Насловна Политика Како је могућа симбиоза комунизма и НАТО-а: Ђукановић оптичка варка америчких генерала

Како је могућа симбиоза комунизма и НАТО-а: Ђукановић оптичка варка америчких генерала

Да је у „балканском лонцу“ све могуће и да чудима нема краја потврђује једна невјероватна чињеница, а то је да је од прије двије и по године још једна од балканских „банана државица“ постала чланица НАТО пакта и то 29-та. Ријеч је о, по површини и по броју становника, најмањој ексугословенској републици – Црној Гори.

Вјешти балкански „мутикаша“, политички камелеон, политичар за све друштвено политичке системе и државе, апсолутни господар живота и смрти у Црној Гори већ тридесет година. Неко ко је готово исто толико година под истрагама разних полицијских и других безбједносних и правосудних институција и агенција, понајвише Црној Гори сусједне Италије, одиграо је једну од својих брилијантних политичких симултанки када је прије двије и по године своју политичку каријеру и свој већ потрошени кредо и тада већ тридесетогодишњи опстанак на власти „обезбиједио“ „подршком“ ни мање-ни више него НАТО пакта.

Савез комуниста Црне Горе је једина републичка комунистичка организација бивше Југославије која ни један једини дан није била у опозицији од 1945 године до данас. Једино што су црногорски комунисти урадили и то 1990 године, је промјена имена из Савез комуниста Црне Горе у Демократска партија социјалиста Црне Горе.

Власт стечену у Социјалистичкој Републици Црној Гори, касних осамдесетих година прошлог вијека, максимално ојачану и учвршћену у периоду више него блиске, братске сарадње са „режимом Слободана Милошевића“, како то воле да наводе западни медији, раних деведесетих година 20 вијека Ђукановић је већ довео до статуса „ја држава“.

Вјешто сарађујући са свима а посебно са тзв. „демократским властима“ у Србији, Европском Унијом и Русијом али на извјестан начин и са САД, одржао се на власти свих бурних политичких година од 2000-те, па све ево до 2020-те године, са тиме да је блиску политичку и економску сарадњу са Русијом раскинуо прије три-четири године и замијенио је са још јачом сарадњом са САД.

Под сталним оптужбама и истрагама да је један од главних „регионалних играча“ у разним нелегалним трговинама, прије свега дуванским производима, па чак и наркотицима, никада није осуђен ни за једну од тих оптужби.

Ипак, без обзира на то, тешко се може разумјети, а посебно тешко то могу разумјети грађани – порески обвезници западних демократских држава, чијим новцем се понајвише финансира њихов војни савез (НАТО), зашто је и како последњи европски комунистички диктатор постао „штићеник“ њиховог војног савеза и зашто се Ђукановић и „машинерија“ око њега у последње вријеме све чешће позивају на то да је Црна Гора у НАТО и да је сада НАТО гаранција да њему – Ђукановићу нико не може ништа?

Да ли је могуће да ће управо НАТО, као војна организација западног демократског свијета „закрилити“ и испод свог кишобрана сачувати на власти, још неко вријеме, последњег комунистичког диктатора у Европи?

Хоће ли вјешти политички манипулатор, ученик и сарадник најпознатијих комунистичких кадрова Социјалистичке Републике Црне Горе успјети да надмудри НАТО генерале али и политичке лидере тог војног савеза доводећи их у позицију да раде за његове интересе и да му тиме продуже политички живот дуг пуне три деценије, сазнаћемо још током ове године?!

Оно што су Ђукановић и његова екипа већ успјели је да једног или два НАТО генерала „навуку на танак лед“ и да им сервирају сулуду причу да је Српска православна црква сувише блиска Русији и да је због тога треба „казнити“ и ако Српска православна црква нема својих богомоља и вјерника по Русији али их на хиљаде има широм Сједињених америчких држава (САД) и држава Европске уније (ЕУ).

Ђукановић своју материјалистичку и више него „приземну“ грамзиву епизоду везану за имовину Српске православне цркве, а увиђајући шта је од те епизоде до сада направио, вјешто гура у „наручје“ НАТО-у доводећи тај војни савез у апсурдну ситуацију да започне и да води један метафизички сукоб.

Хоће ли се још који НАТО генерал „упецати“ у Ђукановићеву вјешто разастрту мрежу и да ли је све око ове теме садржано у максими „све је пролазно само су интереси вјечни“ показаће дани који су пред нама?

За „Инфомедиа Балкан“

Стојадин Кнежевић, проф., дугогодишњи новинар, медијски радник и медијски менађжер: Валтер-а; Wалтер-а; Свет-а; Независних новина; Екстра магазин-а; Бобар радија; Новинске агенције РС „СРНА“…..

Најновији чланци

Владика Атанасије биће сахрањен сјутра у манастиру Тврдош

Поводом упокојења умировљеног епископа захумско-херцеговачког и приморског Атанасија у Херцеговини је проглашена дводневна жалост. Епископ Атанасије биће сахрањен у суботу, 6. марта, у параклису Васкрсења...

Јово Пејовић: Лидери ДФ-а се не плаше јуришника бившег режима!

Застрашујуће дјелују информације да је АНБ пратила у Београду лидере Демократског фронта Милана Кнежевића и Андрију Мандића, оцијенио је потпредсједник Демократске народне партије Јово...

Демократе: Никшић на првом мјесту!

Носилац листе коалиције "Мир је наша нација - Не дамо Никшић" Момо Копривица казао је да ће и у Никшићу као и на државном...

Гориво све скупље: Држава убира високе акцизе. Докле?

Цијене горива у овој години порасле су од 10 до 13 центи, због чега су представници политичких партија поново покренули питање смањења цијена горива,...

Младен Бојанић: Катнића ћу на суд!

Министар капиталних инвестиција Младен Боканић казао је да је Специјални државни тужилац Миливоје Катнић синоћ током гостовања на ТВ Прва изрекао бруталну лаж у...