Насловна Политика ДФ позвао Марковића: Да се провјере информације о атентату на Милана Кнежевића!

ДФ позвао Марковића: Да се провјере информације о атентату на Милана Кнежевића!

-Безбједносна ситуација у Црној Гори угрожена је због сукоба „шверцерских кланова у ДПС-у“, казао је један од лидера Демократског фронта, Небојша Медојевић.

Он је рекао да је ДФ-у из неколико извора речено да „одређене криминалне структуре повезане за безбједносним службама и тајкунима из региона“ планирају одређене акције којима би изазвале нестабилност у Црној Гори.

-Регионални медији су објавили да постоји један од многих планова да се угрози живот Милана Кнежевића, на начин да се изврши атентат на њега, казао је Медојевић на прес конференцији ДФ-а.

Рекао је да су позвали премијера Душка Марковића да се на најозбиљнији начин провјере информације које у себи укључују и „дјеловање више регионалних структура“.

-Ми смо прикупили доста информација и сазнања, али због осјетљивости тренутка, не желимо да јавност оптерећујемо именима и детаљима које имамо. Позивамо наше и службе у региону или демантују или потврде сазнања које имамо, а то је да одређене структуре планирају атентат на једног од лидера ДФ-а, примјетио је он.

Казао је да није искључено и да би неко други, не само Кнежевић, могао бити мета.

Милан Кнежевић је рекао да се у регионалним и једном дијелу црногорских медија информација о могућем атентату појавила у петак, а да полиција, АНБ и Специјално тужилаштво до данас нису реаговали „на чувеном Твитеру“ да се ради о „хибридној вијести и рату против Црне Горе“.

-Вјерујем да је тај сценарио могућ. Не тражим полицијску пратњу и заштиту, само да се дозволи мени, мом обезбјеђењу и породици ношење оружја, па ћемо већ наћи начин да се изборимо, поручио је Кнежевић.

„Када држава ћути на ове информације, ми ћемо морати да се самоорганизујемо“.

Рекао је да Марковић не мора да одговори на ове информације, али да очекује да му министар унутрашњих послова Мевлудин Нухоџић већ данас дозволи ношење оружја, као и члановима његове породице и обезбјеђењу.

Извор: Вијести

Најновији чланци

Владан Раичевић (ДФ): Дритан неће пасти!

Мислим да Влада 19. августа ипак неће изгубити повјерење. Један од највећих разлога за то је што извршну власт провјерава тренутно највећи губитник на...

Јуриш неопартизана из „Вијести“, „Побједе“, „ЦДМ“а: Пуцате, а рат одавно завршен или братска небратска хајка на четнике и цркву!

Пише: Иван Милошевић Јуче "Побједа", данас "Вијести" и "ЦДМ". Кажу - нон пасаран, ђаво ће проћи, али четници неће! Тема - скуп у Горњем Заостру,...

Управа полиције: Реговали након три минута, испалили око 20 метака!

Управа полиције поново се огласила поводом трагичног догађаја на Цеињу. Тврде да су на лицу мјеста били за три минута, да овим хитиним активностима...

Када предсједнику пишу: Телегрaм non grata!

На адресу кабинета Предсједника Црне Горе данас је достављено писмо предсједника Републике Србије Александра Вучића упућено предсједнику Ђукановићу поводом несреће на Цетињу у којој...

Херцег Нови: Патријарх Порфирије у манастиру Савина!

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије молитвено је присуствовао јуче, на празник Светих Макавеја Светој Литургији у манастиру Савина. Светом Литургијом началствовао је игуман манастира...