Насловна Почетна Дубине према писању штампе: Договорена расподјела функција у јавним службама, агенцијама и...

Дубине према писању штампе: Договорена расподјела функција у јавним службама, агенцијама и управама!

Странке владајуће коалиције постигле су договор о расподјели функција „по дубини“, по којем је странкама из некадашње коалиције „За будућност Црне Горе“ припало двије трећине руководећих мјеста, док су остатак на приоритетној основи сходно освојеним мандатима подијелиле коалиције „Мир је наша нација“ и „Црно на бијело“.

Више извора саопштило је да је предлог договора послат Влади, али да се коначна попуна очекује тек након што буде позната судбина предложеног Закона о државним службеницима и намјештеницима који се налази у скупштинској процедури, након што је га је заједно са седам закона вратио предсједник на поновно одлучивање.

Према споразуму Покрет за промјене је далеко најбоље прошао, јер му је као партији која је самостално учествовала у расподјели, а у оквиру квоте коалиције ЗБЦГ.

Осим директорског мјеста у Клиничком центру које већ покрива Љиљана Радуловић, Покрету за промјене је припало и мјесто извршног директора Аеродрома Црне Горе, извршног директора Управе за некретнине, извршног директора Фонда ПИО, извршног директора Црногорског електропреносног система, извршног директора Црногорског оператора тржишта електричне енергије, као и извршног директора Агенције за заштиту животне средине.

Медојевићевој партији ће припасти и извршни директор Агенције за инвестиције Црне Горе, извршни директор Завода са сеизмологију и хидрометеорологију, извршни директор Дирекције за заштиту тајних података, као и предсједници управних одбора Монтефарма и Агенције за електронску комуникацију и поштанску дјелатност (ЕКИП).

Демократском фронту, којег у расподјели представљају Нова српска демократија и Демократска народна партија, би требало да припадну позиције извршног директора Будванске ривијере, Плантажа, Управе за имовину, Жељезничког превоза, Управе за шуму, Националних паркова, Управа царина, као и мјеста предсједника одбора директора ЕПЦГ и ЦЕДИС.

ДФ-у припада и функција предсједника борда директора у Националним парковима,  Регионалног водовода, Улцињске ривијере, Прокона, Одржавања жељезничких возних средстава, Агенције за заштиту личних података.

Коалицији „Мир је наша нација“ би требало да припадне позиција извршног директора Електропривреде (ЕПЦГ), Црногорског електродистрибутивног система (ЦЕДИС), Поште, Луке Бар, Скијалишта Црне Горе, Управе за саобраћај и Управе јавних радова, Завода за запошљавање, Регионалног водовода, Института Симо Милошевић, Архива, Цивилног ваздухопловства, Радио-дифузног центра и Завода за дјечију и социјалну заштиту.

Тој коалицији такође треба да припадну функције предсједника одбора директора Рудника угља Пљевља, Жељезничког превоза, Будванске ривијере, Фонда пензијског и инвалидског осигурања, Монтепута, Монтенегробонуса и Института за црну металургију.

Социјалистичкој народној партији ће припасти функције извршног директора Фонда за здравствено осигурање, Управе за спорт и младе, Цастело Монтенегро а.д. Пљевља, Агенције за цивилно ваздухопловство и УИКС-а.

Јоковићевој партији по споразуму припада и функција предсједника борда директора Плантажа, Поште Црне Горе и Регулаторне агенције за енергетику.

Ури је припала функција извршног директора Управе за дијаспору, Управе поморске сигурности, Центра за екотоксиколошка истраживања и предсједници борда директора Морског добра и Института за љекове.

ПОСТАВИ ОДГОВОР

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Најновији чланци

Улцињ: Нрекић и четворица сарадника браниће се са слободе!

Предсједник Општине Улцињ Љоро Нрекић и четворица његових сарадника пуштени су да се бране са слободе након саслушања у улцињском Центру безбједности. То је...

Ало, Жугићу, овдје Дритан!

Пише: Бећир Вуковић – Ало, Дритане, запосли ли ти своју бившу девојчицу за своју секретарицу, ало, овдје је Жуга из “Вијести”… – Ало, Владане Жугићу, што...

Демократија по ДПС-у: Зорица Ковачевић у Даниловграду бира и предсједника Удружења пензионера!

Зорица Ковачевић, предсједник Општине Даниловград, бира предсједника Удружења пензионера у овом граду! У вароши крај Зете једна од локалних тема је и поменуто удружење...

Дилеме: Зашто полиција не хапси ДПС функционере у Никшићу, наочиглед свих купују гласове!

Ових дана учестала су хапшења и привођења грађана због објава на фејсбуку, а јутрос је у полицију приведено и ДПС руководство у Улцињу. Интересантно...

Србија: Новинари међу првима ће примити вакцину!

На листи приоритета за вакцинисање у Србији су и просветни радници и новинари. Вакцинација представника седме силе, највероватније, ће почети у уторак. Председница извршног...