Насловна Политика Каварић: Брате Здравко, да ли смо те подржали да овакав будеш према...

Каварић: Брате Здравко, да ли смо те подржали да овакав будеш према Србима?

Далибор Каварић, члан правног тима Митрополије црногорско-приморске написао је на Фејсбуку да иза одлуке о протеривању српског амбасадора из Црне Горе стоји и садашњи премијер Здравко Кривокапић.

Веома ме је ожалостила вијест и сазнање из интервјуа премијера Владе Црне Горе датог „НИН“-у; да иза наставка прогона и незаконитог протеривања Амбасадора Србије Владимира Божовића, не стоји само шесторазредни дипломата Мила Ђукановића из Румунске амбасаде, mинистар Радуловић, већ да на моју велику жалост иза те срамотне, незаконите и незапамћене одлуке стоји и сам Премијер Владе Црне Горе Здравко Кривокапић.

Драги брате у Христу Здравко, као један од последњих у низу, од стотина хиљада многих, бољих, већих и храбријих од мене, који смо заједно са родитељима Владимира Божовића и са нашом Светом Црквом подржали твој избор и кандидатуру, јавно исповиједам и призанајем, да сам као хришћанин, као човјек и као твој подржавалац, дубоко разочаран твојом одлуком да се у односу према српском народу и према Србији настави срамна, потцењивачка, условљавајућа и горда политика богоборца и богомрсца Мила Ђукановића.

Драги брате, да ли смо те ми подржали да водиш овакву политику према српском народу и да слиједиш Мила Ђукановића у понижавању и прогону српскога народа, његових представника и заступника и то на правди Бога истинога. Јер, као што је већ опште познато; Амбасадор Божовић је рекао о Подгоричкој скупшини оно што је и Митрополитов став и став Српске Православне Цркве, што је и мој и стотина хиљада Црногораца став био и остао, а што вјерујем да је био и остао и твој лични и официјелни став. Па ако је тако, зашто би онда само Божовић страдао? Јер ако страда Божовић ради општег става и мишљења онда се ни ми стотине хиљада истомишљеника и дјелилаца истога става, осећамо прогнано и дискриминисано.

Господине Кривокапићу, обрадовали смо се после твоје побједе, вјерујући да неће бити „олује“, али истина нас демантује јер Амбасадор Божовић трпи судбину жртава и мученика „олује“ и „тракторијаде“ коју нам је спремао Мило Ђукановић, зато нас посебно чуди и разочарава зашто ти брате да настављаш са таквим тамним дјелима непријатеља Цркве и нашега народа.

Божовић као изгнаник из своје куће, неправдом бившега режима а вашим наставком те непавде у изгнанству чека Христово рођење, а ни ми се без брата не можемо како треба радовати и веселити.

Као адвокат и као хришћанин ти свједочим да је одлука о протјеривању незаконита и неконвенцијска (Бечкој конвенцији) по форми и по садржини и да је ставља ван снаге орган који је и донио, а да је свака друга прича, лаж, превара и зла намјера према нашем народу.

Брате, питам те пред Богом и пред нашим страдалним и намученим народом да ли имаш Благослов и да ли ти је Благословио и такав аманет оставио наш стари Митрополит Амфилохије, да се овако односиш према представницима српскога народа и добротворима Српске Православне Цркве?

Питам те и да ли имаш такав Благослов и од садашњега администратора Митрополије Црногроско приморске и Епископа епархије Будимљнско-никшићке за овакве твоје поступке и пасивно подржавање одлука безаконога и антицрквенога М. Ђукановића?

Ако немаш Благослов за такве безаконе радње и наставак безбожне и антицрквене политике, братски те молим и преклињем: врати представника српскога народа и државе Србије, несебичнога приложника, дјелатника и добротвора Српске Православне Цркве, Божовића, онамо гдје му је и мјесто и где га је Србија послала; у своју кућу Црну Гору и на његово радно мјесто у Амбасаду у Подгорицу.

Остајући твој доброжелатељ и молитвеник пред Господом, молим се да ти просветли душевно око и да испуниш праведна очекивања нашега страдалнога народа и у тој молитви Хришћански те поздрављам, очекујући твоју праведну одлуку…

Најновији чланци

Комисија за патриотизам: Цетињанке траже провјеру организатора протеста дијаспоре!

Подстакнути објавом дијаспоре из Франкфурта од 03.12.2022. под називом "Долазимо на протест 28.12 јер не дамо да Црну Гору утопе и да је нема",...

Џонатан Ли Вајс о Србима: Једини савезник им је Бог!

Никола Тесла је био Србин; морам признати да Србима баш нисам наклоњен. Веома чудан народ: не можете их укројити ни у један светски поредак. Иако...

Награде „Залога“: Добитници Милица Краљ и Милован -Мики Радуловић!

Овогодишњи лауреати награде „Залога“, коју Књижевна заједница „Владимир Мијушковић“ из Никшића додјељује од 1986. године, су Милица Краљ за поезију и Милован Мики Радуловић...

Након двије године, Одбор за политички систем: Понижавајуће поступање према митрополиту Амфилохију, прогон чији се налогодавац још не зна!

Одбор за политички систем правосуђе и управу је оцијенио да је противно свим нормама и стандардима дошло до понижавајућег поступања према митрополиту црногорско-приморског Амфилохију...

Престолонаследник Александар Карађорђевић: Почела „Операција Михаиловић“, награда за хватање Драже!

Приметили сте да волим да са вама делим недовољно познате чињенице из наше историје, оне које су предуго биле заборављене и забрањене да се...