Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

КАРАЂОРЂЕВИЋИ НА ЦЕТИЊУ: Принца Филипа примио митрополит Јоаникије, династија везана за Црну Гору!

Српски принц Филип Карађорђевић борави у приватној посјети Црној Гори, а то је искористио да посјети Цетињски манастир.

У саопштењу се наводи да је принца Филипа дочекао је митрополит црногорско приморски Јоаникије, након чега је присуствовао вечерњој служби с молебаном.

Послије молебана, уприличен је састанак принца насљедника и митрополита Јоаникија, који је изразио задовољство због посјете Његовог Краљевског Височанства. Принц Филип казао је да му чини посебну част што има прилику да се састане с митрополитом Јоаникијем и да буде на Цетињу, Пријестоници Црне Горе, која има велики историјски значај, а чији је један од симбола, управо Цетињски манастир, наводи се у саопштењу.

-Свјестан сам значаја и историјских веза моје породице и Цетиња. Из тог разлога ми сваки долазак на Цетиње много значи и буди посебне емоције, рекао је Филип Карађорђевић.

Карађорђевић је истакао и да је велики благослов што је имао прилику да присуствује богослужењу у Цетињском манастиру, поред ћивота Светог Петра Цетинсјког.

И за Цетињски манастир вежу ме посебне успомене. Једну од три знамените хришћанске светиње, руку Светог Јована Крститеља, која се чува у овом манастиру, донио је мој дјед краљ Петар Други, казао је Филип Карађорђевић.

Након посјете Цетињском манастиру и сусрета с митрополитом Јоаникијем, Филип Карађорђевић је обишао и Дворску цркву на Ћипуру, у којој су похрањени земни остаци црногорског владара и оснивача Цетиња, Ивана Црнојевића, као и посмртни остаци краља Николе И Петровића и његове супруге краљице Милене.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

ЦРКВА, СРБИЈА И СРПСКА: Никада нећемо прихватити независно Косово!

ЗАШТО СЕ СВЕ ОВО СРБИМА ДЕШАВА: Долази Јованка да опали Титу шамарчину!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

porfirije-banja-luka

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!