Насловна Почетна ДФ и Уједињена Црна Гора осудили синоћна хапшења: Слободу не могу тамничити,...

ДФ и Уједињена Црна Гора осудили синоћна хапшења: Слободу не могу тамничити, отпор диктатури све јачи!

ДФ најоштрије осуђује насилничку акцију коју је полиција спровела у подгоричком насељу Златица, гдје је преторијанска гарда Мила Ђукановића и Веселина Вељовића без икаквог разлога напала људе који су мирно и достојанствено бранили тробојку и историјске симболе Црне Горе.

Никакав прекршај или кривично дјело нису учинили људи који бране и славе тробојку, јер је она симбол макар половине Црне Горе, а о томе сад нека размишљају они који су овој земљи силом наметнули неке друге симболе, истакли су из Демократског фронта.

Такође, поштено би било да они који данас мрзе тробојку прво из породичних албума изваде слике са својих свадби, крштења, рођења, и разних других весеља и манифестација које су им значајне у животу, а на којима се вијорила тробојка, и да одмах те слике избуцају и запале, и тако запечате своју издају.

Вара се Мило Ђукановић ако мисли да ће оваквим силеџијством и прогоном слободних људи сачувати своју диктатуру, која је на издисају. Хапшење, малтретирање, тровање сузавцем и бојним отровима, све смо то већ видјели, и никога више није страх, осим диктатора и његову лоповску дружину која мисли да ће на овај начин заштитити све оно што су опљачкали од народа и спријечити неминовни одлазак на сметлиште историје. Мило Ђукановић и његова послуга нека знају да ништа добро не чека онога ко хапси и прогони људе, омладину која брани вриједности традиционалне Црне Горе, коју предсједник ДПС презире, јер је издаја његово друго име. Сви који стану у одбрану вјере и светиња, у одбрану тробојке као симбола слободе и херојства нашег народа, биће уписани златним словима у ред оних који су достојни својих славних предака, који су и одредили пут којим морамо ићи, оцјењују из Демократског фронта.

По њиховим ријечима народ на путу слободе нико не може зауставити и ДФ захтијева да се под хитно из подгоричких казамата пушти утамничена младост која је мирно и достојанствено бранила традицију и цивилизацијске вриједности, а те репресивне методе никога више не могу заплашити, већ само појачати отпор према диктатури.

-Јутрос у три сата ухапшен је Миливоје Брковић, на начин и у вријеме резервисано за обрачун са доказаним криминалцима, кажу у Уједињеној Црној Гори и наглашавају да је Миливоје младић за понос, не само Уједињеној Црној Гори, него свима које представља на најљепши начин ових дана.

-За разлику од дрипачког понашања оних који су га хапсили Миливоје је јавно држао час васпитаности и храбрости из дана у дан. Оно што је очигледно забољело врх острашћене полицијске структуре и врх погубљене власти свакако је начин на који се Миливоје бори за своја права, за права својих сународника и свих вјерујућих људи у Црној Гори. Јавно упозоравамо режимске кербере да не злоупотребљавају овлашћења, да не показују мишиће и снагу према поштеном свијету, према људима који овој држави никада нису остали дужни или је унизили и покрали, а управо такав је Миливоје Брковић. Њему и његовој генерацији овај срамни режим дужан је много. Упропаштавање сваке животне прилике, обесмишљавање младости и прогон на маргину друго је име за оно што ситне и продане душе раде Миливоју који од њих, плаћених да га штите, брани упорно и без престанка право на достојанство, брани наше историјско насљеђе, час и образ до јуче ућуткане Црне Горе, веле у УЦГ.

Они додају да се вријеме се промијенило, млади људи су се побунили, а начин на који то ради Миливоје нама, његовим пријатељима, чини част, чини нас поносним и одлучним.

-У директним преносима својих акција на властитом профилу Миливоје показује како се то ради, како храброст и отменост иду заједно. УЦГ свим политичким бићем стоји иза сваке ријечи коју је ових дана у етар слао Миливоје учећи незналице шта је њихов посао. Хапшењем неће постићи ништа јер Миливоја сигурно неће уплашити, а ни нас који јавно позивамо да се државној сили и бахатости успротивимо као он – мирно, разборито, храбро, свјесни себе, својих права и чињенице да је Црна Гора наша држава, наша светиња, наша кућа. И никад нећемо одустати. Не дајмо да нам аветиње отму слободу и светиње, закључују у УЦГ. 

Најновији чланци

Милорад Додик: Инцко крши међународно право!

Високи представник је прекршио међународно право, Устав и законе у БиХ, изјавио је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Додик је истакао да високи представник...

Милојко Спајић пун оптимизма: Из Јапана стиже милијарда!

Црна Гора очекује милијарду еура инвестиција из Јапана, саопштио је министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић. Посјету Јапану је оцијенио веома важном, гдје су,...

Идемо даље: Срби за Новака!

Изгубио Новак Ђоковић! Није изгубио, за Србе је имао лош дан, нешто му није било до игре. И шампиони имају право на лош дан,...

Рефлексије 13-јулског устанка 1941 и његови фалсификати (14): Стравични злочини комуниста на „Пасјем гробљу“!

Пише: Миљан Станишић Још и прије јулског устанка и након њега комунисти су започели са убиствима политичких противника, али то није имало такве размјере као...

Здравко од Токија или цвијеће за Драгињу: Рашкова подсјећања о(т)пуштеног премијера!

Пише: Иван Милошевић Није се Здравко ни одморио од дугог повратка у Црну Гору, још није попио ни јутарњу кафу и пребројио ковид антитијела, за...