Насловна Политика "За будућност Црне Горе" упозорава: Могући инциденти на сјутрашњем скупу!

„За будућност Црне Горе“ упозорава: Могући инциденти на сјутрашњем скупу!

Из тима лидера коалиције „За будућност Црне Горе“ Здравка Кривокапића саопштили су да имају информације из безбједносних структура да на сјутрашњем „Патриотском скупу“ на Тргу независности може доћи до инцидената са „трагичним посљедицама“.

Данијела Срдановић је на конференцији за медије позвала полицију да превентивно дјелује, јер и Управа полиције сигурно има та сазнања. Позвала је УП да спроведу исте мјере као недавно кад су затворили путне правце према Подгорици ради спрјечавања здравственог ризика. Она је позвала присталице коалиције „За будућност Црне Горе“ да сјутра остану кућама.

Срдановић је казала да нема никакве сумње да одржавање такозваног Патриотског скупа, које је планирано за недјељу у 19 сати у Подгорици, носи са собом велике здравствене и безбједносне ризике. Истакла је да посебно желе да упозоре јавност да су из више извора добили крајње забрињавајуће поруке о могућим инцидентима на недјељном скупу.

-И то са могуће трагичним последицама. С обзиром на то да су неке од тих порука дошле од врло упућених адреса, онда је јасно да путем ”оперативних сазнања” и Управа полиције мора располагати истим. Посебно, желимо да истакнемо одговорност господина Веселина Вељовића, као и Душка Марковића за ток и све последице овог недјељног догађаја, рекла је она.

Срдановић је истакла да страхују од инсценираног насиља, а чије би жртве могле да буду мирни и неупућени учесници окупљања.

Изазивање нереда и насиља над учесницима скупа би углавном спроводиле убачене навијачке групе из окружења, како наводе наши извори. Стога, сматрамо да је Управа полиција у обавези да превентивно дјелује у циљу спречавања насиља и како смо већ навели, могуће трагичних последица, истакла је она.

Срдановић је нагласила да добијају све више информација о томе да многи директори и руководиоци јавних управа, државних предузећа, као и оних која су блиске одлазећој власти, на разне начине приморавају запослене да присуствују скупу у недјељу, и да се у ту сврху праве и одређени спискови.

-Апелујемо на запослене да се одлучно ослободе од притиска, пријетњи или уцјена, а да нам доставе информације о одговорним лицима које их врше. Тиме упозоравамо све руководеће кадрове одлазећег режима, као и остале који врше репресију над запосленима да ће бити кривично процесуирани, казала је Срдановић.

Одговарајући на новинарско питање одакле им информације да ће бити трагичних посљедица и да је ријеч о навијачким скупинама које би изазивале нереде, члан Кривокапићевог тима, Владимир Божовић, је казао да информације долазе из безбједносних структура Црне Горе.

-Одговорни припадници безбједносних структура Црне Горе су нас на вријеме упозорили да постоје планиране инсценације са могуће трагичним посљедицама. О размјери тих трагичних посљедица ни они нису жељели да говоре, тако да вам то у овом тренутку не можемо пренијети, рекао је Божовић.

Он је истакао да су из истог извора добили информацију о навијачким групама. Упитан да каже да ли је ријеч о навијачима из Хрватске, Божовић је рекао да су медији писали да је ријеч о тим навијачима али да њихове информације показују да је ријеч о организованим навијачким групама.

“Из које земље региона, то у овом тренутку не можемо да кажемо”.

Истакао је да се не зна ко је организатор сјутрашњег скупа, али да се активно промовише на страницама ДПС-а и да су углавном руководиоци одређених државних предузећа они који мотивишу своје запослене да дођу на скуп.

Из тако логично поређаних извора, слиједи закључак ко је стварни организатор. Међутим, формалног организатора нема, што је индикативно и упозоравајуће за Управу полиције, истакао је он.

Најновији чланци

Драган Бојовић (ДФ): Формирати нову владу, постојећа левитира!

Потпредсједник ДНП-а и посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Драган Бојовић, позвао је још једном све чланице парламентарне већине од 30. августа да се...
video

У „Аеродромима“ весело: Маида Муратовић, турбо фолк пјевачица, постала члан ПР тима!

Турбо фолк пјевачица Маида Муратовић нови је члан ПР тима Аеродрома Црне Горе, пише Портал Стандард. Муратовић,према незваничним сазнањима Стандарда, кадар је Грађанског покрета УРА. Из...

Због Русије: Новинарска удружења из Норвешке, Финске, Данске и Исланда повлаче се из Међународне федерације новинара!

Удружења новинара из Норвешке, Финске, Данске и Исланда јуче су саопштила да се повлаче из Међународне федерације новинара (ИФЈ) због, како су навели, присуства...

Тања Фајон на радном задатку: У Словенији открила два шпијуна – наравно, руска!

Министар спољних послова Словеније Тања Фајон потврдила је данас да су два страна држављана оптужена за шпијунажу припадници руске обавјештајне службе. Фајонова је навела да...

Америка педаљ мога села: Бечић и Ник схватили – избори се добијају у Вашингтону!

Пише: Иван Милошевић Јуче Алекса, данас Ник Ђељошај, сјутра већ ко зна ко, али ови наши политичари се не ваде из Вашингтона! По томе колико...