Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ИСТОРИЈА СРБА: Заједничка сједница влада Србије и Српске!

У Београду је у току заједничка сједница влада Србије и Републике Српске, у склопу Свесрпског сабора. Предсједник Владе Србије Милош Вучевић рекао је да је усвојен дневни ред.

Усвојен је и записник са посљедње заједничке сједнице.

Радићемо заједнички на спровођењу свих споразума и меморандума – рекао је Вучевић на почетку сједнице.

Навео је да је кључни документ декларација која ће бити предложена Народној скупштини Србије на усвајање.

Вучевић је истакао потребу да се ради на очувању српског идентитета, те навео да слиједи пуно посла у свим сегментима друштвеног живота.

Он је истакао да је заједнички културни и духвни идентитет недјељив.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да српски народ жели да креира своју будућност.

Дошло је вријеме да ми као српски народ заштитимо своје интересе. Ово данас је историјски дан. Сви ми остајемо дио историје, јер по први пут српски народ нескривено, без икаквих амбиција да наноси било коме другоме штету, жели да креира своју будућност – поручио је Вишковић.

Он је нагласио да оно што данас се уради биће и документовано.

Усвојићемо и заједничку одлуку о изградњи меморијалног центра у Доњој Градини и Београду, гдје ћемо градити споменике на које ће сви моћи да дођу и одају почаст нашим жртвама у тим логорима. То су били једини логори на свијету за дјецу. Све што радимо, радимо да заштитимо себе, свој пут, а никако да правимо штету некоме другоме. Ништа што би требало њих да брине – поручио је Вишковић.

Сједници, која је отворена за јавности, присуствују предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, Његова светост патријарх српски Порфирије са архиепископима СПЦ, те представници Срба из региона.

Свесрпски сабор се одржава у Београду као потврда српског јединства и слоге, а присуствују му и представници Срба из региона.

Свесрпски сабор се организује са циљем да се пошаље порука да су Срби, гдје год да живе, један народ, да стреме истим циљевима, имају заједничку историју, промовишу мир и добре односе у региону.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НИШТА НЕОБИЧНО, АЛБАНЦИ НА СТРАНИ ХРВАТА: ЦГ да се извини због Резолуције о Јасеновцу, подсјећањем на усташки злочин не можемо у ЕУ!

АНДРИЈА МАНДИЋ: Ниједан добронамјеран човјек није могао да наслути да ће се 2024. године модерна Хрватска поистовјећивати са НДХ-ом!

ХРВАТСКА НА КРИЛИМА ПАВЕЛИЋА, СРБИ НЕПОЖЕЉНИ: Мандић и Кнежевић не могу у лијепу њихову!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

ber1

ПРАВОСЛАВЉЕ И ИСЛАМ, САЛИХ СЕЛИМОВИЋ: Муслимани схватили сукоб Истока и Запада, само наши сународници у Црној Гори, Рашкој и БИХ, нијесу!

dajko

НЕСРЕЋНА ЦРНА ГОРА: Владислав Дајковић због Тита се не осјећа безбједно, пријете му смрћу јер сматра да треба да се уклони споменик Брозу!

berane1

СРПСКО БЕРАНЕ ОБИЉЕЖИЛО СВОЈ ДАН: Васојевићи имају будућност!

velika1

КОНАЧНО – ИСТИНА О ЗЛОЧИНУ О ВЕЛИЦИ: За звјерства и покољ Срба одговорни муслимани и Албанци из Плава и Гуѕиња!

jasenovac

ПОСЛИЈЕ КАЖУ СРБИ ЗА СВЕ КРИВИ: Хрвати одбили да изложе пано на којем пише да је над Србима у НДХ-а извршен геноцид!