Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ИСТОРИЈА СРБА: Заједничка сједница влада Србије и Српске!

У Београду је у току заједничка сједница влада Србије и Републике Српске, у склопу Свесрпског сабора. Предсједник Владе Србије Милош Вучевић рекао је да је усвојен дневни ред.

Усвојен је и записник са посљедње заједничке сједнице.

Радићемо заједнички на спровођењу свих споразума и меморандума – рекао је Вучевић на почетку сједнице.

Навео је да је кључни документ декларација која ће бити предложена Народној скупштини Србије на усвајање.

Вучевић је истакао потребу да се ради на очувању српског идентитета, те навео да слиједи пуно посла у свим сегментима друштвеног живота.

Он је истакао да је заједнички културни и духвни идентитет недјељив.

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић истакао је да српски народ жели да креира своју будућност.

Дошло је вријеме да ми као српски народ заштитимо своје интересе. Ово данас је историјски дан. Сви ми остајемо дио историје, јер по први пут српски народ нескривено, без икаквих амбиција да наноси било коме другоме штету, жели да креира своју будућност – поручио је Вишковић.

Он је нагласио да оно што данас се уради биће и документовано.

Усвојићемо и заједничку одлуку о изградњи меморијалног центра у Доњој Градини и Београду, гдје ћемо градити споменике на које ће сви моћи да дођу и одају почаст нашим жртвама у тим логорима. То су били једини логори на свијету за дјецу. Све што радимо, радимо да заштитимо себе, свој пут, а никако да правимо штету некоме другоме. Ништа што би требало њих да брине – поручио је Вишковић.

Сједници, која је отворена за јавности, присуствују предсједници Републике Српске Милорад Додик и Србије Александар Вучић, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, Његова светост патријарх српски Порфирије са архиепископима СПЦ, те представници Срба из региона.

Свесрпски сабор се одржава у Београду као потврда српског јединства и слоге, а присуствују му и представници Срба из региона.

Свесрпски сабор се организује са циљем да се пошаље порука да су Срби, гдје год да живе, један народ, да стреме истим циљевима, имају заједничку историју, промовишу мир и добре односе у региону.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КАСНО ЈАКОВ У ЦРНУ ГОРУ СТИЖЕ: Открио да је РТЦГ под политичком контролом, да незналице владају, да је безбједоносни систем пун рупа – то до сада нијесмо знали!

МАРКО КОВАЧЕВИЋ: Власт у Никшићу не зависи од једног одборника ГП УРА, у мом говору нема позива на насиље, нико није исправно схватио шта сам рекао!

ДОК МОНТЕНЕГРИНИ СВАКИ СРПСКИ САБОР ПРОГЛАШАВАЈУ ФАШИСТИЧКИМ: Вјоса Османи у Улцињу, каже да је тај црногорски град њен други дом – комите и Јаков ћуте!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jelenaboro

ЈЕЛЕНА БОРОВИНИЋ-БОЈОВИЋ: ДПС руши власт у Подгорици, иза ДПС можда није само СДП, СД и ЛП!

joanikije

СТРАДАЊЕ СРПСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ ПОД КОМУНИСТИМА: Безбожници мучили и убили митрополита Јоаникија Липовца, затирали историју и традицију!

gusle01

У ДАНИЛОВРАДУ: Гусларско вече поводом 72 године ГД “Његош”!

punisa

ДАН КОЈИ ЈЕ ИЗМЈЕНИО ИДЕЈУ ЈУГОСЛОВЕНСТВА: Пуниша Рачић убио Стјепана Радића, краљ Александар увео диктатуру!

alba7

УКОЛИКО СЕ ХРВАТСКА И АЛБАНИЈА НЕ КАЗНЕ ЗБОГ “УБИЈ СРБИНА” И “СРБЕ НА ВРБЕ”: Србија се повлачи са ЕП у Њемачкој!