна окупљања односно посјете лицима која нијесу чланови домаћинства.

Основа за доношење одлука о рестриктивним мјерама заснива се на праћењу стопа четрнаестодневне кумулативне инциденције. Никшић, Беране и Андријевица су у такозваној „црвеној групи“, са кумулативном инциденцијом већом од 1.200. Те мјере важиће у наредних 14 дана, након чега ће ИЈЗ пратити ситуацију и број кумулативне инциденције.

У Подгорици је рад угоститељских објеката ограничен до 22 сата, а власници локала у Главном граду су тражили од НКТ-а и Института за јавно здравље да дају на доказима утемељено образложење за доношење нових мјера којима, јер ће у противном позвати све чланове и угоститеље из Црне Горе да их не поштују.

Помоћник директора ИЈЗ Сенад Бегић је за ТВЦГ казао да за такве одлуке имају научно утемељене доказе.

Најновији чланци

Упокојио се Светислав Домазетовић

Данас се упокојио Светислав Домазетовић. Престало је да куца срце пријатеља и сарадника овог портала и мене лично.  Памтићу Светислава по бриљантним политичкими животним запажањима...

СРПСКО ЛИЦЕ ПОДГОРИЦЕ – „ВАРВАРИ“: Развили натпис посвећен палим Србима у Бањској!

Навијачи домаћег тима "Варвари" су на синоћњој утакмици Будућност-Младост истакли натпис  са именима убијених Срба на Косову. Они су у 28. минуту раширили транспарент са именима...

СРАМОТА: Одмаралиште на Веруши пропада!

Чувено дјечје одмаралиште на Веруши овог љета није било отворено за најмлађе. Неисправна вода, неулагање, девастација природе - највећи су изазови са којима се...

ЈЕЛЕНА БОЖОВИЋ: По први пут попис ће се одржати у атмосфери слободе!

-Не постоје објективни разлози да се попис становништва одложи, изјавила је за ТВ АДРИА посланица коалиције За будућност Црне Горе Јелена Божовић. Она истиче важност...

БАЊСКА: „Нетко беше Страхињићу бане“!

Пише: Мухарем Баздуљ, књижевник и новинар Нешто уочи формалног проглашења независности од стране албанских власти из Приштине, Дејан Јовић је у једном тексту понудио оригинално...